2025-02-20 |
...
A termésmennyiség és a termésminőség javítására alkalmas biológiai csiperketermesztési rendszer kifejlesztésén dolgozik a Szegedi Tudományegyetem és az Új Champignons Kft.. A folyamatosan növekvő fogyasztás és kereslet bár serkenti az ipart, a termesztőknek számos kihívással kell szembenézniük az előállítás során, amelyek közül a vírusok, a baktériumok és a penészgombák által okozott fertőző betegségek állnak az első helyen.

dr. Kredics László, az SZTE Természettudományi és Informatika Kar Biológia Intézet Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszék egyetemi docensének elmondása szerint, ezek mind befolyásolják a termés mennyiségét és a minőségét. Az ellenük bevethető, engedélyezett kémiai védekezési lehetőségek köre korlátozott és évről évre szűkül, fogyasztói oldalról pedig egyre nagyobb igény mutatkozik a vegyszermentesen előállított, biológiai termesztésből származó gomba iránt.

Kiemelés:
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt