Javában virágzik az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. A különleges virágokat keleti hangulatot hozó programokkal köszöntik a hétvégén. A zöld levelek és a több száz, hatalmas rózsaszín virág szinte beborítják a vízfelületet, de már láthatók a később beérő makkokat tartalmazó zuhanyrózsa- vagy darázsfészek-formájú terméscsoportok is.
0:00
0:00
2023-07-26 |
A természetes élőhelyek megtartása, kialakítása rendkívül fontos a saját kertünkben is, hogy minél több hasznos rovar és ízeltlábú találjon otthonra benne. Ön tudja egyébként, hogy milyen pókok élnek az otthonában vagy a kertjében?
0:00
0:00
2023-07-25 |
Egy cseppnyi Anglia, pontosabban az Angol kertek világa. Ez jellemzi Szomorú Miklós kertészmérnök kertjét is, amelyet 10 évvel ezelőtt kezdett kialakítani Pilisszentkereszten. Miklós azon szerencsés emberek közé tartozik, akik már gyerekfejjel tudták, hogy mit szeretnének csinálni felnőtt korukban. Dolgozott Angliában egy kertfenntartó cégnél, és a mai napig sok helyre utazik a világban inspirációt keresve. Angolos vidéki kertet szeretett volna, és hogy könnyű legyen a fenntartás.
2023-06-16 |
Repülő virágok gyűjteménye – így hívják a Szegedi Füvészkert Trópusi Lepkekertjét, amely hamarosan újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. Egy csöppnyi esőerdőt varázsoltak egy fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről-növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak.
2023-05-01 |
A kertrekonstrukció egy határon átnyúló pályázati program segítségével valósult meg, a Petőfi Irodalmi Múzeum A Magyar Nyelv Múzeuma és Királyhelmec Önkormányzatának együttműködésében.
2022-07-22 |
90 éves a Debreceni Köztemető, mely fontos kultúrtörténeti kincseket rejt. Itt az épített örökség mellett a hely háborítatlanságának köszönhetően gazdag növény és állatvilág fogadja a látogatókat.
2022-04-14 |
A miskolci Petőfi Sándor Kollégium Teleki Tehetséggondozó Tagkollégiumában dolgozik jelenleg az a férfi , aki Szikszón ún. Kertmúzeumot valósított meg Abaúj parasztgazdaságainak eszközeiből. Zsiga László Ezért a tevékenységéért Pro Urbe-Szikszó Városért díjat vehetett át a szikszói város napján.
2021-12-12 |
Molnár Róbert, a település polgármestere saját költségén azért végzett el egy kertépítő képzést, hogy még nagyobb szakértelemmel foglalkozhasson a település zöldfelületeivel. A település növényeinek ápolását tíz közfoglalkoztatottal végzik, de volt, hogy nyolcvanan is ezen dolgoztak. Molnár Róbertet, Kübekháza polgármesterét kérdeztük.
2021-11-09 |
A műemlék jellegű kastélyt 1879-ben épìtette felesége Okolicsányi Margit tiszteletére Luby Géza. Gódor Anita igazgatót hallják.
0:00
0:00
2021-02-28 |
A múzeum igazgatóját a kertfelújításról, az épülő állandó kiállításról és az online jelenlétről kérdeztük.
2020-11-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola