A múlt héten vált hivatalossá, hogy a nyíregyházi Tarjányi István indulhat Tokióban a Paralimpián. A kerekesszékes sportoló rádiónknak elmondta, hogy az első ötkarikás játékokon máris két fegyvernemben, párbajtőrben és kardvívásban indul. István nagyon bízik a jó helyezésben, hiszen éremért utazik a Japán fővárosba.
2021-05-19 |
Janics Tímeának az erő és súlyemelés tölti ki az élete nagy részét. A nagykállói hölgy azon fáradozik, hogy minél több emberrel megismertesse és megszerettesse a súlyemelést is, amelynek óriási hagyományai vannak szabolcs megyében.
2021-04-28 |
Internetes online versmondó versenyt indított a költészet napján két nyíregyházi pedagógus. Ráczné Balla Edit és Gelsi Virág a Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének a tanárai rádiónknak elmondták, hogy a május 3-áig tartó versenyük nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen már a tengerentúlról is neveztek.
0:00
0:00
2021-04-23 |
Miskolci indulója is van a WorldVision zenei versenynek, melyet online szerveznek meg. Kétszáz tehetséges induló próbálja bebizonyítani, hogy érdemesek a verseny első helyére köztük Burai Laura miskolci csellóművész. A verseny célja tehetséges művészek kreativitásának támogatása, valamint a klasszikus zene népszerűsítése. A verseny zsűrije számos nemzetközileg elismert zenészből áll. A miskolci művész szeretne tovább jutni a fordulókon, de már ez is egy nagyon jó tapasztalat számára, hogy elindult a megmérettetésen, hiszen ez által is bővül a repertoárja.
2021-04-23 |
De ennek most vége, indul a nagy versverseny! – ezzel a mottóval hirdetett gyerekeknek versíró pályázatot a Kultúrpart, az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrummal és a Magyar Versmondók Egyesületével közösen.
2021-04-21 |
Az intézmény kémikusai az úgynevezett királykategóriás megmérettetéseken szereztek újabb sikereket. Erről hallhatják Búzásné Nagy Gabriella igazgatóhelyettest, felkészítő tanárt.
2021-03-07 |
XXV. alkalommal hirdették meg a Víz Világnapja Úszóversenyt.A kétnapos rendezvénynek a Kemény Dénes Sportuszoda ad otthont.A versenyre 302-en neveztek, 16 csapatképviselteti magát, ebből 69 miskolci induló is a rajtkőre áll. - Az indulók mind a négy úszásnemben 50,100 és 200 méteren mérhetikössze tudásukat.
2021-03-07 |
Nyíregyházát egyre többen a kerékpárversenyek fővárosának is nevezik, hiszen évről évre egyre több országos és nemzetközi viadalnak ad otthont. Egyre népszerűbb a Tirpák Cross kerékpáros sorozat is, melyet Farkas Attila indított el. A nyíregyházi kerékpáros célja az volt, hogy összefogja és összekovácsolja a kerékpáros társadalmat a téli időszakban is. Idén egy magyar bajnoki futamot rendeztek, amely nagyon jó visszhangot kapott.
2021-03-02 |
A járvány miatti korlátozások miatt elmarad az idei BORUM, a Kárpát-medencei Református Szőlészek és Borászok Fóruma, de a szokásos borversenyt megtartja a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány. A borversenyt Budapesten, a Zsinati Hivatal épületében tartják meg, melyen a magyarországi szabályok értelmében nem lehet személyesen jelen lenni.
2021-02-25 |
A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum tanulói összetett első helyezést értek el a nemzetközi World Robot Olympiad (WRO) versenyen. Ennek eredményeként a csapat jogot kapott arra, hogy a következő versenyre ingyen nevezhessen. Továbbá egy teljes robotszettet nyert az iskola, oktatási segédanyagokkal és kiegészítő szenzorokkal. A tanulók ezen teljesítménye beszámít az egyetemi felvételijükbe is pluszpontok formájában. A versenyről Ujvárosi Sándor felkészítő tanár és egyben csapatkapitány számol be.
2021-01-21 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt