Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara és a TEVA Gyógyszergyár Zrt. együttműködési megállapodást kötött. Az intézmény és a cég évek óta kapcsolatban van, de most hivatalosan is megerősítették a közös munkát.
Az épület több mint 3 milliárd Ft-os támogatásból és 550 millió Ft-os egyetemi hozzájárulásból valósult meg. Mindez egy országos fejlesztés egyik legnagyobb beruházása, 2200 négyzetméteren 33 ággyal a gyermeksürgősségi ellátás valósul meg, emellett helyet kap a traumatológia és 2 műtővel a gyermeksebészet is.
A Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája munkatársai nyílt napot szerveztek a gyermeket váró vagy tervező érdeklődők számára. Az 1992 óta már „Bababarát kózház” kitüntető címmel rendelkező egészségügyi intézményben rendkívül fontos a hiteles információ átadás, a tájékoztatás.
A hazai felsőoktatásban egyedülálló a Debreceni Egyetemen hirdetett könnyűzenei képzés, melyen az első évfolyam, összesen 19 fiatal, szeptemberben kezdte meg tanulmányait összesen nyolc szakirányon. A hallgatók az első tanév végén hangulatos vizsgakoncerten bizonyíthatták tudásukat a Víztorony kerthelyiségében felállított színpadon.
Átadták a Debreceni Egyetem Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzemének, illetve a Gyógyszerésztudományi Karnak az új épületét az intézmény Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában, a Vezér utcán. A beruházás alapkövét 2023 márciusában tették le, mostanra pedig 12 milliárd Ft-ot meghaladó összegből megépült az új, közel 7 ezer négyzetméteres komplexum. Ez fontos állomása az egyetem oktatási, kutatási, gazdasági tevékenységének.
Az új közösségi színtér lehetőséget teremt arra, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói beszélgethessenek például katolikus papokkal már a jövő héttől, de akár bibliaórákon is részt vehetnek szeptembertől.
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara "Képzeletbeli Farm: Képzelj el egy saját mezőgazdasági világot!"-címmel gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot hirdetett óvodás és általános iskolás gyermekek számára.
0:00
0:00
Második alkalommal támogatja a Debreceni Egyetem azokat a középiskolákat, akik diákjai az intézménybe jelentkeztek, és a felvételi eredményeik alapján a legeredményesebbek.
Debrecenben is megtartották az „Akik arra születtek…” című, a tanári pálya népszerűsítésére indított rendezvénysorozatot. A konferencián a leendő munkavállalók, vagyis az egyetemi hallgatók mellett a munkáltatók is képviseltették magukat. Interaktív foglalkozások, előadások és kiállítások várták az érdeklődőket.
Élethű helyzeteket gyakorolhatnak a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói az úgynevezett skill laborban Nyíregyházán is. Az évekkel ezelőtt létrehozott országos hálózat a debreceni mellett a pécsi és a szegedi egyetemek közreműködésével segíti a gyakorlati képzést, hiszen ha kicsiben is, de igyekszik kórházi körülményeket létrehozni, ahol pl. az injekció adását vagy a szülés levezetését is gyakorolhatják.
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt