A különleges helyzetben is folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. A kezdeményezésről Tóth László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja beszélt rádiónknak.
2020-06-10 |
Kárpátalja kormányzója nagy elismeréssel szólt a magyar szervezet munkájáról, különös tekintettel a jelenlegi COVID19 járványhelyzetben, szoros kormányzati együttműködésben megvalósított segélyprogramokra. Megerősítették azt a törekvést, hogy a humanitárius akciók mellett a járványkezelés magyarországi tapasztalatainak átadása is fontos segítséget jelenthet a következő időszakban Kárpátalja számára.
2020-05-27 |
Református fenntartású diakóniai szolgálatok megközelítőleg negyvenezer embernek segítenek az országban, csaknem hatezer munkavállalóval. A református idősotthonok életét is teljesen megváltoztatta a koronavírus-járvány: látogatási és kijárási tilalom van, fokozottan kell figyelniük a fertőtlenítésre és a szűrésre is.
2020-05-17 |
Több száz ilyen pajzsot adtak át a református Bethesda Gyermekkórháznak, és kétezer darabot határon túli magyaroknak is eljuttatnak. Emellett egy próba programot is elindítottak, melyben 120 olyan családnak segítenek havi tízezer forinttal, akiket a járvány gazdasági hatása hozott nehéz helyzetbe.
2020-05-12 |
Elindult az onkentesmentoralas.hu oldal a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság– és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézete (KRTK-KTI) és a hashtag.school összefogásában.
2020-05-10 |
Egy budapesti cégtől kapták az ajándékot, amellyel a nehéz helyzetbe került családok gyermekeinek tanulását segítik. Erről, valamint a digitális oktatás folyamatáról, az elsősök beiratkozásáról és a nyolcadikosok ballagásáról beszélgetünk Mészáros Csabával, az iskola igazgatójával.
2020-05-08 |
A digitális távoktatás után a vizsgaidőszakban is elsősorban online tartja hallgatóival a kapcsolatot a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Azoknak a szociálisan nehéz helyzetben élő fiataloknak, akiknek ehhez nincsenek megfelelő informatikai eszközei, egy pályázatot hirdetett meg az intézmény saját forrásaiból, a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve. 30 használt, de felújított, csúcsminőségű laptopot juttatnak el a program keretében azoknak, akik a feltételek szerint leginkább rászorulnak erre a támogatásra.
2020-05-06 |
A fennálló egészségügyi helyzet motiválta Hajdú Viktorné Adrienn Hernádnémeti lakost és barátnőit, hogy közösen szájmaszkokat készítsenek. A szükséges anyagokat adományként kapták: főként Budapestről érkeztek csomagok, de a helyiek is segítik őket. A maszkot pedig eladják és a befolyt pénzből a környéken dolgozó mentősök és egészségügyi szakemberek munkáját segítik. Maszkot ezen kívül adományként juttatnak el az egészségügyi intézményeknek is.
2020-05-01 |
Irányelveket és ajánlásokat adott ki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a gyermekek távoktatásával kapcsolatban a tanulók, szülők, tanárok és kormányzat munkájának megsegítésére. Az irányelvek és az ajánlások tükrözik a szolgálat elmúlt 22 évben végzett kutatásainak eredményeit, és az elmúlt 10 évben több százezer gyermek oktatásával szerzett tapasztalatait is. Rádiónknak dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke nyilatkozott.
2020-04-29 |
A kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ a járványhelyzet miatt hirdette meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen. A cél, hogy a veszélyeztetett, magányos korosztályt segítsék. A részletekről Nagy Réka a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője számolt be.
0:00
0:00
2020-04-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt