Szűcs Edit jelmeztervező csapatával elnyerte a Dán Filmakadémia által kiosztott Robert-díjat a Legjobb jelmez kategóriában. Az elismerést eredményező dán nagyjátékfilm 2019-ben a Proton Cinema és Nimbus Film gondozásában készült és 1,5 hónapot forgott Magyarországon, úgynevezett szervíz-munkaként. Ennek köszönhetően a stáb számos tagja, így a kreatív folyamatokért felelős jelmez, berendező és smink csapat is magyar volt.
2021-03-25 |
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök Arany János karnagy, zenetanár, a Tiszántúli Református Egyházkerület zenei igazgatója, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense, a Psalterium Hungaricum Kórus alapítója és vezetője.
2021-03-21 |
Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését kapta Gergye Zoltán, a miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület elnöke. Optimista módon már tervezik a húsvéti nyitást, egy bőrműves műhelyfoglalkozást, és május végére a Virágzó Népművészet pályázattal egybekötött fesztivált is.
2021-03-18 |
A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottsága DAB Plakett-díjjal ismerte el Fazakas Sándor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanárának, a Doktori Iskola vezetőjének tudományos és tudományszervező munkásságát.
2021-03-12 |
A katasztrófavédelem munkájának önkéntes támogatásáért emlékérmet adományozott a szervezetnek Pintér Sándor belügyminiszter, amit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online ünnepsége keretében vehetett át Debrecenben Oláh István lelkész, a MRSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Szeretetszolgálat mentőcsoportja két éve alakult és önkéntesekkel működik, de tagjai a megfelelő képzések után, a szakemberekkel együttműködve végzik szolgálatukat. A díj apropóján kérdeztük Oláh Istvánt.
2021-03-04 |
Tizenharmadik alkalommal adták át a Mazsaroff-díjat a Miskolci Galériában. A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak és kötődnek elsősorban Miskolc városához, vagy a megyéhez, illetve a régióhoz. Az idei elismerést Gulyás Andrea Katalin képzőművész kapta.
2021-02-19 |
A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának munkatársai február végéig várják a Diakóniai Díjakra jelölt személyek, intézményi és gyülekezeti szolgálók felterjesztését. A református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzőket a Zsinat diakóniai díjakkal ismeri el. Az egyházközség munkájában fáradhatatlan gyülekezeti tagokat Kiss Ferenc Díjra, az intézményes szolgálatban kiemelkedő munkatársakat pedig Juhász Zsófia Díjra terjeszthetik fel február 28-ig.
0:00
0:00
2021-02-10 |
A miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára, Győry Ákos kapta az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2020. évi egyik díját matematikából. A 22. alkalommal átadott elismerést az ország 8 középiskolai matematika és fizika tanára kapja meg. Győry Ákossal beszélgetünk az elismerésről, és arról is, hogy milyen út vezetett számára idáig.
2021-01-13 |
100 ezer forint támogatást kap a Magyar Református Szeretetszolgálat „Több, mint 500” című programja részeként a Kispaládi Református Gyülekezet és a Nagyhalászi Református Óvoda. Az összeget missziós célokra használhatják fel. A támogatást azért kapják, mert a 2020-as Szeretethídon készült fotójukkal megnyerték a szeretetszolgálat Facebook oldalának szavazását. A részletekről Lucski Zsófiát, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referensét kérdeztük
0:00
0:00
2021-01-09 |
Első alkalommal adták át a magyar nyelvű szépirodalmi munkásságot elismerő és ösztönző Szinva Irodalmi Díjat Miskolcon, amelyet Szvoren Edina vehetett át. A pénzjutalommal járó elismerést Bereti Gábor, Szabó Lőrinc-díjas irodalmár magánszemélyként alapította, odaítéléséről állandó szakmai zsűri dönt, melynek tagjai Csehy Zoltán, Jenei László, Korpa Tamás, Mezei Gábor és Vásári Melinda. A kitüntetést decemberben adták át. Az író a pénzjutalom mellé egy emléklapot és egy képzőművészeti alkotást is átvehetett, melyet Seres László készített.
2021-01-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh