Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat június 1. és augusztus 15. között. Az akcióhoz a tárgyi adományok mellett anyagi támogatással is lehet csatlakozni, így akár kupon formájába a Printker Office Land Zrt. webshopján vagy a jobbadni.hu oldalon, illetve a 1358-as adományvonal hívásával.
2021-06-11 |
Összesen 30ezer sikeres pályázó tudta megtartani a támogatásnak köszönhetően a foglalkoztatottjait. Ez a program május 31-ével lezárult. Egy speciális területen, a K-F-I, azaz a kutatás, fejlesztés innováció ágazatában is működött hasonló célzott támogatási rendszer. Itt is több mint 17ezer ember állásának megőrzéséhez kaptak segítséget az érintett gazdasági szereplők.
2021-06-10 |
A Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete (HEKS) és a Magyarországi Református Egyház (MRE) közös inklúziós programjának munkatársai református általános iskolák jelentkezését várják a 2021-2024 közötti időszakra.
2021-06-04 |
A tanodában azonban nem csak korrepteálnak, lelkészek is foglalkoznak a gyerekekkel és például lelkesítő klub néven önismereti foglalkozásokat is tartanak nekik. A részletekről Krakkó Károly, a Hódos Tanoda szakmai vezetője számolt be.
2021-05-30 |
Miskolcon és környékén is megszervezi napközis táborait az Ökumenikus Segélyszervezet - tudtuk meg Gáncs Kristóf kommunikációs igazgatótól. Mint elmondta: immár 8. alkalommal hirdették meg a Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányukat, amelynek célja esélyt adni a járvány alatt tovább halmozódó hátrányok ledolgozására. A "Felhőtlen gyermekkor" országos gyűjtéshez bárki tud csatlakozni, az 1353-as adományvonal tárcsázásával illetve a segélyszervezet honlapján olvasható elérhetőségeken - tette hozzá Gáncs Kristóf az Ökumenikus segélyszervezet kommunikációs igazgatója.
2021-05-27 |
A nyíregyházi Király Róbert ott segít ahol tud. Legközelebb például Máriapócson, ahol május 30-án egy különlegesnek ígérkező gyermeknappal készülnek. A programban szerepel többek között hőlégballonozás, s fellép a hortobágyi ötösfogat is. A vállalkozó a gyermeknap után további programokat szeretne közös összefogással szervezni.
2021-05-21 |
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből 23 csoport vett részt a Szeretethídon, a hétvégén a Magyar Református Szeretetszolgálat kétnapos önkéntes akciójában. A legtöbben szabadtéri munkát vállaltak, azaz templomkertet gondoztak, játszótereket újítottak fel, vagy temetői sírokat ápoltak. A részletekről Dobis-Lucski Zsófiát, a református szeretetszolgálat kommunikációs referensét kérdeztük.
2021-05-20 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat immár 13. alkalommal rendezhette meg Szeretethíd akcióját. Az egyházi oktatási intézmények közül ezúttal a járvány miatt kevesen tudtak bekapcsolódni, a gyülekezetek azonban az ország minden részéből és a határokon túlról is csatlakoztak a május 14-én és 15-én tartott Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokhoz. A Tiszántúli Református Egyházkerület több településén és Debrecenben is aktívak voltak az önkéntesek, itt az MRSZ központi programján a Nagyállomás lépcsőjét festették a résztvevők.
0:00
0:00
2021-05-19 |
Tavaszi Staféta címmel civil kezdeményezés indult Magyarországon a demenciabarát szemlélet terjesztésért. A Jobbágy Mária és Kocsis Judit által elindított kezdeményezés célja, hogy létrejöjjön egy valódi, közösségi összefogás a demenciával élők, hozzátartozóik és gondozóik életminőségének javítása érdekében. Negyedévente tartanak majd online előadásokat, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat az ezen a területen dolgozó szakemberek. A Staféta első eseményén előadóként vett részt dr. Kázár Ágnes miskolci háziorvos, a Demenciával Otthon –Medico-Szociális Központ vezetője is.
2021-05-19 |
Folytatódik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Vöröskereszt Baba Pakk akciója, júniusban lakossági adománygyűjtő kampány kezdődik. A közös akció első szakasza, melynek keretében a humanitárius szervezet 100 Baba Pakkot juttatott el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak, nemrég zárult le.
2021-05-15 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt