Hazánkban ezer lakosra alig hat ápoló jut, míg az uniós átlag meghaladja a nyolc főt, sőt Németországban ezer lakosra 12, míg Svájcban 16 ápoló jut. Az egészségügyi szakdolgozók hiánya nem csak az alacsony bérből fakad, sokan most mennek nyugdíjba, és vannak akik már külföldön dolgoznak.
2020-01-29 |
Tizenöt éve szolgálja lakóit és gondozottjait a Gondviselés Háza Református Idősek Otthona Biharkeresztesen. A másfél évtized alatt sokat fejlődött az egyházi intézmény, ma már 3 épületben összesen 84 férőhelyen biztosít bentlakásos és nappali ellátást, valamint étkeztetést, és nem csak a biharkeresztesi szépkorúaknak. Az otthonban jelenleg is telt ház van.
2019-12-17 |
Október 1-je az idősek világnapja. Az idősekre egész évben jobban figyelni kell, de ezen a napon különösen. Az idősebb korosztály bűnmegelőzési szempontból veszélyeztetettebb, könnyebben lehetnek bűncselekmények áldozata – mondta Kovács Attila r. alezredes, a Megyei RFK Bűnmegelőzési Osztály osztályvezetője. Hozzátette, legtöbbször vagyon elleni bűncselekményekről beszélhetünk esetükben.
2019-10-01 |
Október 4-én van az állatok világnapja. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
2019-09-30 |
Megújul a következő egy évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci átmeneti szállója. Az építkezés után korszerűbb körülmények között várhatják a rászorulókat a borsodi megyeszékhelyen. Az Észak-Magyarországi Regionális Központ felügyeli és támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységeit, intézményeit és programjait Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.
2019-09-23 |
Immár civil lelkigondozók is segítik a betegek gyógyulását a Jósa András Oktatókórházban. A Római Katolikus Egyház a kórházlelkészi szolgálat mellett indította el a beteglátogató szolgálatát, melyet felekezeti hovatartozástól függetlenül bárki igénybe vehet. A kezdeményezést üdvözölték a Nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, hiszen az integrált gyógyításban, nemcsak a fizikai, hanem a lelki gyógyulásra is összpontosítani kell – hangsúlyozta Dr. Adorján Gusztáv főigazgató
2019-09-23 |
A fűnyírás szezonja nagy általánosságban késő tavasztól kora őszig terjed, tehát a főszezon mondhatni a nyár, ellenben tévedés azt gondolni, hogy a szép gyep ápolására más időszakban, főként ősszel nincsen szükség.
0:00
0:00
2019-09-08 |
Egy családtagunk otthoni ápolása hálával teli és szép feladat, ám nagyon sok felkészülést igényel és áldozatokat is kell hoznunk azért, hogy a beteg vagy idős hozzátartozónkat megfelelően elláthassuk. Ebben segíthetnek a szakorvosok, háziorvosok, gyógytornászok mellett a gondozónők is, akik sok esetben részei is lesznek a családnak az évek múlásával.
0:00
0:00
2019-08-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt