Az online csalások különböző módszereire figyelmeztet a rendőrség. Az áldozattá válás elkerülésének legjobb módja az, ha ismerjük a legjellemzőbb elkövetési módszereket és a gyanús jeleket felismerve, nem dőlünk be a csalóknak.
2023-10-09 |
Készítsünk képernyőfotót, nézzünk utána a weboldalnak, olvassuk el az általános szerződési feltételeket – ezeket javasolja a szakember, mielőtt olyan webáruházból rendelünk amit nem ismerünk. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Békéltető Testület elnökével beszélgettünk arról hogy mire érdemes odafigyelni internetes vásárláskor.
2022-12-11 |
A megemelkedett kereslettel nőtt a csalók száma is. A faanyag kereskedelem ellenőrzéséért is felelős hatóság az úgynevezett Market Place-n hatezer közzétett tűzifa hirdetést vizsgált meg az elmúlt időszakban, és 90%-uknál találtak szabálytalanságot. A NÉBIH szakemberei azt javasolják: keressenek lakóhelyükhöz közel, legálisan működő, leellenőrizhető erdészetet, tüzépet, kereskedőt. Ebben segít a hivatal tematikus weboldala, ahol egy feketelista is található a már leleplezett csalók számaival.
2022-10-31 |
Mindezeket egy kis odafigyeléssel, körültekintő vásárlással ki lehet kerülni és meg lehet akadályozni, hogy megkárosítsák az embereket - hangsúlyozta Dr. Kovács Attila a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának osztályvezetője.
2021-12-01 |
A program célja, hogy felhívja a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire. Az idei „Együtt egy jobb internetért!” elnevezésű eseményhez a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság is csatlakozott.
2021-02-13 |
A kupongyűjtő oldalak a termékeket vagy szolgáltatásokat csak közvetítik, nem értékesítik, így vásárlás esetén nem a kuponos oldal és a vevő között jön létre a szerződés, hanem a terméket ténylegesen eladó, vagy a szolgáltatást nyújtó cég és a vevő között. Görömbeiné Dr. Balmaz Katalinnal, a megyei Békéltető Testület elnökével beszélgettünk.
2021-01-07 |
A borsodi rendőrök figyelmeztetést adtak ki, hogy amennyiben olyan telefonhívás érkezik ismeretlenektől, vagy magukat rendőrnek kiadó személytől, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy hozzátartozójukat baleset érte, kezeljék kellő körültekintéssel és odafigyeléssel a hallottakat. Bármilyen átutalás, vagy egyéb tranzakció megkezdése előtt pedig ellenőrizzék az esemény valódiságát.
2020-09-11 |
A látható jövedelem nélkül gazdagodó emberek, családok valós pénzügyi háttere ellenőrzésének hatékonyabbá tételére készített munkaanyagot még júliusban a sátoraljaújhelyi önkormányzat Szamosvölgyi Péter polgármester kezdeményezése alapján. A városvezető akkor úgy nyilatkozott rádiónknak: nem tipikusan sátoraljaújhelyi problémáról van szó, hiszen szinte minden nagyobb településen élnek olyan emberek, akik bár segélyre jogosultak, mégis nagy értékű házakban élnek, tízmilliós autóval járnak, valamint olyan életvitelt folytatnak, amely csak komoly bevételből képzelhető el. Az ügyben fejlemény történt, erről beszél Szamosvölgyi Péter.
2020-09-04 |
Egy órán belül elfogták a rendőrök az unokázós bűnbandát, amelynek tagjai nemrég 1,3 millió forintot csaltak ki egy idős mohácsi áldozattól – írta a police.hu. Az idősek biztonsága mindannyiunk felelőssége. A csalók trükkjeinek száma pedig szinte végtelen. Hogy hogyan lehet segíteni az időseknek, hogy ne váljanak az unukázós csalók áldozataivá, erről és a központ munkájáról kérdeztük Doszpoly Orsolyát, a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetőjét.
2020-08-07 |
Rengeteg magyar felhasználót hívtak fel különös, +377-tel kezdődő számokról látszólag véletlenszerűen. Nem ez az első ilyen eset, már évekkel ezelőtt is voltak hasonlók, most azonban úgy néz ki, újra megindultak a furcsa hívások. Ezek természetesen külföldi számok, a +377 például monacói, a többi pedig leggyakrabban afrikai országokhoz köthető. A telefonos és egyéb csalásokról beszélgetünk Csáki Attila technológiai bloggerrel.
2019-09-09 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt