Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
Megnyílt és négy napon keresztül tart a 28. Farmer Expo. Az idén is 300 kiállító vesz részt, a kiállítási terület nagysága pedig eléri a 17 ezer négyzetmétert. A rendezvény a kiállításról és a szaktudásról szól. Cél, hogy minél teljesebb képet kapjanak a szakemberek, emellett pedig sok és hasznos üzlet köttessen, új partnerkapcsolatok alakuljanak ki. Elsőként Vaszkó László kiállítás igazgatót hallják.
0:00
0:00
Megkezdődött a 92. Nyári Egyetem Debrecenben. A magyar nyelvet tanulók ebben az évben több, mint 150-en vannak és 33 országból érkeztek. A legtávolabbi diák új-zélandi, a legidősebb pedig 78 éves.
Az általános felvételi eljárás eredményeképpen 7420, a tavalyinál mintegy 12 százalékkal több elsőéves kezdheti meg tanulmányait magyar nyelvű képzéseken a Debreceni Egyetemen. A naptári év folyamán összesen felvettek száma velük együtt eléri a tízezret, ami rekord az intézmény történetében. Újdonság, hogy a szolnoki kar 270 elsőévese is a debreceni egyetem hallgatójaként kezdi el a tanévet szeptemberben, az új egység képzési helyként, Debreceni Egyetem Szolnok Campus néven integrálódik. A pontokról Bartha Elek oktatási rektor-helyettes beszélt.
0:00
0:00
Először lesz ponthatár váró buli a Debreceni Egyetemen a leendő első éves hallgatók számára.
Az új kari vezető tervei között szerepel adattudományi képzések indítása, a jármű- és egészségiparhoz kapcsolódó informatikai kutatások ösztönzése, szolgáltató jellegének erősítése, a minőségi alapkutatás támogatása.
Megnyitotta kapuit a Campus Fesztiválon az Egyetem tér.
0:00
0:00
A magyar történelem és identitás számára meghatározó emlékek megismerése és megismertetése érdekében indít közös kutatási és szakmai programokat a Debreceni Egyetem és a Magyarságkutató Intézet. A Lendület programhoz kapcsoló együttműködési megállapodást a napokban írták alá az egyetemen.
Gépészmérnök és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakokon, illetve szakirányú továbbképzési szakokon indít kihelyezett képzést a Debreceni Egyetem a Partiumi Keresztény Egyetemen. A képzés támogatásáról az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társasággal kötött megállapodást az intézmény.
A Semmelweis-nap alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya is.
12. alkalommal kerül megrendezésre július 17-e és 21-e között a Campus Fesztivál Debrecenben, a Nagyerdőn. Az esemény az elmúlt években már bebizonyította, hogy a minőségi kultúra, a kiegyensúlyozott színvonal és a zenei sokszínűség jellemzi. Ezzel idén is bekerült a minősített európai fesztiválok közé. Ebben az évben 18 programhelyszínen, 248 zenei fellépővel, idén először 10 külföldi előadóval és 40 debreceni zenekarral, illetve mintegy 200 egyéb programmal várja a résztvevőket.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt