Az ökológiai gazdálkodás, vagy más néven biogazdálkodás ellenőrzött módon, méltányos és gondos módszerekkel védi a termés, az ember és a környezet egészségét.
2023-09-28 |
Első alkalommal ítélte oda az egyetem a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs Díját, illetve Kiválósági PhD Ösztöndíját. Az átadó ünnepségen az elismerésre és támogatásra leginkább érdemes, kiemelkedő tudományos munkát végző szakemberek, kutatók és leendő doktorok vehették át a díjakat. A részletekről Oláh Ilona interjújában Kossa György, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke számolt be.
0:00
0:00
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is megrendezi hagyományos szarvasbőgéshallgató vonatozását a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton. Szarvasbőgés-hallgatásra a visszaúton lesz lehetőség az arra alkalmas helyen megálló vonat szerelvényéből.
2023-09-27 |
Az Alzheimer Világnap alkalmából idén is figyelemfelkeltő sétát tartottak Miskolcon, kapcsolódva a "NEM VAGY EGYEDÜL!" országos kezdeményezéshez.
2023-09-27 |
Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg először a Dr. vitéz Roncsik Jenő Sportnapot a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség és a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület, Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztálya, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
2023-09-27 |
A VI. MagdaFeszt négy napon keresztül, október 2-5. között várja a női témák, női fókusz iránt érzékeny közönséget Debrecenben a Csokonai Teátrumban, a Csokonai Fórumban, a Debreceni Református Nagytemplomban, a MODEM-ben és az Apolló moziban.
0:00
0:00
2023-09-27 |
A futballmentő túra sikerén felbuzdulva, a szervezők tovább fejlesztették a két éve tartó, kiváló eseménysorozatot. A nagypályás versengés októbertől júniusig zajlik a sátoraljaújhelyi Hátsó füves-kiállítás vonzáskörzetében, a zempléni, bodrogközi vidéken. 12 csapat vesz részt a játékban, az őszi forduló csoportgyőztesei jutnak a tavaszi elődöntőbe.
2023-09-27 |
A Hierotheosz Egyesület a Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” című projekt keretében rendezte meg a hulladékgazdálkodás és fenntarthatóság a vizeink védelmében című konferenciáját Vásárosnaményban, amelyet a projekt kiemelt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei eseményeként hirdettek meg.
2023-09-27 |
Szeptember 29-én 17 órától újra a tudomány izgalmas világát mutatja meg 80 helyszínen több, mint 130 programmal a Miskolci Egyetem. Az egyetem intézeteiben folyó tudományos munkát idén is játékosan, sok kísérlettel tárja elénk az universitas. A részletekről Dömötör Csabát a rendezvény koordinátorát kérdeztük.
2023-09-27 |
A felsőoktatási továbbtanulási lehetőségeket támogató Önkéntes Katonai Szolgálatot ebben a hónapban több mint 150 fiatal választotta, akik az ország több pontján szeptember 11-én vonultak be alapkiképzésükre. A MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredhez Nyíregyházára és Miskolcra közülük mintegy harmincan jelentek meg, hogy elkezdhessék Önkéntes Katonai Szolgálatukat.
2023-09-27 |Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt