A Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar Földrajz-Geoinformatika Intézete immár hatodik alkalommal szervezi meg a méltán népszerű talajtani táborát.
2024-07-18 |
A kormány 2021-ben indította el országosan 25 milliárd forint keretösszegű templomfelújítási programját, amelyre Abaújban és Zemplénben hatvanegy római-, és görögkatolikus, valamint református egyházközség pályázott sikerrel – közölte dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője a felújított füzéri református templom átadására szervezett hálaadó istentiszteleten. Hozzátette: az elmúlt három évben kevés kivétellel már szinte minden támogatott beruházás befejeződött a térségben.
2024-07-18 |
Lezárta második nevelési évét a Fészek Óvoda, amely a Nádsíp utcán várja a legkisebbeket, és amelyet a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség működtet.
2024-07-18 |
Az internetet böngészve számos miskolci állásajánlatot találhatunk, amely akár szezonális, akár diák, vagy nyugdíjas számára betölthető állás. Hogy mire figyeljünk, amikor szerződést kötünk, hogy az a későbbiekben ne jelentsen hátrányt a nyugdíjnál, betegbiztosításnál, gyesnél, gyednél, illetve hitelfelvételhez is kaphassunk igazolást, Dénes Rajmund Roland, a Humán Centrum igazgatója beszélt rádiónknak.
2024-07-17 |
Jóna Györggyel, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar, Szociális és Társadalomtudományi Intézet egyetemi docensével beszélgetünk a társas kapcsolatok és az egészségmagatartás, azaz az egészséges életmód összefüggéséről.
0:00
0:00
2024-07-17 |
Kisfilmes pályázatot hirdet idén középiskolás és egyetemista filmrajongóknak a szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal közösen.
2024-07-16 |
Bizonyos sportágak versenyeivel már július 10-én megkezdődött a 2024-es Európai Egyetemi Játékok Miskolcon, a hivatalos, ünnepélyes megnyitót azonban csak pénteken este, a DVTK Arénában tartották a szervezők.
2024-07-16 |
Petrus József három, míg felesége Petrus Anita két diplomát is szerzett annak ellenére, hogy látássérült házaspárként élik az életüket. Tizennégy évvel ezelőtt szakemberek véleményét kikérve, vállalták a családalapítást. Gyermekük, Petrus Zsombor ép látású, szintén kitűnő tanulmányi eredményekkel büszkélkedhet. Egymást maximálisan támogatva segítve nagy szeretetben él a család. József és Anita az évek során megtanultak vakként teljes életet élni.
2024-07-15 |
Ez a weboldal szervezett keretek között teremt lehetőséget az egykori hallgatóknak, hogy könnyedén megtalálják egymást, első kézből értesülhessenek az öregdiák-találkozókról és egyetemi szakmai rendezvényekről.
2024-07-15 |
A Felzárkózó települések programot 5 évvel ezelőtt indította el a kormányzat. 2024-ben már 178 kistelepülésen 29 civil és egyházi szervezet munkatársai végzik szolgálatukat, ami példa nélkül álló összefogást jelent a felzárkózást segítő programok történetében.
2024-07-15 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt