Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
Koszorúzással emlékezett elődintézménye egykori névadójára, gróf Tisza István miniszterelnökre halálának évfordulóján, október 31-én a Debreceni Egyetem. A főépület előtti téren álló Tisza-szobornál helyezték el virágaikat az intézmény vezetői. Tisza Istvánra Pintér Ákos az egyetem általános rektor-helyettese emlékezett, majd az egykori miniszterelnökre mint katonára Szloszjár Balázs dandártábornok, az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka emlékezett vissza.
Hat új, orvosbiológiai kutatásra használható műszert vásárolt a Debreceni Egyetem. A 885 millió forintos Európai Uniós forrásból beszerzett műszerek közül 4 Debrecenben, egyet Pécsen, egyet pedig Szegeden fognak használni. Ezáltal Közép-Európában olyan egyedülálló műszerpark jött létre, aminek segítségével a sejtekben fontos szerepet játszó molekulákat tudják megvizsgálni.
A közös munka már egy éve elkezdődött, a településmérnökök számára nyújt fontos tudást a társaság, de a kar többi szakján tanulókat is tudják segíteni. Emellett közös konferenciákat, találkozókat is terveznek, 2020-ban pedig a társaság országos konferenciáját Debrecenben rendezik meg.
21. alkalommal rendezi meg Szakmai Napjait a Debreceni Egyetem Informatikai Kara október 28-29-én, a Kassai úti épületében. Az érdeklődők közel 50 előadást hallgathatnak meg, illetve 26 vállalattal találkozhatnak.
5 éve biztosít 100%-ban államilag finanszírozott modern HIV-terápiát és rendszeres, ambuláns ellátást a HIV-vel élők számára a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében működő HIV-ambulancia.
Az új károsítók, a precíziós növényvédelem és a technikai újítások is előtérbe kerültek idén a Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézete már 24. alkalommal rendezte meg konferenciáját, idén az élelmezési világnapra koncentrálva.
Védelmi Innovációs és Modernizációs Kihelyezett Tanszék létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Honvédség Modernizációs Intézete. Az új tanszék tevékenysége illeszkedik a Magyar Honvédség haderőfejlesztési törekvéseihez.
A növényorvosok méhbarát tevékenységéről is szó esett idén a Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon. A Debreceni Egyetem Növényvédelmi Intézete már 24. alkalommal rendezte meg konferenciáját, idén az élelmezési világnapra koncentrálva.
A Debreceni Egyetem szakkollégiumai első alkalommal rendeztek tudományos konferenciát, amelyen a hallgatók nyolc szekcióban mutatták be eredményeiket.
A hidrobiológiát, a balneológiát, a termálvíz vizsgálatát és hasznosítását, valamint a térség gazdasági, turisztikai fejlesztéseit célzó együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Tiszafüred önkormányzata.Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt