A díjat a Zsinat 1997-ben alapította a református nevelési eszmények mindennapi gyakorlatba való átültetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett magyarországi és határon túli pedagógusok elismerésére. Adományozásának feltétele a több éves óvónői, tanítói vagy tanári tevékenység magyar református közoktatási intézményben, a kiemelkedő szakmai munka, valamint a példamutató emberi és hitbeli magatartás. Évente három pedagógus kaphatja meg, akik egyike határon túl él.
2020-07-04 |
Az év családbarát vállalatát keresi a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A családbarát cégek versenyét nyolcadik éve rendezik meg. Az Év családbarát vállalata 2020 pályázat célja kiválasztani azokat a hazai cégeket, amelyek a leghitelesebb módon képviselik a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát, és legjobban figyelnek a családosok igényeire.
2020-07-02 |
Paulovkin Boglárka munkáival évek óta fontos szerepet tölt be a magyar gyerekirodalomban: számos könyv vizuális megálmodója, néhány történetnek pedig nem csupán illusztrátora, hanem írója is. Ezúttal Az orszarvú és a madarak Afrikában játszódó állattörténet számára teremtett egy varázslatos világot. Nemcsak helyszínt adott az eseményeknek, de arcot a hősöknek. Az álomszerű és a naturális ábrázolás határán egyensúlyozó festői illusztrációk egy különleges, sajátos atmoszférát hoznak létre. Az alkotás folyamatáról Paulovkin Boglárka mesél.
2020-06-25 |
Külön gyerekzsűri is véleményezte a 2019-ben megjelent kortárs gyermekkönyveket a Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díj versenyében. Egy esetben ráadásul úgy is döntöttek a gyerekek, ahogy a szakmai zsűri is. A verseny részleteiről és a díjazottokról Szekeres Nikolett irodalmár számolt be.
2020-06-14 |
Az első elismerést a trianoni békediktátum 100. évfordulóján tartott megemlékezésen adták át a település református templomában. Az Összetartozunk Díj első kitüntetettje Lukács József, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt püspökhelyettese.
0:00
0:00
2020-06-13 |
Grecsó Krisztián Vera című regénye nyerte el az idei Libri Irodalmi Közönségdíjat. A szerző szerint ez az elismerés a hazai magándíjak egyik legfontosabb díja. Grecsó Krisztián az Európa Rádiónak elmondta: a 11 éves kislány főszereplőjének alap jellemvonásait a saját gyermekkora, emlékei adták. Regénye bár egy gyerekről szól, a mű nem ifjúsági regény, sokkal inkább egy családi történet. Az íróra saját bevallása szerint nagy hatást gyakorolt rá Szabó Magda, például az Abigéllel.
2020-05-27 |
Az Európa Rádió kapta idén a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága által alapított Sajtó Díjat. Az erről szóló oklevelet Roósz András akadémikus, a bizottság elnöke adta át rádiónk főszerkesztőjének, Sike Gábornak, a miskolci MAB-székházban megtartott ünnepi közgyűlésen. A díjat a kiemelkedő tudományos ismeretterjesztő tevékenység elismeréseként alapította a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága.
2020-02-28 |
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Pécsvárady Botond Közéleti díjat kapta meg a sárospataki önkormányzattól A Művelődés Háza és Könyvtára közössége. Ennek okán beszélgettünk az intézmény igazgatójával, Csatlósné Komáromi Katalinnal.
2020-02-20 |
Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Miskolci Galériában a Mazsaroff-díjat egy kiállítás megnyitóval egybekötve. A díjat Mazsaroff Miklós özvegye Nikolaeva Mária alapította 2008-ban azzal a céllal, hogy miskolci fiatal feltörekvő művészeket támogasson vele. A díjazottat szakmai kuratórium választja ki minden évben. Az idei év díjazottja Dombóvári Ágnes grafikusművész és a kiállítást a tavalyi díjazott Góré Szabina festőművész művész alkotásaiból állították össze.
2020-01-29 |
A Magyarországi Református Egyház fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végző testvérek munkájának kitüntetés formájában való elismerését. E célból a Zsinat a 2006. évi őszi ülésén megalapította a Juhász Zsófia és a Kiss Ferenc Díjakat. A Juhász Zsófia Díjjal az intézményes diakóniai szolgálatot, a Kiss Ferenc Díjjal a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot kívánja elismerni. A felterjesztések benyújtási határideje február 28-a - mondta rádiónknak Beszterczei András a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda irodavezetője.
0:00
0:00
2020-01-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt