A Debreceni Karitatív testület adománygyűjtő akciója november 13-án kezdődött. A munkatársak a Magyar Református Szeretetszolgálat dobozaiba várják az adományokat december 15-éig a város különböző pontjain, iskolákban, intézményekben és az Adventi vásárban. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, de pénzbeli adományokat is fogadnak. A csomagokat az MRSZ juttatja el a rászorulóknak. Az akcióról sajtótájékoztatón számoltak be.
2023-11-21 |
Az elmúlt években egy olyan rendszer alakult ki, amely a lehető legszéleskörűbb támogatást nyújtja a bajbajutottaknak. A megújult központot Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át. A kibővített irodában szakmai konferenciák helyszínéül is alkalmas, illetve egy gyermek foglalkoztató szobát is kialakítottak. A részletekről Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ koordinátora számol be.
2023-09-16 |
A Debreceni Karitatív Testület ismét tanszergyűjtést szervez és a munkatársak várják az adományokat. Az egyénre szabott csomagokat, tagszervezeteiken keresztül, szeptember első heteiben juttatják el a rászoruló gyermekekhez. Az adakozási lehetőségekről Törő András Atyát a Testület elnökét hallják.
2023-08-25 |
Miskolcon, a Vármegyeházán hagyományosan minden évben több alkalommal szervez a Magyar Vöröskereszt véradást, így volt ez most is július 19-én. A nyári hónapokban, a szabadságolások és az oktatási szünet idején hagyományosan csökken a véradási aktivitás. A megfelelő vérkészlet biztosításához azonban ilyenkor is napi legalább 1600-1800 véradó megjelenésére van szükség az országban.
2023-07-21 |
Pető Tibor szegedi pedagógus a maga eszközeivel segíti a leveleki gyülekezeti ház megépülését. Kerékpáros versenyzőként ugyanis kilométereit ajánlja fel megvásárlásra. A sportember június 17-én, este 9.00 órakor indul el Szegedről, hogy biciklijével másnap reggel 9-re megérkezzen Levelekre, az éppen kezdődő Istentiszteletre.
2023-05-26 |
Két évvel ezelőtt a Nagybarcai Csecsemőotthont, tavaly a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei EGYMI Sályi Mozgásjavító Tagintézményét, idén pedig újra a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályának kis betegeit támogatja a gyermeknap alkalmából az Ecsetre fel a Gyermekekért csoportja, a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület programját támogatva.
2023-05-23 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai 150 nevelőszülői gondozásban élő gyereknek vittek személyre szóló adományt a Debreceni Reménysugár Gyermekotthonba, a Kelet-Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményébe.
2023-05-19 |
Több mint 1500 adag mosószert gyűjtöttek össze az adna.zsoltar.hu önkétesei, amelyet a zsibói reformátusokok keresztül juttatnak el a kárpátaljai Viskre. Itt az orosz-ukrán háború okozta nehézségek miatt mosodát indított az önkormányzat és a helyi református gyülekezet is, hogy gyakori áramszünetek ellenére is biztosított legyen a mosási lehetőség a kárpátaljai településen. A részletekről Szűcs M. Sándor vallástanárral, az Adna.Zsoltár.hu önkéntescsoportjának vezetőjével beszélgettünk.
2023-05-17 |
Ha valaki meghallja azt a szót, hogy Magyar Vöröskereszt, rögtön a véradás jut eszébe, holott a szervezetnek ennél sokkal szerteágazóbb a tevékenységi köre. 2022-ben például az orosz-ukrán háború volt a fókuszában, ttöbb mint hárommilliárd forintot költött a menekültek ellátására és manapság is napi szinten nyolcezer menekültnek nyújt segítséget.
2023-05-17 |
Az önkéntes segítségnyújtás egyik legnemesebb formája a véradás. Akinek a családjában előfordult már komolyabb műtét vagy vérképző-szervi betegség, végtelenül hálás azoknak, akik vállalják a procedúrát, hogy megmenthessék számukra ismeretlenek életét.
2023-05-16 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt