A Boldogasszony csipkéje lett az ország tortája 2019-ben, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig a Kicsi Gesztenye nyerte. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A torták minőségének védelme érdekében az idei évtől mindkét recept csak az év végétől lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik. A Boldogasszony csipkéjét és a Kicsi Gesztenyét augusztus 18-tól lehet megkóstolni, országszerte több száz cukrászdában, természetesen Miskolcon is. Elsőként Tóth Norberttel, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterével, a Boldogasszony csipkéjének megalkotójával beszélgettünk.
2019-08-13 |
A Nyírerdő Zrt. munkatársa lett idén az „Év erdésze”. A szakmát népszerűsítő és a szakemberek tudását gyarapító két napos versenyen lehetett elnyerni ezt a címet, amit az Országos Erdészeti Egyesület jubileumi, 150. Vándorgyűléséhez kapcsolódva rendeztek meg.
0:00
0:00
2019-07-11 |
A borsod megyei nagyközség a településidentitás, a biztonság és a digitális társadalom témakörben pályázott a díjra. A belügyminiszter által alapított és adományozott kitüntetéssel a tudatos, stratégiai szinten végiggondolt önkormányzati munkát díjazták. .
2019-07-04 |
Tarolt a borsodi megyeszékhely az országos városmarketing versenyen. Díjat kapott többek között a Bike Day, az Advent Miskolc és az Avasi borangolás is. A részletekről Cziczó Zsuzsannával beszélgettünk a miskolci önkormányzattól. A riporter Petruskó Norbert.
2019-06-13 |
Magas rangú állami kitüntetéssel, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a „Pro Cultura Minoritatum Hungariae” díjjal ismerte el Németh Csaba, a Csillagpont Rádió főszerkesztőjének munkáját. A díjat a fővárosban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott gálaműsor keretében dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át
2019-06-04 |
Turjányi Miklós, a Zempléni Fesztivál fesztiváligazgatója kapta idén a Takács András-díjat, amit Bodrogkeresztúron adtak át a már hagyományos díjátadó ünnepség keretében. Az elismerést 2014-ben alapította a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Társaság, amelynek elnökét, Molnár Pétert hallják most. Turjányi Miklós arról beszélt, hogy nagyon meglepte az elismerés és bár nem a térség szülötte, beleszeretett Zemplénbe.
2019-05-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt