Ide azok fordulhatnak, akik valamilyen bűncselekmény vagy tulajdon elleni szabálysértés áldozatai. Természetes, ha ilyenkor fizikai vagy lelki problémák jelentkeznek, és előfordulhatnak anyagi nehézségek is. Az Áldozatsegítő Szolgálat ilyen esetben közvetlenül vagy közvetett módon is tud segítséget nyújtani.
2023-01-15 |
A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
0:00
0:00
2021-02-23 |
A tavalyi évben kevés természetkárosításos vagy állatkínzásos esete volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak, viszont még folynak eljárások idén is. A közelmúltban történt denevérekhez köthető esetből kiindulvan kértük meg Janasóczki Attila c. r. alezredest Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, hogy beszéljünk a hasonló esetek büntető jogi oldaláról. A szakember arról is tájékoztat, hogy a rendőrség minként folytat le egy ilyen nyomozást és kiket hívnak segítségül.
2021-01-24 |
Módosították a Büntető Törvénykönyvet a közelmúltban azzal a céllal, hogy a kuruzslókkal felvegyék a harcot. A módosítást sokan sokféleképpen értelmezik – ezért a mentális segítő szakemberekben felmerülhetett, rájuk is vonatkoztatható-e a törvény. Kíváncsiak voltunk, a törvény hogyan érinti a református szakembereket. A részletekről Tóth Jánost, a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat vezető lelkészét, lelkigondozót kérdeztük.
2020-03-11 |
Október 2-án volt az erőszakmentesség világnapja. Ehhez kapcsolódva nagyon sok újságcikk, megmozdulás született, ami arra irányította rá a figyelmet, hogy az erőszak sosem indokolható, és hogy el kell utasítanunk a fizikai és lelki bántalmazás minden formáját. A családon belüli erőszakról például a köztudatban nagyon sok tévhit él. Ezek a tévhitek sokszor megbénítják mind az áldozatok segítségkérését, mind az ismerősök és az intézmények beavatkozását.
2019-10-04 |
Rengeteg magyar felhasználót hívtak fel különös, +377-tel kezdődő számokról látszólag véletlenszerűen. Nem ez az első ilyen eset, már évekkel ezelőtt is voltak hasonlók, most azonban úgy néz ki, újra megindultak a furcsa hívások. Ezek természetesen külföldi számok, a +377 például monacói, a többi pedig leggyakrabban afrikai országokhoz köthető. A telefonos és egyéb csalásokról beszélgetünk Csáki Attila technológiai bloggerrel.
2019-09-09 |
2018-ban az elkobzott, illegálisan forgalomba hozott faanyag mennyisége 20 köbméter, a kirótt birság összege meghaladta az 5 millió forintot.
2019-05-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt