2019-09-08 |
...
0:00
0:00
A fűnyírás szezonja nagy általánosságban késő tavasztól kora őszig terjed, tehát a főszezon mondhatni a nyár, ellenben tévedés azt gondolni, hogy a szép gyep ápolására más időszakban, főként ősszel nincsen szükség.

Kevesen tudják, de akárcsak a kert többi részén, a fű tekintetében is ilyenkor kell elvégeznünk a legfontosabb előkészületeket ahhoz, hogy tavasszal és jövő nyáron ismét sűrű, és szép zöld gyep díszíthesse udvarunkat.

Érdekesség, hogy az őszi szezon a legideálisabb arra, hogy pázsitot telepítsünk, hiszen általában ilyenkor a legtöbb a csapadék, a nagy nedvességtartalom pedig segít abban, hogy a magok megcsírázzanak és megerősödjenek.

A Füvesasszony, Molnár Gábor Éva, az Európa Rádiónak elmondta, hogy meddig kell nyírni a füvet, az minden évben változó. Vannak évek, amikor már szeptember végén abba lehet hagyni, mert leesett az első hó és rendszeresek a talaj menti fagyok, míg máskor még november közepén is úgy nő a fű, hogy legalább egyszer érdemes lenyírni.

Egy gyönyörű gyep esetében elengedhetetlen a szellőztetés, amit sokan hajlamosak elfelejteni, azonban a megfelelő eredmény érdekében érdemes vagy megfelelő gépet bérelni, vagy nagyobb terület esetén vásárolni is egy a munkára alkalmas szerkezetet.

Az őszi gyep ápolásához nem csak a nyírás és a szellőztetés tartozik hozzá, nagyon fontos ugyanis például az, hogy még a tél előtt kiirtsuk belőle az oda nem illő gyomokat. Az év folyamán ugyanis a szép zöld gyep látványát könnyedén elronthatják különféle felnövő, vagy nem odaillő növények, amelyeket még ősszel megfelelően ki kell irtani, nehogy továbbterjedjenek.

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt