Debrecenben a Déri Múzeum munkatársai május 27-én és 28-án misztikus, tudományos programokkal várják az érdeklődőket. A látogatók a túlvilág, azaz „A Csillagos ég lakói” állandó tárlatot tekinthetik meg Hajdú Zsigmond régész előadásával fűszerezve. A rendezvény mindkét napján lehetőség van egy, a város határában jelenleg folyó ásatás megtekintésére.
2022-05-25 |
A Fortepan egy szabad felhasználású, közösségi fotóarchívum, ahol több százezer fényképet lehet ingyenesen böngészni, vagy letölteni, jó minőségben. Az eleinte pár ezer fénykép feldolgozását vállaló baráti kezdeményezésből mára rendkívül népszerű portállá bővült a gyűjtemény. Menedzsere, Török András nemrég Sárospatakon vendégeskedett, ahol bemutatta tevékenységüket. Az eseménynek a Művelődés Háza és Könyvtára Mozihelyisége adott helyet.
0:00
0:00
2021-10-28 |
Egy-egy új fizetőeszköz bevezetése mindig gazdasági megfontolásból történt - hangsúlyozta rádiónknak Holmár Zoltán, aki egy kis időutazásra invitálja a hallgatókat. A történész felelevenítette azokat az eseményeket, amikor új pénz került bevezetésre. Az interjúból megtudhatjuk azt is, hogy ki volt az a híres nyíregyházi személy, aki egy bankón szerepelt.
2020-05-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt