A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.
0:00
0:00
2021-02-23 |
A tavalyi évben kevés természetkárosításos vagy állatkínzásos esete volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak, viszont még folynak eljárások idén is. A közelmúltban történt denevérekhez köthető esetből kiindulvan kértük meg Janasóczki Attila c. r. alezredest Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, hogy beszéljünk a hasonló esetek büntető jogi oldaláról. A szakember arról is tájékoztat, hogy a rendőrség minként folytat le egy ilyen nyomozást és kiket hívnak segítségül.
2021-01-24 |
Mindent arról, hogyan NE váljunk áldozattá!
2020-12-31 |
Módosították a Büntető Törvénykönyvet a közelmúltban azzal a céllal, hogy a kuruzslókkal felvegyék a harcot. A módosítást sokan sokféleképpen értelmezik – ezért a mentális segítő szakemberekben felmerülhetett, rájuk is vonatkoztatható-e a törvény. Kíváncsiak voltunk, a törvény hogyan érinti a református szakembereket. A részletekről Tóth Jánost, a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat vezető lelkészét, lelkigondozót kérdeztük.
2020-03-11 |
Október 2-án volt az erőszakmentesség világnapja. Ehhez kapcsolódva nagyon sok újságcikk, megmozdulás született, ami arra irányította rá a figyelmet, hogy az erőszak sosem indokolható, és hogy el kell utasítanunk a fizikai és lelki bántalmazás minden formáját. A családon belüli erőszakról például a köztudatban nagyon sok tévhit él. Ezek a tévhitek sokszor megbénítják mind az áldozatok segítségkérését, mind az ismerősök és az intézmények beavatkozását.
2019-10-04 |
Rengeteg magyar felhasználót hívtak fel különös, +377-tel kezdődő számokról látszólag véletlenszerűen. Nem ez az első ilyen eset, már évekkel ezelőtt is voltak hasonlók, most azonban úgy néz ki, újra megindultak a furcsa hívások. Ezek természetesen külföldi számok, a +377 például monacói, a többi pedig leggyakrabban afrikai országokhoz köthető. A telefonos és egyéb csalásokról beszélgetünk Csáki Attila technológiai bloggerrel.
2019-09-09 |
2018-ban az elkobzott, illegálisan forgalomba hozott faanyag mennyisége 20 köbméter, a kirótt birság összege meghaladta az 5 millió forintot.
2019-05-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh