Pedig azt mondják, hogy semmi sincs ingyen. Ezzel azonban úgy segíthet, hogy Önnek semmibe sem kerül.
2020-04-08 |
Ezzel a felhívással önkénteseket toboroz a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével együttműködve a koronavírus elleni küzdelem feladataihoz. Évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre mint most.
2020-04-09 |
Leállította Mentő Maci gyártását a Magyar Református Szeretetszolgálat és helyette maszkokat készítenek elsősorban az Országos Mentőszolgálat részére. Emellett elindította „Összefogás az újrakezdésért” elnevezésű krízisalapját és csatlakozott egyébként a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács közös adománygyűjtő felhívásához
2020-04-05 |
A héten már el is készül az első ötszáz maszk, a későbbiekben pedig további több ezer darabot varrnak majd. A maszkokat a mentők, és különböző református szociális intézmények kapják meg. A Magyar Református Szeretetszolgálat gyűjtést is indított a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására. Két hét alatt már csaknem 4,5 millió forint adományt gyűjtöttek össze. A részletekről Lucski Zsófiát, a Református Szeretetszolgálat kommunikációs referensét kérdezzük.
2020-04-04 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportja még a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó rendelet megjelenése pillanatában levelet juttatott el Debrecen városvezetéséhez, felajánlva segítségét, személyi állományát és gépjárműveit logisztikai feladatok ellátására. Ez magában foglalja a tanyavilágban, nehezen megközelíthető helyeken élőkhöz való eljutást, szállítást a városi, megyei szakszolgálatok, egészségügyi intézmények között és a házi karanténba kerülő állampolgárok ellátásának segítését.
2020-04-04 |
Összefogásra és segítségnyújtásra ösztönöz a közösségi médiás csoporthálózat, amit a nyíregyházi születésű Kővári Bence hozott létre Facebookon. A fiatalember a közösségi oldalán azt írta: A koronavírus ellen nem csak globális, de helyi szinten is mindannyiunknak küzdenie kell.
2020-03-27 |
A MODEM útnak indította a Varrjunk maszkot – összefogással nevű mozgalmat, felkarolva Marczin Roland munkáját. „Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és a környéken – írja a MODEM hírlevele.
2020-03-26 |
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolcon is működteti az ápolási és idősek otthonát, a hajléktalanok átmeneti szállását és a családok átmeneti otthonát. A koronavírus járvány alatt az adományozás is körülményesebbé vált, a személyes érintkezések korlátozása miatt adományokat nem lehet sem elvinni, sem átadni. Így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben is ideiglenesen felfüggesztették az adományok fogadását. Annak érdekében, hogy továbbra is tudjanak gondoskodni az idősekről, fogyatékkal élőkről, hajléktalanokról, pénzbeli felajánlásokat várnak.
2020-03-25 |
Magyarországon nagyon kevesen ismerik az ADHD magyarul a figyelemhiányos hiperaktivitás zavart, mint állapotot. Már országos szinten sok településen segítik egyesületek a családok és felnőttek életét. Miskolcon most alakult az elő ilyen csoport egyesület, az oktatási intézményekben dolgozókat segítik a felkészítésben. Céljuk még, hogy a többségi társadalom tagjait érzékenyítsék, hogy jobban megismerhessék és kezelhessék ilyen társaikat. Péczeliné Imre Erika az egyesület céljairól, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarról beszélt rádiónknak.
2020-03-21 |
Feladatbankkal és online, egyéni konzultációval segíti a hitoktatókat, és a református iskolák tanárait a Református Pedagógiai Intézet a veszélyhelyzet miatti digitális oktatás során. Szontágh Pál, az RPI igazgatója hangsúlyozza: ebben a rendkívüli helyzetben elsősorban nem a tantervhez kell ragaszkodnia egy tanárnak. Szerinte a pedagógusok az új helyzetben legyen bátrak, innovatívak és kreatívak.
2020-03-18 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt