Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
Az ország legmodernebb és legújabb mobil szűrőbusza kezdte meg működését a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház területén, amelyet 235 millió Ft pályázati támogatásból valósítottak meg. A buszban 100-120 embert szűrésére van lehetőség naponta. A jármű alkalmas arra, hogy igény esetén vidéken, különböző cégek számára végezzen akár más vizsgálatokat is. Papp Beatrix a riporter.
Az akadémiára alap, vagy mesterképzést végzett mérnökök jelentkezését várják, a két félév teljesítése után atomerőmű-üzemeltető szakmérnökök lesznek.
0:00
0:00
Versenyképes-e a magyar búza? Mi várható a búzapiacon? Milyen interaktív hatások jelentkeznek a búza tápanyagellátásában? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakemberek a 26. Búzatanácskozáson, a Debreceni Egyetem agrárkarán. A DE MÉK Növénytudományi Intézete idén „A búza tápanyagellátása - a sikeres termesztés kulcseleme” címmel rendezte meg éves konferenciáját. Itt készült Tóth Emese összeállítása.
Az új felület nagymértékben segíti a betegeket abban, hogy információt szerezzenek betegségükről, az orvosokról, a terápiákról, a szakrendelésekről, illetve tájékozódhatnak a helyszínekről.
Ötödik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Sürgősségi Orvostani Konferenciát. A cél, hogy Kelet-Magyarországon egy olyan fórumot nyújtson a sürgősségi orvosok és társszakmákban dolgozó munkatársak számára, amelynek során a legfontosabb eredményekről számolnak be. Az idén a bőrgyógyászati betegségek sürgősségi ellátása volt az egyik kiemelt téma. Elsőként Szabó Zoltánt, a DE Klinikai Központ Sürgősségi Klinikájának igazgatóját hallják. A riporter Papp Beatrix.
Integrált növénytermesztés címmel megjelent a Debreceni Egyetem oktatóinak új három kötetes tankönyve. A kiadvány mérföldkő a szakkönyvkiadásban, hiszen 2005-ben készült növénytermesztés tárgyában a legutolsó tankönyv. A most megjelent oktatási anyagot a sajtónak is bemutatták, itt készült összeállításunk.
A mesterképzés során 10 élő műtéti közvetítést láthattak a résztvevők, amelyek közül 4 laparoszkópos urulógiai műtétet 3D-ben közvetítettek.
A keretszerződés közös kutatásokat, konferenciákat tartalmaz, illetve diákok és oktatók cseréjét biztosítja.
100 középiskolás diáklányt fogadtak, akik különböző programokon vehettek részt.
A Debreceni Egyetem adott otthont a V4-országok IV. Népegészségügyi Konferenciájának április végén. A tanácskozás kiemelt témái a társadalmi sebezhetőség és az egészség, valamint az egészség-magatartás és a mentális egészség kapcsolata, az egészségügyi szolgáltatások és az adópolitika népegészségügyi hatásainak elemzése, illetve a népegészségügyi kompetenciák és az egészségműveltség fejlesztési lehetőségeinek feltárása. A rendezvény célja, hogy a V4-ek népegészségügyi problémáinak megoldására közösen dolgozzanak ki javaslatokat.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt