A házi gondozás
empátiára, figyelemre, emberbarát hozzáállásra és türelemre van szükség a szaktudás mellett
2019-08-13 |
...
0:00
0:00
Egy családtagunk otthoni ápolása hálával teli és szép feladat, ám nagyon sok felkészülést igényel és áldozatokat is kell hoznunk azért, hogy a beteg vagy idős hozzátartozónkat megfelelően elláthassuk. Ebben segíthetnek a szakorvosok, háziorvosok, gyógytornászok mellett a gondozónők is, akik sok esetben részei is lesznek a családnak az évek múlásával.

Ők segítenek azokon is, akik idős korukra valamilyen oknál fogva egyedül maradtak. A házi gondozó legfőbb feladata, hogy ellássa a gondozással kapcsolatos feladatokat és részt vegyen a házi segítségnyújtási tevékenységekben. Jellemzően a megromlott egészségügyi állapotban lévők és az idősek veszik igénybe, ha hozzátartozóik nem képesek megfelelően és minden nap ellátni őket.

Ágostonné Zsóka 30 évig volt a szakmában, és bár már nyugdíjas, a hivatását nem tudja nélkülözni. Az Európa Rádiónak elmondta, az ehhez hasonló munkához nagyfokú empátiára, figyelemre, emberbarát hozzáállásra és rengeteg türelemre is szükség van a szaktudás mellett. Hozzátette, az otthoni betegellátás jót tesz az érintettnek, a felépülés otthoni környezetben gyorsabb, ezért igen hálás feladatot végeznek a házi gondozók.

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt