Figyeljünk egymásra a hőségben!
11 és 15 óra között igyekezzen mindenki árnyékban tartózkodni, és kerülni a tűző napot
2019-06-25 |
...
A legmelegebb órákban kerüljük a tűző napot, és még néhány percre se hagyjuk a gyermekeket és a házi kedvenceket a parkoló autóban. Emellett a hőségben különösen ügyeljen mindenki a fokozott folyadékbevitelre. Kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

Bosnyákovits Tünde, Csongrád megyei tisztifőorvos az Európa Rádiónak elmondta, a bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban védekezni a leégés ellen. A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között igyekezzen mindenki árnyékban tartózkodni, és kerülni a tűző napot.

A fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken szórakozók is töltsenek el néhány órát az árnyékban, illetve használják ki a telepített párakapuk nyújtotta hűsölési lehetőséget. A déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást, és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

Aaz átlagosnál melegebb időben az egészséges szervezetet is extrém igénybevétel éri. A szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Aki a hőség ellenére gépjárműbe kényszerülnek, fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a koncentrációt negatívan befolyásolhatja a meleg.

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt