Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
Alberth Béla professzor, a Debreceni Egyetem Szemklinikájának egykori igazgatója, 50 éve végezte el az első magyarországi vitrectomiát. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szemészeti Tanszéke és a Szemklinika az évforduló alkalmából ünnepi tudományos ülést szervezett, majd átadták az új vitreoretinális műtőt. A retinasebészeti műtő egyedülálló az országban, mikroszkópja segítségével a szürkehályog és retinaoperációkat tudják elvégezni. Emellett a tudományos és oktatói munkát is segíti.
A Debreceni Egyetem 18 éve indította útjára központi beiskolázási rendezvényét, a DExpo-t, amelyen a pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek és pedagógusoknak mutatja be képzési palettáját, és mindazokat a szolgáltatásokat, lehetőségeket, amelyek a Debreceni Egyetem kínál.
A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja a DETEP és a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet már második alkalommal szervezte meg közösen a jótékonysági gardróbvásárt. A rendezvény a környezettudatos életmódra is felhívja a figyelmet, melyen ezúttal 30 árusító és több száz hallgató fordult meg.
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara munkatársai immár 10. alkalommal rendezték meg az „iTT Kutathatsz” Mérnöki és Természettudományos Fesztivált és Duális Képzési Információs Napot.
0:00
0:00
Két napon át, november 22-én és 23-án várta a felvételi előtt álló diákokat Magyarország legnagyobb beiskolázási rendezvénye. Az érdeklődők részletesen megismerhették a Debreceni Egyetem széleskörű képzési kínálatát, bemutatkozott a 13 kar, emellett a standokon információt kaphattak a fiatalok a hallgatói életről, az egyetemistáknak szóló szolgáltatásokról, a kollégiumokról, a sportolási és külföldi tanulmányi lehetőségekről.
0:00
0:00
Tóth-Zele József labdarúgó 1956-ban disszidált, az SK Rapid Wien, a Red Star FC és az Atlético Madrid csapatában játszott, majd a Real Madrid utánpótlásedzőjeként tevékenykedett. Életéről, munkásságáról film készült „A jószemű José” címmel, melyet legutóbb a Debreceni Egyetemen is bemutattak.
A Debreceni Egyetem hallgatói nagyköveti rendszert hozott létre a felvételi toborzás és a pályaorientációs tevékenység támogatására. A tizenhét nagykövet a beiskolázási rendezvényeken képviseli az intézményt, valamint a felvételi eljárás változásairól és a képzési kínálattal kapcsolatban is tájékoztatja a felvételi előtt álló középiskolás diákokat.
A magyar fogyasztók a hagyományos tejcsokoládét szeretik a legjobban - ezt bizonyítja a Debreceni Egyetem kutatóinak átfogó felmérése. Egy neves folyóiratban megjelent közleményért a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs Díját is elnyerte Kiss Marietta, a Gazdaságtudományi Kar docense. A kutatás a hazai csokoládéfogyasztási trendeket vizsgálta 500 ember megkérdezésével két gyártói és két bolti márkát összevetve.
A Debreceni Egyetem Szemészeti Klinikája is rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, itt is megjelent a mestersége intelligencia, amivel egyszerűbbek, gyorsabbak a műtéti eljárások. A makula degeneráció népbetegség, az időskorú embereket nagy részét érinti.
Az Országosan egyedülálló Központ elődje a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport is tovább működik majd az új szervezet végrehajtó egységeként, a szervezet minden engedéllyel rendelkezik, össze tudja fogni azokat a szakembereket, akik részt tudnak a munkájában vállalni, valamint ezen szakemberek képzését is tudja biztosítani.Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt