A Boldogasszony csipkéje lett az ország tortája 2019-ben, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig a Kicsi Gesztenye nyerte. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A torták minőségének védelme érdekében az idei évtől mindkét recept csak az év végétől lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik. A Boldogasszony csipkéjét és a Kicsi Gesztenyét augusztus 18-tól lehet megkóstolni, országszerte több száz cukrászdában, természetesen Miskolcon is. Elsőként Tóth Norberttel, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterével, a Boldogasszony csipkéjének megalkotójával beszélgettünk.
2019-08-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola