Színes programokkal egy utazásra buzdítja a látogatókat térben és időben a miskolci Hermann Ottó múzeum június 22-én, szombaton, A Múzeumok Éjszakáján. Az érdeklődők a dinoszauruszok korából, eljuthatnak a kortárs művészetek világába vagy akár fordíthatnak is az idő kerekén. A rendezvénysorozatról tartott sajtótájékoztatón készült összeállításunkban elsőként Szolyák Pétert, a múzeum igazgatóját hallják. A riporter Tóth Éva.
2019-06-19 |
Az allergiásoknál tüsszögés, orr- és szemviszketés, orrfolyás és orrdugulás jelentkezik. A tünetek enyhítésére több készítmény is létezik, nem mindegy azonban, hogy ezek közül ki melyiket szedi. Magas a koncentrációja a pázsitfűféléknek, az útifűnek és az ürömnek is, és idén korábban kezdődik a parlagfű szezon is. Dr. Dezső Edittel, a MISEK allergológus főorvosával beszélgettünk.
2019-06-19 |
11 könyvesműhely részvételével zajlott Sátoraljaújhelyen a könyvünnep. A város főterén felállított standokon a műhelyek legújabb kiadványait, s az ünnepi könyvhétre megjelenő újdonságokat tekinthette, vagy vásárolhatta meg az érdeklődő.
2019-06-19 |
A befőzés ma igen nagy népszerűségnek örvend. Sokan szeretik eltenni télire a friss, nyári zöldségeket, gyümölcsöket, így gondoskodva családjukról. De persze az sem utolsó szempont, hogy így tudják, mi is van benne. A befőzés nem túl bonyolult dolog, de könnyen lehet rossz a végeredmény, ha nem megfelelő az előkészítés.
2019-06-19 |
Projektnyitó rendezvény volt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immanuel Otthonában, ugyanis két pályázat is komoly fejlesztést jelent az intézmény számára. A kisebb pályázat, amelynek összege 42 millió Ft abban segít, hogy egyedülálló szakmai, módszertani fejlesztéseket dolgozzanak ki. A másik, közel 500 millió Ft értékű, és ebből a Kishegyesi úton egy európai színvonalú iskola épülhet a fogyatékkal élő diákok számára.
2019-06-18 |
Miskolcon nyitották meg a 90. Ünnepi könyvhetet június 12-én. Innen indult el a könyvhét gondolata, Supka Géza kezdeményezésére. A hivatalos megnyitó előtt felavatták Supka Géza emléktábláját, melyet a 90. Ünnepi Könyvhét alkalmából Miskolc városa, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése állíttatott a MAB-székház falára.
0:00
0:00
2019-06-18 |
Nagy bajnak tartja Öllös László, a Fórum Kisebbségkutató Intézet vezetője, politológus, hogy nem lesz szlovákiai magyar képviselő a következő Európai Parlamentben. Az előző ciklusban ugyanis két képviselő is volt, Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártja és Nagy József, a Most-Híd képviselőjeként dolgozott az EP-ben.
2019-06-18 |
Az intézmény közlése szerint a magyarországi folyókon levonuló árhullám nemcsak iszapot és uszadékfát szállít, hanem a víz felszínén rengeteg műanyagszemetet is látni, ezek időközben összetöredeznek, és egyre kisebb szemű mikroműanyaggá forgácsolódnak.
2019-06-17 |
Koncertek, igehirdetések, bizonyságok, dicsőítés, játék, gyermekfoglalkozás, ifi-programok várják az érdeklődőket a miskolci MIÉRTT fesztiválon, vagyis a Miskolci és Észak-Magyarországi Regionális Testvéri Találkozón a következő hétvégén.
2019-06-17 |
50 százalékos béremelést, a szolgálati nyugdíj valamilyen formájú visszaállítását és szolgálati időn kívüli rövidnadrág viselési jogot szeretnének a tűzoltók
2019-06-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt