Az ICOMOS Díjbizottság a kiemelkedő módon megvalósított felújítást, a templom feltárását, a történetét bemutató, értékeit restauráló és kiegészítő felújítását és az érzékeny építészeti helyreállítását ismerte el. A felújításról, a templomról, és a kórusról Borbély Géza, a Gacsályi Református Egyházközség lelkipásztora beszélt rádiónknak.
2019-12-10 |
A közelmúltban rendezték meg a Magyar Marketing Szövetség 2019-es díjátadóját, melyen a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház elnyerte "Az év marketingaktív vállalkozása 2019" fődíjat, továbbá 5x-ös "Marketing Gyémánt Díj" büszke tulajdonosa lett.
2019-12-08 |
Az elismerést Gulicska Irén, a szervezet vezetője vette át. A díjhoz egymillió forint is járt, az összegnek köszönhetően jövőre is folytatódhatnak a kutyás terápiás foglalkozások.
2019-12-04 |
Az év vállalkozójának pedig Götz István ügyvezetőt választották meg. A következő perekben Götz István mesél pincészetükről, vállalkozásukról, filozófiájukról.
2019-12-01 |
Az elismerést Csorba Piroska költő „Miskóc” című versét feldolgozó videójáért kapta.
2019-11-28 |
A Vállalkozók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Príma-díjat. A kitüntetést azoknak adományozzák akik teljesítménye, az innovativitása példaként állítható a közösség elé. Idén 10 kategóriában, köztük vállalkozások körében is meghirdették. Az Év Építőipari Vállalkozása lett a Torkrét Bau Kft. A cég ügyvezető igazgatója Szabados Zoltán az Év Vállalkozója elismerésben részesült.
2019-11-17 |
Hajós Alfréd díjjal tüntették ki Asztalos Józsefet, a Debreceni Tigrisek Kosársuli egykori alapítóját és a Debreceni Kosárlabda Akadémia edzőjét, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája testnevelő tanárát, a sportág egyik meghatározó egyéniségét. 40 éve foglalkozik eredményesen Debrecen oktatási intézményeinek és sportklubjainak fiataljaival. Edzői pályafutása az utánpótlás-nevelésben teljesedett ki, számtalan korosztályos válogatott játékost köszönhet neki a magyar kosárlabdasport.
2019-11-14 |
Az Alföld folyóirat szerkesztősége már a 60-as évektől jutalmazza nívódíjjal a kiemelkedő munkát végző szerzőit, ez az esemény a 70-es évektől a Debreceni Irodalmi Napokhoz kötődik, idén is három elismerés talált gazdára november 5-én a Nagyerdei Víztoronyban. A 2019-es Alföld-díjat Németh Zoltán költő-irodalomtörténész, Bengi László irodalomtörténész és Térey János debreceni költő-író-drámaíró kapta. Térey János posztumusz elismerésben részesült, özvegye, Harmath Artemisz vette át a díjat.
2019-11-11 |
Lélekanya díjat kaptak a meddőség elleni küzdelmet nyíltan felvállaló nők, köztük egy ongai védőnő is. Orosz-Karászi Zsuzsanna orvosi műhiba áldozata lett, 27 évesen azt mondták neki, soha nem lehet gyereke. Egy későbbi sikeres műtét után azonban újra megcsillant a remény, férjével azóta sem adják fel, mert hisznek a gyermekáldásban. A fiatal védőnő „Bátorság" kategóriában vette át a díjat a fővárosi díjátadón, vele beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-11-06 |
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Az idei felhívásra csaknem 130 pályázat érkezett be, a szeptember 27-i ünnepélyes díjátadón 47 remek díjat adtak át, két pályázó pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben részesült. Borsod megyéből ezúttal hat alkotó indult a megmérettetésen, közülük négyen vehették át a Kézműves Remek díjat, Merényi József pedig Elnöki Aranyérem kitüntetésben is részesült. Így megyénk ismét bizonyította, hogy remek kézművesei vannak.
2019-10-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt