2025-12-24 |
...
Bár a halhús jótékony hatásai közismertek, Magyarországon a fogyasztása továbbra is alacsony: 5,7-6,3 kg/fő, miközben az Európai Unió átlaga 20 kg fölött van, Portugáliában pedig eléri a majd 60 kg/főt.

Az alacsony fogyasztás okai között szerepel a magas ár, a nehézkes elérhetőség, az otthoni feldolgozástól való félelem, a szálkák, a hal jellegzetes szaga, így mára hazánkban sok családban csupán karácsonykor kerül az asztalra, leggyakrabban halászléként vagy rántott formában. A további részletekről prof. dr. Stündl László dékán, a Debereceni Egyetem dékán, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet vezetője mesélt rádiónknak.

Kiemelés:
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt