A facebookon elindított fotóaukción az árverésből befolyt összegből olyan eszközöket szeretnének vásárolni, amelyek segítséget jelentenek a járvány elleni küzdelemben, a betegek ellátásában, ezzel támogatva a miskolci covidos betegeket ápoló osztályokon folyó munkát. A felhíváshoz csatlakozó alkotók 59 képet ajánlottak fel, amelyekre az egyesület közösségi oldalán található képgalériában lehet licitálni – ezt mondta el rádiónknak Urbán Helga, a Miskolci Fotóklub Egyesület tagja.
2020-12-02 |
Már három ezer kiló ruhát, több mosógépet és táblagépeket is eljuttattak rászorulóknak a MátészalkaLeaks önkéntesei. A civil csoportnak nem ez a fő profilja, de látva a szükséget, úgy érezték, segíteniük kell. A járványhelyzet miatt most néhány hétig szüneteltetik ugyan az adományok átadását, de karácsonyra ismét gyűjtést hirdettek: most tartós élelmiszereket várnak, amivel szebbé és ünnepibbé tehetik a nélkülöző családok karácsonyát. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét kérdeztük.
2020-12-01 |
A cél, hogy felhívják a figyelmet a vérkészletek szükségességére, és hogy megköszönjék a véradóknak, hogy segítették embertársaik életének megmentését. Gurály Edinát a Magyar Vöröskereszt szabolcs megyei szervezetének igazgatóját hallják.
0:00
0:00
2020-11-29 |
Kihívás elé állította a vírus helyzet és az azzal járó korlátozások a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény dolgozóit. Szociális munkát személyes találkozások nélkül nem lehet végezni, ezért a mindennapi tevékenységüket úgy kell elvégezniük, hogy az ellátottak se szenvedjenek hiányt és a dolgozók se tegyék ki magukat fokozott fertőzés veszélynek. Gúr Péterrel, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatójával beszélgettünk.
2020-11-27 |
Egy krízis hetekre, hónapokra lebéníthat bennünket, és ezzel nincs is semmi baj a szakemberek szerint. A gyászt, a veszteséget meg kell élni, a legtöbb esetben nincs is szükség szakember segítségére. Azonban Szabó Tibor azt mondja, beszélgetetőtársra mindenképp szükség van. A coach "Így éltünk (túl) mi" című könyvében különböző kríziseket átélt emberek személyes történetén keresztül mutatja be, hogy van kiút a legmélyebb gödörből is.
2020-11-25 |
A koronavírus-járvány második hullámában, az újból elrendelt veszélyhelyzetben újból elindult a Városi Segélyalap Debrecenben. Az önkormányzat a tavaszi első rendkívüli jogrend idején hozta létre ezt a pénzügyi keretet - amihez cégek, magánszemélyek is hozzájárultak felajánlásaikkal -, hogy támogatást nyújtson azoknak, akik a járvány miatt veszítették el munkájukat. A Debrecen Városi Segélyalapba azóta több mint 138millió forint érkezett be. Most, hogy ismét megnyitották ezt a forrást, kibővítették a segítségre jogosultak körét. Továbbra is jelentkezhetnek az egyszeri támogatásra akiket nem, vagy csak csökkentett munkaidőben foglalkoztattak tovább. De most már azok is kérhetnek segélyt, akik elkapták a betegséget és ezért táppénzre kényszerültek, így akár hetekre kiestek a munkából. Megemelték az egyszeri támogatás összegét 50 ezer forintra, ha pedig egy háztartásban többen is érintettek, akkor 80ezer forintot lehet igényelni. A támogatásra az alacsony jövedeműek pályázhatnak, de az is könnyítés, hogy az egy főre eső jövedelem határa 60ezerről 80ezer forintra, egyedül élők esetében 120ezer forintra emelkedett, így még szélesebb kör számíthat a segítségre - hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.
2020-11-24 |
Folytatódik többek között a tűcsere, az ópiát-helyettesítő kezelés, az elterelés és a drogbetegek ambuláns egészségügyi ellátása. Nem tartják meg viszont a csoportos foglalkozásokat és nem lehet használni a sportszobát sem. A részletekről Dobos Tímeát, a Drogambulancia Alapítvány elnökét kérdeztük.
2020-11-20 |
A mentősök néhány napja olyan új gyorsteszteket használnak, amelyek abban segítenek, hogy eldöntsék, melyik kórházba kell vinniük az adott beteget, akit nem koronavírus gyanú miatt szállítanak. Mindemellett elkezdődött a pedagógusok újraélesztés- oktatói képzése is, amelynek következtében 75 ezer hetedik osztályos tanuló sajátíthatja el az újraélesztés ismereteit.
2020-11-10 |
A Modern Vállalkozások Programja keretében a különböző Ipari és Kereskedelmi Kamarákkal összefogva indult el a „Vállalkozz digitálisan!” elnevezésű online sorozat. A cél, hogy a programban résztvevő szakemberek segítséget nyújtsanak azok számára, akik az egyre népszerűbb online kereskedelmet választják.
2020-11-08 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja, folyamatosan bővülő szolgáltatásaival – 80 fős éjjeli menedékhelyével, 100 fős átmeneti szállásával, 60 fős szociális otthonával, 58 fős időszakos éjjeli menedékhelyével, 15 fős befogadó szálláshelyével és 100 fős nappali melegedőjével – krízisidőszakban több mint 300 hajléktalan emberről gondoskodik naponta. A koronavírusjárvány azonban újabb kihívások elé állítja az intézmény munkatársait.  Duberné Dunaveczki Évával, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetőjével beszélgetünk a következő percekben.
2020-11-06 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt