Így szól a kezdeményezés leírása a facebook Charitart csoportjában. Szociális munkások részvételével mélyszegénységben élő gyereke rajzaiból készítettnek képeslapokat, és A3-as nyomatokat. Aki szeretné támogatni ezeket a gyermekeket, vehet a műveikből! Így kerülhet szegény, de igyekvő, jó tanuló gyerekek tányérjába meleg vasárnapi ebéd, a hátukra új iskolatáska vagy a lábukra új cipő, de így juthatnak el olyan helyekre is, ahová egyébként sohasem tudnának, például egy budapesti kirándulásra vagy egy miskolci focimeccsre.
2020-09-23 |
A szervezet ezzel pénzt gyűjt, hogy a hálózatában mentett élelmiszereket minél több nélkülözőhöz el tudja juttatni. Tavaly mintegy 141 ezer rászoruló család kapott adománycsomagot ennek köszönhetően.
0:00
0:00
2020-09-23 |
Az adakozók online segíthetnek a rászoruló családoknak, időseknek. A szeptemberi kampányban 400 vödröt szeretnének megtölteni tartós élelmiszerekkel. Rádiónknak Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója arról is beszélt, hogy az élelmiszercsomagok mellett az adományozók és a kiosztásban segítő gyülekezetek üdvözlete is eljut a nehéz sorsú emberekhez.
0:00
0:00
2020-09-17 |
A segélyszervezetnek ez az egyik első saját logisztikai központja, amelyben az adományok mellett a kutató- és mentőcsoport felszerelését is tárolni tudják. Az alkalmon először Oláh István a Magyar református Szeretetszolgálati Alapítvány kuratóriumának elnöke mondott beszédet.
2020-09-09 |
A Látás-Mód Alapítvány a megszerzett tudás és tapasztalatok révén segíti a látássérülteket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Miskolcon. A munkatársak között vannak a látássérült gyermekek, illetve felnőttek oktatása terén sokéves tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok, a látás elvesztésének feldolgozását segítő pszichológus, az informatikai eszközök használatában jártas szakemberek, de a legfontosabbak azok a látássérült barátok, akik saját életükön, tapasztalataikon keresztül a leghitelesebb támogatást tudják adni a segítségre szorulóknak.
2020-09-03 |
Pikali Gerda, Fehérvári Gábor Afréd, Péterfy Bori, Pindroch Csaba és Dobos Evelin – a hazai művészvilágból ők öten csatlakozta a váradásra buzdító felhíváshoz. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani – vallják a művészek.
2020-08-19 |
A Dorkász Szolgálat Alapítvány 300-nál is több hátrányos helyzetű gyermek iskolakezdését támogatja augusztus elején összegyűjtött tanszerekkel. Emellett három tábort is szerveztek a nehéz körülmények között élőknek. Az elsőt fogyatékkal élő fiataloknak, a másodikat szegény családoknak a harmadik, most is zajló tábort pedig lányoknak szervezték, így összesen 150 embernek okozva örömet.
2020-08-14 |
A sok éves kitartó munkának köszönhetően, Miskolcon hamarosan Medico-Szociális Központ nyílik Demenciával Otthon névvel, amelynek célja a demenciával élők társadalmi integrációjának és mentális egészségének megőrzése. Segítséget nyújtanak majd mind a betegeknek, mind az őket gondozó családnak, de támogatják a szociális ellátás területén dolgozók munkáját is.
2020-08-14 |
Tanszergyűjtést szervez idén is iskolás korú debreceni rászoruló gyermekeknek a Debreceni Karitatív Testület. A hátrányos helyzetű debreceni családok részére a felajánlásokat az önkéntesek augusztus 7. és augusztus 31-e közötti időszakban várják Debrecen bevásárló központjaiban. A részletekről Rózsahegyiné Juhász Évát, a Debreceni Karitatív Testület elnökét kérdeztük
2020-08-11 |
A 15 millió búzaszem nevet is viselő adománygyűjtéssel több tízezer gyermek ellátásához járulnak hozzá évről évre, és számos kárpátaljai gazdát segítenek vetőmag-adományokkal. A magyar gazdák ennek során gabonájuk egy részét a nemzeti összefogás jegyében az anyaországi és külhoni rászorulóknak adományozzák.
2020-08-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt