Mikos Borbála, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának orvosigazgatója kapta idén a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díjat. Az elismerést minden évben – idén már tizenhetedik alkalommal – olyannak ítélik oda, aki a Bethesda Kórház 2003-ban elhunyt főigazgatójának lelkületével, példamutatóan szolgálja a beteg, elesett emberek ügyét, egyszerre gyógyítva szeretettel azok testét és lelkét.
2021-06-10 |
2014 óta minden évben megválasztják Debrecen város borát. A borászokból és borszakírókból álló bíráló testület idén is egy teljes borkínálatról döntött. A pandémia ellenére, nemzetközi szinten is nagy számú nevezés alapján 14 borvidék, 121 pincészetének 235 borát bírálták. A nyertes 7 bor a tokaji, szekszárdi, egri borvidékekről került ki.
0:00
0:00
2021-06-03 |
Május 25-től ismét fizetni kell a parkolásért Miskolcon is. A bérletpénztáraknál várható megnövekedett ügyfélforgalom egyenletesebb eloszlása és a nagyobb sorok kialakulásának megelőzése érdekében a Miskolci Városgazda Központi telephelyén, valamint a Széchenyi utcai Parkolási ügyfélszolgálatán meghosszabbított nyitva tartással, reggel 8 órától este 8-ig várják az ügyfeleleket.
2021-05-29 |
Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője három évtizedes kimagasló szakmai munkája elismeréseként 2020-ban az „Év tisztje” kitüntetésben részesült a hatósági feladatokat ellátók kategóriában. A tűzoltó hivatás nem volt kérdés a számára, hiszen a családjában és rokonságában hárman is tűzoltóként szolgáltak- fogalmazott rádiónknak Bódi Zoltán tűzoltó alezredes.
0:00
0:00
2021-05-01 |
Immár 39. alkalommal hirdették meg a Magyar Sajtófotó Pályázatot, amely a legrégebbi, alapítása óta folyamatosan futó kulturális kiírás, a fotóriporter szakma legrangosabb seregszemléje.
2021-04-23 |
Szűcs Edit jelmeztervező csapatával elnyerte a Dán Filmakadémia által kiosztott Robert-díjat a Legjobb jelmez kategóriában. Az elismerést eredményező dán nagyjátékfilm 2019-ben a Proton Cinema és Nimbus Film gondozásában készült és 1,5 hónapot forgott Magyarországon, úgynevezett szervíz-munkaként. Ennek köszönhetően a stáb számos tagja, így a kreatív folyamatokért felelős jelmez, berendező és smink csapat is magyar volt.
2021-03-25 |
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök Arany János karnagy, zenetanár, a Tiszántúli Református Egyházkerület zenei igazgatója, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense, a Psalterium Hungaricum Kórus alapítója és vezetője.
2021-03-21 |
Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését kapta Gergye Zoltán, a miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnöke. Optimista módon már tervezik a húsvéti nyitást, egy bőrműves műhelyfoglalkozást, és május végére a Virágzó Népművészet pályázattal egybekötött fesztivált is.
2021-03-18 |
A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága DAB Plakett-díjjal ismerte el Fazakas Sándor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanárának, a Doktori Iskola vezetőjének tudományos és tudományszervező munkásságát.
2021-03-12 |
A katasztrófavédelem munkájának önkéntes támogatásáért emlékérmet adományozott a szervezetnek Pintér Sándor belügyminiszter, amit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online ünnepsége keretében vehetett át Debrecenben Oláh István lelkész, a MRSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Szeretetszolgálat mentőcsoportja két éve alakult és önkéntesekkel működik, de tagjai a megfelelő képzések után, a szakemberekkel együttműködve végzik szolgálatukat. A díj apropóján kérdeztük Oláh Istvánt.
2021-03-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt