A Tiszta Forrás Hímzőkör 45 éves jubileumi kiállítása a Debreceni református Kollégium Múzeumában, valamint annak online felületein is látható. A szakkör tagjainak munkáin keresztül megismerhetők hazánk hímzőművészetének jellegzetes darabjai, motívumai. A hímzőkör vezetőjével, Molnár Tibornéval beszélgettünk.
2020-12-03 |
Kovács Attila miskolci cipőkészitő mester elmondta: minden cipő méretre, egyéni megrendelésre készül, és benne van minden tudása és szeretete, mint minden más kézműves mesternek. A BOKIK kézműves tagozatának alelnökeként azt is elmondta, hogy minként érinti a jelenlegi helyzet a miskolci kézműves mestereket.
2020-12-03 |
Dr. Stumpf Istvánt politológusként, miniszterelnökséget vezető miniszterként, majd alkotmánybíróként ismerte meg az ország. Hercegkúti születésű lokálpatriótaként és sárospataki öregdiákként azonban soha nem szakadt el szülőföldjétől, sőt mindig segítette a térség sorsának jobbra fordulását. Most egy új szerepben teszi ezt, ugyanis a közelmúltban egyhangúlag megválasztották a Tokaji Borlovagrend elnökének. A Tokaji Borvidék 2012-ben megújult civil szervezetének élén a neves borászt, Szepsy Istvánt váltotta dr. Stumpf István.
2020-12-03 |
Az adalékanyagok, amelyeket a feldolgozott élelmiszerek tartalmaznak, sok emberben félelmet keltenek, mások egyenesen tiltólistára teszik ezeket a termékeket. Az élelmiszerekben található adalékanyagokat a hosszabb eltarthatóság, a megfelelő szín vagy állag miatt teszik a gyártók a termékekbe. A csomagoláson betűvel, számmal és az anyag megnevezésével jelölik mindazt, amit a termék tartalmaz. Mik is ezek az anyagok, ártanak-e nekünk, s hogyan értelmezzük a feliratokat, számokat, táblázatokat? Ebben segít Balázsné Rozgonyi Katica dietetikus.
2020-12-03 |
A Debreceni Környezetvédők Társaság a csere-bere csoportján belül rendhagyó felhívással jelentkezik. A társaság ma már 28 ezer tagot számlál és célul tűzte ki, hogy 4+1, vagyis 5 civil szervezetet, vagy rászoruló családot szeretne támogatni abban, hogy eljuttatja a kívánt információjukat poszt formájában a csoport tagjaihoz, hogy minél többen segíthessenek nekik. Minderről Lenner Ádámot, a Debreceni Környezetvédők Társasága egyik alapítóját kérdeztük.
2020-12-03 |
A napjainkban is meglévő épületet 1894-ben adták át, és néhány nem lényegi átalakítás, egyes részeinek funkció váltása után 1967 decemberében zárták be. Neve 1894-és 2948 között Korona, 49-és 53 között Kossuth, majd 53-87-ig Avas szálló volt. 90-ben több mint fél évszázad után a szálloda ismét visszakerült a város tulajdonába. Innen tart a szálló legújabb kori története. A romos épület ma már a belváros csúfságaként éktelenkedik. Úgy tűnik, most megoldást találtak a szálló sorsát illetően.
2020-12-03 |
A facebookon elindított fotóaukción az árverésből befolyt összegből olyan eszközöket szeretnének vásárolni, amelyek segítséget jelentenek a járvány elleni küzdelemben, a betegek ellátásában, ezzel támogatva a miskolci covidos betegeket ápoló osztályokon folyó munkát. A felhíváshoz csatlakozó alkotók 59 képet ajánlottak fel, amelyekre az egyesület közösségi oldalán található képgalériában lehet licitálni – ezt mondta el rádiónknak Urbán Helga, a Miskolci Fotóklub Egyesület tagja.
2020-12-02 |
Debrecenben az adventi ünnepségek során hagyomány, hogy a város és a történelmi keresztény egyházak vezetői közösen mondanak köszöntőt. Szokás az is, hogy az adventi vasárnapokat különböző kulturális programok színesítik. Idén ezt az „Adventi Ajándék” című sorozatot virtuális formában élvezhették az érdeklődők. A Kölcsey Központban rögzített műsorok a Debreceni Advent facebook oldalán követhetők. Az első alkalmon az 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának koncertje szólt.
0:00
0:00
2020-12-02 |
Megkötötte szerződését az 500. önkéntes területvédelmi tartalékos katona Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Tizenöt tartalékos katona írta alá szerződését a Magyar Honvédség miskolci toborzó irodáján, vállalva ezzel, hogy tanulmányaik vagy munkájuk mellett honvédelmi feladatokból is kiveszik a részüket. Köztük volt az 500. szerződő, Grasalkovits Kinga végzős egyetemi hallgató is, elköteleződésével fontos mérföldkőhöz juttatva a régiós toborzást. „A néhány éve folyó haderőfejlesztés miatt a honvédség tárt karokkal várja a műszaki végzettségű fiatalokat is, akik változatos beosztásokban tudják nálunk hasznosítani a tudásukat– mondta Nagy Géza őrnagy, a miskolci toborzó iroda vezetője.
2020-12-02 |
A gyermekek keveset érzékelnek a körülöttük zajló helyzetből, hiszen a kézmosás, a COVID előtt is a mindennapi rutin része volt. Így a nevelőknek a gondozási protokollon sem kellett változtatni, mert az a járvány előtt is szigorú szabályok betartása mellett történt.
2020-12-02 |Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt