Miskolcon is megkezdődik a csípőszúnyogok gyérítése az országos, központi szúnyoggyérítési program részeként. A földi kémiai védekezést június 24-én és 25-én, a napnyugta utáni időszakban végzik el, amennyiben erre valamilyen ok, például a kedvezőtlen időjárás miatt nem lenne lehetőség, június 25-én és 26-án folytatják le a szükséges gyérítési munkálatokat. Ezen kívül Mukics Dániel tű. alezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője a nagy hőségre is felhívta a figyelmet, a műlt héten már másodfokú hőségriasztést adtak ki.
2021-06-23 |
A szúnyogirtási program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a héten 318 településen végeznek a szakemberek úgynevezett földi kémiai gyérítést, elsősorban a Duna, Tisza, Ipoly és a Körösök vidékén.
2021-06-17 |
Az elmúlt hetek csapadékos meleg időjárása kedvezett a szúnyogok szaporodásának és az esténként nagy tömegben megjelenő rovarok sokak szabadtéri tevékenységét megkeserítik. A hazánkban őshonos fajok csípése a múló kellemetlenségen túl komoly betegségeket is hordozhat, a behurcolt, invazív szúnyogfajok veszélyesebb fenyegetést is jelenthetnek.
2020-07-24 |
Egyre terjed a címeres poloska, azaz a büdösbogár Magyarországon. Az adatok azt mutatják, hogy a főváros mellett a nagyobb városok, Pécs, Miskolc, Győr, Debrecen és Szeged a legfertőzöttebbek.
2019-10-17 |
A kémiai gyérítés helyett a biológiai szúnyoggyérítést szorgalmazza Kemenesi Gábor biológus, virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának szúnyogokra szakosodott munkatársa. Azt mondja: a repülőgépekről permetezett vegyszer egy idegméreg, amely a szúnyogok mellett más rovarokra is káros, mégha nem is öli meg őket.
0:00
0:00
2019-06-26 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt