A Minnesotából érkező sportoló elmondta: sokat tanult előző edzőjénél, Nyíregyházára azért érkezett, hogy még többet fejlődjön. Hogy hogyan került a Fatumhoz, arról pedig Hollósy László vezetőedzőt kérdeztük.
2019-08-16 |
Áder János, köztársasági elnök is részt vesz az 57. Közgazdasági Vándorgyűlésen szeptemberben, a Nyíregyházi Egyetemen. Minden vándorgyűlésnek más-más a témája, ezúttal a klímaváltozásra fókuszálnak. Ezért is örültek, amikor az államfő elfogadta a meghívásukat – mondta el rádiónknak Lakatos Tibor, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei alelnöke. Hozzátette: de itt lesz Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Varga Mihály, pénzügyminiszter és számtalan bankvezér. Öt évvel ezelőtt is Nyíregyházán volt a Vándorgyűlés, akkor közel 500-an jöttek, most jóval többre, 8-9 száz fő érkezésére számítanak.
2019-08-16 |
Megnyílt és négy napon keresztül tart a 28. Farmer Expo. Az idén is 300 kiállító vesz részt, a kiállítási terület nagysága pedig eléri a 17 ezer négyzetmétert. A rendezvény a kiállításról és a szaktudásról szól. Cél, hogy minél teljesebb képet kapjanak a szakemberek, emellett pedig sok és hasznos üzlet köttessen, új partnerkapcsolatok alakuljanak ki. Elsőként Vaszkó László kiállítás igazgatót hallják.
0:00
0:00
Több mint 10.000.000 euro támogatásban részesült az a határon átnyúló uniós program, amelyet Debrecen és Nagyvárad valósít meg „Román-magyar határon átnyúló Képzési Központ és Értéktár a kulturális és történelmi örökség számára” címmel 2019 és 2022 között. A projektben befejeződik a Latinovics Színház, de számos közös eseményt is megvalósítanak a két város kulturális intézményei. Megújul a Körösvidéki Múzeum nagy része és egy külön épületet kap a Várad folyóirat, az eddigi tevékenységeik folytatásához illetve újak kialakításához. Buzás Bori összeállításában először Komolay Szabolcsot, Debrecen alpolgármesterét hallják, majd Aurel Seriogea Chiriac a Körösvidéki Múzeum igazgatója beszél, a tolmács Bozsódi-Nagy Orsolya.
2019-08-16 |
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén először vettek részt az Erzsébet táborban. Ezen kívül számos iskolai szervezésű tematikus napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok a nyári szünidőben. Az intézményben karbantartási munkáltokat végeznek, és zajlik az ebédlőnek is otthont adó közösségi tér építése az intézmény melletti területen. Az Erdész és a Görgey úti tagóvodában már elkezdődött az új nevelési év. Minderről Nagy Attila igazgatóval Tóth Éva beszélgetett.
2019-08-16 |
A hulladékok szelektálása azt jelenti, hogy külön kukában gyűjtjük a keletkező papír, fém, üveg, illetve műanyag szemetet. A lényege, hogy az újrahasznosítható anyagok semmiképp ne kerüljenek a vegyes tárolóba. Van azonban pár dolog, íratlan szabály, amivel nem árt tisztában lennünk, nem mindegy ugyanis, hogy tiszta vagy szennyezett papírt dobunk-e például az erre alkalmas kukába. Dr. Csiba Anitával, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának adjunktusával beszélgettünk.
2019-08-16 |
Ha megtaláltuk álmaink otthonát, az öröm mellé felelősség is társul, hiszen az ingatlan a családok legnagyobb értéktárgya. Ezt fontos biztonságban tudni az olyan lehetséges kockázatokkal szemben, mint például az elemi károk, a tűzesetek, az üvegtörés, a csőtörés, a betörés stb. Tóth Róbert miskolci biztosítási szakértő szerint fontos a pontos biztosítási összeg meghatározása, mert a valóságosnál alacsonyabb értéken történő biztosítás következménye az alulbiztosítottság.
2019-08-16 |
Évek óta azért küzdöttek a védőnők, hogy ők is kerüljenek be az egészségügyi szakdolgozói bértábla hatálya alá, amely júliusban megtörtént. Ez a gyakorlatban fizetésemelést jelent a védőnők 90 százalékának, így augusztusban már a megemelt fizetést kaphatták meg. Magyarországon jelenleg 400 betöltetlen védőnői állás van, a legtöbb Kelet-Magyarországon. A részletekről a Magyar Védőnők Egyesületének elnökét, Csordás Ágnes Katalint kérdeztük.
2019-08-16 |
Szabó Magda nagyapja, Szabó János esperesi koszorújának restaurálása zajlik a Debreceni Református Kollégium Múzeumában. Az emléktárgy pár hónapja került az intézmény tulajdonába.
2019-08-16 |
Többek között a túlzott antibiotikum-fogyasztás, az internetről szerzett információk veszélyei, vagy az orvos-beteg együttműködés fontossága a krónikus betegség terápiájában – ezeket a témákat is érinti az az országos kampány, amely a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának részvételével zajlik júliustól szeptemberig.
2019-08-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt