Meglátszott a jándi református tanodába járó gyerekek tanulmányi eredményein a tavaszi online oktatás. Mindez persze nem is csoda, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leghátrányosabban térségében nem ritka, hogy nem volt internet és okoseszköz, amelyen tanulhattak volna a gyerekek.
2021-02-28 |
Magyarországon nem lehet eleget beszélni az alkoholról, és a társadalom alkoholproblémáiról. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016-os becslése szerint kilencszázezer magyar függő, és ez kihat a családjaikra, környezetükre, az egész társadalomra. Ráadásul a járvány alatt többet is isznak az emberek, a NAV adatai szerint tavaly 10 százalékkal több zárjegyes alkoholt adtak el itthon, mint egy évvel korábban.
2021-02-28 |
Januártól törvény biztosítja minden 16. életévét betöltött látássérült ember számára az államilag támogatott látásrehabilitációs szolgáltatást. Ehhez évente 600 millió forint pályázati forrás áll rendelkezésre. Ezzel kapcsolatban Nagy Sándort, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnökét kérdeztük.
2021-02-25 |
Kormányos László lelkész azt mondja: szeretnék, ha a gyerekek idővel megtalálnák a gyülekezetet is, és végsősoron nem egy jobb jegy a cél, hanem az, hogy a gyerekek továbbtanuljanak, majd megtalálják a helyüket a világban. Kormányos László lelkésszel beszélgettünk.
0:00
0:00
2021-02-23 |
Sokunknak elképzelhetetlen, de még ma is vannak olyan háztartások, ahol áram és víz nélkül élnek családok. A református szeretetszolgálat komplex segítséget nyújt például a Cigándi Járásban, ahol a napelemek mellett segítenek a közlekedésben, a gyerkeknek a tanulásban, a kisbabás családoknak babaholmik kölcsönzésével. Emellett például megtakarításra tanítják és ösztönzik a családokat. A részletekről Nagy Szilviát, a Végtelen lehetőség projekt szakmai vezetőjét hallják.
2021-02-19 |
Az egyezséget az egyetem képviseltében Horváth Zita rektor, a főigazgatóság nevében  Lipusz Brigitta rendőrezredes, a főkapitányság részéről  Mecser Tamás rendőr ezredes, megbízott főkapitány látta el kézjegyével. Az együttműködés több részből áll, többek között az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság biztosítani kívánja a külföldi hallgatók hivatalos ügyeinek helyben, az egyetemen történő intézését.
2021-02-04 |
A Sárospataki Református Egyházért Alapítvány jótékony szolgálatával folytatódott az a sárospataki akció, amely keretében minden szombaton meleg étellel várják a nehéz sorsú embereket a helyi piacon. A járványhelyzet miatt a mostani téli időszakban előre becsomagolt ennivalót adnak minden megjelentnek, sőt – amennyiben marad – haza is vihetnek belőle.
2021-02-04 |
A borsod megyei településen 2016-ban indította el diakóniai szolgálatát a Magyarországi Evangélikus Egyház. Buday Barnabással, a Borsod-Hevesi evangélikus egyházmegye esperesével, az Arnót-Újcsanálosi Evangélikus Társgyülekezet lelkészével beszélgetünk a következő percekben.
2021-02-02 |
Az elmúlt év végén, december 28-án és 29-én két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot. A földrengés utáni helyreállítási munkálatokban részt vett a nyíregyházi Vincellér Tibor is, akit az Adra Adventista Szeretetszolgálat kért fel a speciális munkára. Hatan, öt napot töltöttek el a helyszínen, de az időjárás is megnehezítette a munkájukat a földrengés sújtotta térségben. A részletekről a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület vezetője beszélt rádiónknak.
2021-02-02 |
A helyi tapasztalatok alapján azóta más városokban is követték a debreceni példát. Az alap a több éve eredményesen működő, ígéretes üzleti tervvel rendelkező kis- és középvállalkozások számára kínál kedvező feltételekkel 100 millió és 1 milliárd forint közötti tőkeemelést. A Debrecen Városi Tőkealap részeként megkötött első szerződés a személy- és tehergépjárművek szervizelésével foglalkozó MFA Alternatív Energia Kft.-t segíti.
2021-01-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh