2019-09-01 |
...
A humán gyógyászatban ma már teljesen elfogadott kiegészítő terápiás gyógymód a fizioterápia. A nyugati országokban az állatorvoslás területén is elterjedt kezelési forma. Hazánkban csak pár éve működik e megelőző és kiegészítő terápia, melyben szakképzett kutya fizioterapeuták dolgoznak együtt állatorvosokkal, tapasztalatok alapján egyre nagyobb sikerekkel.

Ádász Lilla kisállat fizioterapeuta az Európa Rádiónak elmondta, a fizioterápia elsődleges célja a megelőzés, de a műtétek utáni rehabilitációban is nagy szerepe van. A kisállat fizioterapeuta nem csak a fizioterápiával, hanem fizikoterápiával is foglalkozik. A fizioterápia magában foglalja a masszázskezeléseket, a manuálterápiát, nyújtást, aktív- és passzív gyógytornát. A fizikoterápia pedig az elektro-, hidro-, foto- és termoterápiával foglalkozik.

Az állapotfelmérés időtartama körülbelül   1 - 1,5 óra. A további kezelések időtartama nagyjából 1 órát vesz igénybe. A terápiát végző szakember – állapottól függően – heti 2-3 alkalommal kezeli a kis kedvencet. A terápia hossza – betegségtől függően – 4-8 hét is lehet. Minden esetben a gazdák otthon elvégzendő feladatot is kapnak, hiszen kedvencük mihamarabbi felépülésében ez fontos szerepet játszik. Ez maximum napi 30 percet jelent.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt