2019-09-09 |
...
Rengeteg magyar felhasználót hívtak fel különös, +377-tel kezdődő számokról látszólag véletlenszerűen. Nem ez az első ilyen eset, már évekkel ezelőtt is voltak hasonlók, most azonban úgy néz ki, újra megindultak a furcsa hívások. Ezek természetesen külföldi számok, a +377 például monacói, a többi pedig leggyakrabban afrikai országokhoz köthető. A telefonos és egyéb csalásokról beszélgetünk Csáki Attila technológiai bloggerrel.

Az egyelőre nem derült ki pontosan, hogy mi a hívások célja, de szinte biztosra vehető, hogy valamiféle átverésről van szó, így senki se vegye fel, és ne hívja vissza, ha ilyen számokról keresik. Általában csak 1-2 csörgés szokott lenni, vagyis jó eséllyel visszahívásra játszanak a csalók.

A napidroid.hu cikke szerint elméletileg egyébként nem terhelhetik meg a számlánkat azért, mert felveszünk egy ilyen hívást, és a visszahívás sem kerülhetne pár száz forintnál többe percenként. Tiltani is lehet a számokat, de általában mindig másról hívnak, így ez nem biztos, hogy megoldja a problémát.

Állítólag teljesen véletlenszerű mobilszámokat hívnak a csalók nagy mennyiségben, tehát amiatt nem kell aggódni, hogy kiszivárogtak az adataink. Nem direkt módon minket keresnek, csak a számunk is bekerült a hívottak közé.

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt