November elsejétől teljes kapacitással üzemel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központja Miskolcon. Az intézményben, ebben az időszakban naponta több mint 300 fedél nélküliről gondoskodnak.
2023-11-01 |
A Görögtűz Szeretetszolgálat több mint száz idősnek segít napi szinten a házigondozásban és közel ezerötszáz helyre szállít ételt Nyíregyházán. A Szeretetszolgálat Tagintézményvezetője Dr. Ludescher Gabriella kiemelte, kiváló munkaközösségnek lehet a vezetője.
2023-03-17 |
A mentális felkészülés a szülésre épp olyan fontos, mint a babakelengye összeállítása - állítja Mikó-Prém Alexandra református kórházlelkész, aki hangsúlyozottan foglalkozik azzal, hogy a szülés nem csak testi, hanem lelki folyamat is. A kiegyensúlyozott lelkiállapot, a biztonságérzet segíti a szülés folyamatát, míg a félelem vagy más pszichés gátak hátráltatják. Éppen ezért szervez kismamáknak egy ingyenes, 6 alkalmas lelkigondozói szemléletű szülésfelkészítő csoportot a berettyóújfalui kórházban.
2022-11-05 |
Az intézmény működése során az ott dolgozók mindig példaértékű munkát végeztek, ami három éve kiegészült azzal a gondoskodó krisztusi szeretettel, amely a református fenntartásból fakadóan vált az otthon sajátjává – hangzott el az encsi református templomban megszervezett hálaadó istentiszteleten.
2022-10-09 |
A felelős állattartás problémaköre nem új, hiszen 1998-ban született kormányrendelet az állatok védelméről és kíméletéről. A témával foglalkozó szakemberek szerint hazánk rendkívül elmaradott ezen a téren. Mi állhat ennek hátterében, erre kerestük a választ a kulturális antropológussal. Május 6-án volt a Felelős Állattartás Napja, de a kérdéskör folyamatosan aktuális.
0:00
0:00
2022-05-14 |
A tavaszi szellőztető gereblyézést is elkezdték a Városgazda munkatársai, melynek a lényege, hogy a csapadék és a levegő is eljusson a növényekhez. Az idei tervekbe beépítették a kivágott fák pótlását is, így több helyen várható még a nyugalmi időszakban, hogy fiatal fák kerülnek kiültetésre. A részletekről Czifrusz Natália főkertészt kérdeztük.
2022-03-04 |
Nyíregyháza 102 játszóterét folyamatosan figyeli és karbantartja a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. Nemcsak a fertőtlenítésüket végzi el a Nyíregyháza karbantartásáért felelős cég, hanem ahol szükséges a szakemberek javítják is a játszó szereket. Emellett mintegy 2 millió négyzetméter belterületen és ugyanekkora nagyságú külterületen is gondozzák a parkokat.
2021-05-01 |
Az egyhetes eseménysorozat végén adják át a Kossuth Zsuzsanna-díjat és az elismerő okleveleket. A díjazottakról és ápolói hivatásról Bekéné Zelenc Katalin diplomás ápoló, az iskola oktatója beszél
2021-03-04 |
A Debrecen - Nagytemplomi Református Egyházközség Nyitott Ajtó Szociális Központ munkatársai szigorú szabályok mellett, de ellátják nappali gondozásban is időseiket, és a házi segítségnyújtás is működik. Vannak közös programok, amelyeket a járványügyi intézkedéseknek megfelelően megtartanak, de néhány átmenetileg szünetel. A Központhoz tartozik a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője is, a két intézményben 300-nál is több emberről gondoskodnak a szakemberek.
2020-11-04 |
Kalandra fel! –címmel ismét meghirdette a Mathias Corvinus Collegium élményközpontú és gyakorlatorientált, felső tagozatosoknak szóló képzését. A Fiatal Tehetség Program az ötödik osztályba lépő tanulóknak ingyenes kurzusokon segíti az iskolán túli tehetséggondozást
0:00
0:00
2020-09-23 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt