2024-02-29 |
...
Fenntartható állattartás. Ez ma kulcsfontosságú, ha azokat az előrejelzéseket nézzük, amelyek szerint 2050-re a hús és tejtermékek iránti igény 68%-kal, a kérődző állatok húsa iránti igény 88%-kal fog nőni.

Az állattenyésztési ágazatnak ezért olyan megoldásokra van szüksége, amelyek egyszerre biztosítják az állatok jólétét, minimalizálják a tartásból származó negatív környezeti hatásokat, miközben kiváló minőségű élelmiszer-termelést tesznek lehetővé, és kielégítik a világ növekvő élelmiszerigényét. Jógyakorlatok persze mindig vannak, például az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet – legelőre alapozott – szarvasmarha-tenyésztéssel foglalkozó On-Farm kutatása, amelyben főként digitális szenzorokat alkalmaznak, hogy nyomon kövessék és ahol kell, javítsák az állatok jólétét, miközben minimalizálják a veszteségeket. A további részletekről dr. Márton Aliz kutató, az ÖMKI állattenyésztési csoportvezetője beszélt rádiónknak.

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt