Dr. Fehér Annamária, gyermekorvos, tüdőgyógyász, endokrinológus, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főorvosa kapta idén a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Életműdíj különdíját.
2020-10-07 |
Szeptember 17-ig még titok - Ki lett a "Városmarketing fővárosa" – Kik nyertek marketinggyémántot. A bírálati folyamat lezárultával, ekkor tartja a városok, települések marketing tevékenységét elismerő, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete által létrehozott elismerés, a „Városmarketing Gyémánt Díj” átadóját a Magyar Marketing Szövetség Budapesten.
2020-08-27 |
A Balmazújvárosi Sütöde „Hajdúsági házi kenyér” nevet viselő terméke lett az idei Szent István napi kenyér. Lakatos Tibor, a Magyar Pékszövetség alelnöke, a megyei pékszövetség elnöke rádiónknak elmondta: 9 évvel ezelőtt azért hirdették meg a versenyt, hogy egyrészt ösztönözzék a pékeket, másrészt a vásárlók is érezzék, hogy ez egy fejlődőképes szakma. Az idén két kategóriában hirdették meg a versenyt: innovatív, valamint Szent István napi kenyér kategóriában. Követelmény volt, hogy a benevezett receptúra csak magyar és adalékmentes alapanyagokat tartalmazhat, kis- és nagyüzemi módszerrel is elő lehessen állítani, és döntően gabonaféleségből készülhet.
2020-08-21 |
A miskolci civil szervezetet a szakmai zsűri több mint 800 jelölt közül találta méltónak az elismerésre, amellyel 2 millió forint anyagi támogatás is jár. Az elismerést idén negyedik alkalommal adták át azoknak a jelölteknek, akik példaértékű szociális munkát végeznek.
2020-08-09 |
Mindig a Diósgyőri Gimnázium érdekeit néztem, úgy tekintettem a minket körülvevő gazdasági, kulturális és civil életre, hogy erősíteni tudjam a városrész központjában lévő intézményt – vallja Péter Barnabás, a Diósgyőri Gimnázium nyugalmazott igazgatója, aki 25 évig irányította a miskolci tanintézményt. Az oktatási szakember több évtizedes munkásságát idén a város Pro Urbe díjjal ismerte el.
2020-07-22 |
A sárospataki díjazott főiskolás évei alatt a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium tagja volt, ma pedig többségében roma gyerekeket oktat, és minden erejével azon van, hogy sikeres életpályát alapozzon meg számukra.
2020-07-08 |
A díjat a Zsinat 1997-ben alapította a református nevelési eszmények mindennapi gyakorlatba való átültetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett magyarországi és határon túli pedagógusok elismerésére. Adományozásának feltétele a több éves óvónői, tanítói vagy tanári tevékenység magyar református közoktatási intézményben, a kiemelkedő szakmai munka, valamint a példamutató emberi és hitbeli magatartás. Évente három pedagógus kaphatja meg, akik egyike határon túl él.
2020-07-04 |
Az év családbarát vállalatát keresi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A családbarát cégek versenyét nyolcadik éve rendezik meg. Az Év családbarát vállalata 2020 pályázat célja kiválasztani azokat a hazai cégeket, amelyek a leghitelesebb módon képviselik a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát, és legjobban figyelnek a családosok igényeire.
2020-07-02 |
Paulovkin Boglárka munkáival évek óta fontos szerepet tölt be a magyar gyerekirodalomban: számos könyv vizuális megálmodója, néhány történetnek pedig nem csupán illusztrátora, hanem írója is. Ezúttal Az orszarvú és a madarak Afrikában játszódó állattörténet számára teremtett egy varázslatos világot. Nemcsak helyszínt adott az eseményeknek, de arcot a hősöknek. Az álomszerű és a naturális ábrázolás határán egyensúlyozó festői illusztrációk egy különleges, sajátos atmoszférát hoznak létre. Az alkotás folyamatáról Paulovkin Boglárka mesél.
2020-06-25 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt