Kiemelt partner - Debreceni Egyetem
Ez hiánypótló Debrecenben, ugyanis nincs állami fenntartásban működő egészségügyi szakirányú képzés, a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyíetemi Kórházban szükség van a szakemberekre. Először 32-36 fővel indítják el az általános ápolókat, egészségügyi laboránsokat és asszisztenseket képző osztályt, amelyet a munkaerő piachoz igazítottak.
Komplex Egészségipari Multidiszciplináris Kompetencia Központ kialakítása a Debreceni Egyetemen új innovatív termékek és technológiák fejlesztése érdekében című projekt online projektnyitó konferenciájára került sor a Debreceni Egyetemen. A programot az intézmény a Richter Gedeon Nyrt. és a Medyag Kft. partnerségében valósítja meg. A célja olyan gyógyszeripari kompetenciák megszerzése, ami a közös gyógyszerfejlesztést jelenti.
Komplex vidékgazdasági és fenntarthatósági fejlesztések kutatása, szolgáltatási hálózatának kidolgozása a Kárpát-medencében című projekt zárórendezvényét tartották meg a Debreceni Egyetemen. A 3 évig tartó kutatást a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem közösen végezte. A projekt az élelmiszer- és agrártudományok területén valósult meg. A program célja az volt, hogy a hazai kutatók nemzetközi kutatásokhoz való kapcsolódását elősegítse.
A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja számára a december mindig zsúfolt, hiszen ebben az időszakban erősödik föl a karitatív és a tanyaprogram keretében végzett tevékenységük. A közelmúltban -immár hagyományosan- Mikulás alkalmából édességeket juttattak el a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájára. Ezen kívül hamarosan ellátogatnak a tanyavilágba és a régió gyermekotthonaiba.
0:00
0:00
Közös programot indít a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karával és a szlovákiai Selye János Egyetemmel a hallgatók önkéntes tevékenységének népszerűsítésére, támogatására. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a projekt elindítása kapcsán az Egészségügyi Karon rendezett szakmai kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyozta: napjainkban az önkéntesség szerepe felértékelődött, fontos hogy az országban minél több lehetőség álljon rendelkezésre ezen a területen.
A konferencián több magyarországi egyetem munkatársa vett részt. A Debreceni Egyetemen 2011 óta törekszenek arra, hogy családbarát lehetőségeket teremtsenek. Az egyetemnek 10 ezer dolgozója, közel 30 ezer hallgatója és most 700 kismamája van, akik számára egész évben különböző programokat szerveznek. Elsőként Bartha Elek oktatási rektor-helyetttest hallják.
Még csak hat hónapja rakták le az alapkövet, de már szerkezetkész a Debreceni Egyetem Innovációs Központja a Vezér úti ipari parkban. A tervek szerint 2021 tavaszán átadják a több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épületet a Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában.
A Debreceni Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel „Sport-, Rekreációs és Egészséggazdasági Kooperációs Kutatóhálózat létrehozása” címmel a sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatások megvalósításában működött együtt az elmúlt több mint három évben.
4 évvel ezelőtt indult el a Debreceni Egyetem egyedülálló kutatási programja, a „SZÍV- ÉS ÉRKUTATÁSI KIVÁLÓSÁGKÖZPONT – IRONHEART” című projektje, amelyet az Európai Unió finanszíroz. A program célja az ér- és szívbetegségek új megelőzési és kezelési lehetőségeinek feltárása. A projektben az intézmény több kutatócsoportja és több 100 kutató vett eddig részt. Elsőként Balla György professzort, szakmai vezetőt hallják.
0:00
0:00
Ebben az évben Debrecen város közgyűlése Hatvani díja elismerést adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek Intenzív Osztályának. Ez az ország egyik legmodernebb, 12 ágyas, muntidiszciplináris háttérrel rendelkező egészségügyi ellátó egysége. 1 hónapos kortól 18 éves korig biztosítja a súlyos, kritikus állapotú, speciális kezelést igénylő betegek komplex intenzív terápiáját.Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt