2019-09-12 |
...
Létezik egy csapat Miskolc mellett, Varbón. Hatalmas szeretettel vannak a malacok iránt, mentik ezeket a csodálatos állatokat, és nemcsak helyben, hanem egész Magyarországon. Meg is alapították az Első Malac Segítő Egyesületet, a céljuk pedig, hogy létrehozzák az első malac menhelyet az országban.

Önkéntesen dolgoznak, ideiglenes helyet biztosítanak az állatoknak, közben pedig végleges befogadókat keresnek. A költségek viszont egyre nagyobban, hiszen napról-napra többen tartanak törpemalacot házikedvencként, de sajnos sokan el is hagyják őket.

Nem egyszerű gyűjteni a kutyák és macskák mentésére sem, malacokéra pedig szinte lehetetlen.  Gyimesi Olga, az egyesület alelnöke az Európa Rádiónak elmondta, a sertéshús a legnépszerűbb hús Magyarországon, a legtöbb ember csupán ételként tekint a disznókra. Gyakran előfordul, hogy a házi kedvencként tartott malac végül valakinek a tányérján köt ki. Szomorú, de igaz. A menhelyen 50 malacot tudnának elszállásolni, és megadni nekik az esélyt a boldog életre.

Hozzátette, törpemalacot tartani háziállatként hatalmas felelősséggel jár, hiszen teljesen máshogy viselkednek, mint a kutyák vagy a macskák. Odafigyeléssel és a szabályok betartásával azonban kiváló házikedvenc lehet belőlük. Intelligenciájuk a kutyákéval vetekszik, ezt az is bizonyítja, hogy egy malac villámgyorsan megtanulja kihúzni a fiókot, vagy kiszolgálni magát a hűtőből. Aki pedig azon gondolkozik, hogy lakásban tartana disznót, gyorsan felejtse el, hiszen az sem az állatnak, sem az embernek nem jó.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt