Baloghné Szűcs Zsuzsanna rádiónknak elmondta: sokszor éri őket az a vád, hogy nincs élet a faluban. Lassan kihal az a generáció, amelynek még bármilyen kötődése lenne a falusi világgal, élményei voltak az adott korból és élővé, érthetővé tudnák tenni az intézményt.
2021-03-05 |
1920-ban jelölték ki március első péntekét ökumenikus világ imanapnak, amelyhez 1985-ben Magyarország is csatlakozott. A Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetsége az idén a járványhelyzet miatt nem tudja hagyományos módon megrendezni az alkalmat. Így arra kéri a nőszövetségeket és a gyülekezeteket, hogy a járványügyi szabályok betartása mellett, ha tudnak, vegyenek részt az imanapon, vagy csendben az otthonaikban imádkozzanak.
2021-03-05 |
Jövőre indulhat a Diósgyőrt Lillafüreddel összekötő kerékpárút építése. A szakasz építési engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a munkákhoz szükséges szakhatósági, üzemeltetési hozzájárulások beszerzésén dolgoznak a szakemberek. Egy autós forgalomtól mentes, biztonságos kerékpárúton tekerhetnek hamarosan a két keréken közlekedők. A részletekről megkérdeztük Vascsák Rolandot, a Kerékpáros Miskolc Egyesület alelnökét is. Elsőként Szunyogh Lászlót, Miskolc város főépítészét hallják.
2021-03-05 |
Az egyhetes eseménysorozat végén adják át a Kossuth Zsuzsanna-díjat és az elismerő okleveleket. A díjazottakról és ápolói hivatásról Bekéné Zelenc Katalin diplomás ápoló, az iskola oktatója beszél
2021-03-04 |
Ez azt jelenti, hogy nemsokára megkezdődhet a felújítás, amelynek eredményeként egy régi, patinás épület újulhat meg a városban. Az épületben borszaküzlet, borkóstoló hely, interaktív kiállítótér, étterem, kávézó, konferenciaterem kap helyet. Ezen kívül a járványhelyzet alakulásáról is hallhatnak Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestertől.
2021-03-04 |
A katasztrófavédelem munkájának önkéntes támogatásáért emlékérmet adományozott a szervezetnek Pintér Sándor belügyminiszter, amit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online ünnepsége keretében vehetett át Debrecenben Oláh István lelkész, a MRSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Szeretetszolgálat mentőcsoportja két éve alakult és önkéntesekkel működik, de tagjai a megfelelő képzések után, a szakemberekkel együttműködve végzik szolgálatukat. A díj apropóján kérdeztük Oláh Istvánt.
2021-03-04 |
2020 óta követelmény az emelt szintű érettségi a továbbtanuló diákok számára, ezért a kar 3. alkalommal indította el a képzést online formában. Így távolról, sőt a határon túlról is bekapcsolódtak az előkészítő oktatásba a tanulók, most több mint kétszázan. A diákokat egyetemi oktatók és középiskolai tanárok segítik heti rendszerességgel.
Megállapodást kötött az MSI Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a Miskolci Vasutas Sport Klub a Miskolci Magister Gimnáziummal. Az együttműködés a kivételes élethelyzetben lévő sportoló fiatalokat szolgálja majd, akik nehezebben hangolják össze iskolai kötelezettségeiket sportolói törekvéseikkel. A megállapodás részleteiről Zemlényi Attilát, a Miskolci Magister Gimnázium igazgatóját és Illyés Miklóst, az MSI Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatóját, a Miskolci Vasutas Sport Klub egyesület elnökét kérdeztük.
2021-03-04 |
Újra és újra termelődnek a hulladékok, ráadásul sok helyen úgy helyezik el a szemetet, hogy egy csapadékosabb időjárás alkalmával a megáradt csapadékvízelvezetők felkapják azokat. Bordás Bélával, Nyíregyháza városgondnokával beszélgettünk.
2021-03-04 |
Egy olyan jól működő rendszer kiépítése a cél, melyben a tartósan beteg, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek gyógyászati és oktatási rehabilitációja egyaránt megvalósulhat. Az alapítvány vezetése a főváros után felvette a kapcsolatot a kelet-magyarországi felsőoktatási intézményekkel is egy „KórházSuli-kurzus” beindítása, továbbá újabb önkéntes hallgatók bevonása érdekében.
0:00
0:00Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt