Szerencsére csak bosszantóak a büdösbogarak
szeptember végén, október első heteiben okozzák a legnagyobb kellemetlenséget ezek a szipókás rovarok
2019-10-17 |
...
Egyre terjed a címeres poloska, azaz a büdösbogár Magyarországon. Az adatok azt mutatják, hogy a főváros mellett a nagyobb városok, Pécs, Miskolc, Győr, Debrecen és Szeged a legfertőzöttebbek.

Az árukereskedelemmel érkezett rovarok természetes ellenség hiányában és kedvező akklimatizálódásuk miatt remekül érzik magukat nálunk. Az előző évi trendeket figyelembevéve szeptember végén, október első heteiben okozzák a legnagyobb kellemetlenséget ezek a szipókás rovarok. Ilyenkor szívesen húzódnak be a házakba, lakásokba a hideg elől, rengeteg bosszúságot okozva.

A problémát várhatóan a természet maga oldja meg. Ha ugyanis kedvező környezeti feltételek miatt egy faj egyedszáma túlnő eltartóképessége határán, akkor könnyen összeroppanhat az állomány. Termékenységcsökkenés vagy épp fajon belüli betegségek jelenhetnek meg, ami visszaveheti a számukat.

Amíg ez megtörténik, sajnos mindenkinek meg kell küzdenie otthonában az alattomos kártevővel. Megnehezíthetjük, hogy befészkelje magát a lakásba szúnyoghálóval és rövid, hajnali szellőztetéssel. Ha mégis bejutottak, a legjobb megoldás a rovarok elfogása, mert a vegyszeres irtás nem hatékony.

Kiemelés: Főoldali kiemelés
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt