Fügés-diós lett az év szaloncukra idén, amely egy balatongyöröki kávéház alkotása. Elmondásuk szerint, saját készítésű süteményeik és desszertjeik megalkotásához a minőségi alapanyagokat gondos válogatás után választják ki, hisznek abban, hogy az ízeken túlmenően a desszertjeiknek is lelke van.
2023-12-15 |
Téglás Dezső nyugalmazott cigándi iskolaigazgatóval, citeratanárral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott számára a köztársasági elnök. A beszélgetést citeramuzsika színesíti.
2023-09-29 |
A Hajdú-Bihari Termékdíjat immár második alkalommal hirdette meg a vármegye önkormányzata. A szakavatott zsűritagok szeptember 15-ig várják a mezőgazdasági, élelmiszeripari kézműves termékeket. A cél, hogy létrejöjjön egy igazi márka és a termékek a gyártótól közvetlenül a fogyasztókhoz kerüljenek.
2023-09-07 |
Az államalapítás ünnepéhez, Szent István napjához kötődve a Magyar Pékszövetség idén 12. alkalommal hirdette meg az Ország Kenyere versenyt.
0:00
0:00
2023-08-10 |
A hagyományoknak megfelelően a miskolci közlekedési vállalat ebben az évben is elismerésben részesítette kiváló munkát végző dolgozóit, az 1897. júliusában elindított miskolci villamosközlekedés, illetve a 75 éve elindított menetrendszerinti autóbusz-közlekedés évfordulója alkalmából. Az MVK Zrt. legrangosabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat minden évben azok a főállású szakemberek kapják, akik legalább egy évtizede dolgoznak a cégnél, és kimagasló, maradandó, példamutató munkát végeznek a közösségi közlekedés érdekében.
2023-08-02 |
Az MVK Zrt. a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megemlékezett az 1897. július 10-én elindított miskolci villamosközlekedésről, illetve a 75 éve elindított menetrendszerinti autóbusz-közlekedésről.
2023-07-25 |
Uherkovich Zotán, a DRK Gimnáziumának biológia-földrajz szakos pedagógusát a 10 éve alapított, rangos Bonis Bona – a Nemzet Tehetségeiért díjjal jutalmazták tehetséggondozó munkájáért. Az elmúlt 25 évben a napi pedagógusi feladatok mellett tehetséges gyerekekkel foglalkozott, akik komoly elismerésekben részesültek.
2023-06-12 |
A díjakat azoknak a vármegyében dolgozó, vagy életükkel és munkásságukkal a vármegyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak,főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozzák, akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának nevelése, oktatása terén.
2023-06-01 |
A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Tehetség Program keretében a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat adományozta Ugyan Attila, a Nyírség Táncegyesület vezetőjének, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola néptáncpedagógusa részére.
2023-06-01 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt