Megújult a Biztos Kezdet Gyerekház Boldogkőújfaluban
Az intézmény kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra, az édesanyáknak tanácsadással segítenek a gyereknevelésben
2019-11-13 |
...
Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfaluban. Boldogkőújfalu a Gönci járáshoz tartozik, ami Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű járása. A Segélyszervezet által az elmúlt évben átvett és széles körű összefogással teljesen felújított épületbe költöztetett intézmény a kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra.

A boldogkőújfalui Biztos Kezdet Gyerekház részévé válik a szervezet országos „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjának, melynek köszönhetően országszerte évente több mint 2000 gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra. Az Ökumenikus Segélyszervezet 2010 óta fejleszti a Biztos Kezdet Gyerekházak hálózatát. Jelenleg az országban 195 gyerekház van, ezek közül 110 hazai költségvetési forrásból működik, 85 pedig uniós támogatást kap a szolgáltatás kialakítására. A hazai támogatású gyerekházakat évente 2500 kisgyermek látogatja rendszeresen a szüleivel. A gyerekház szolgáltatásait várandós kismamák is igénybe vehetik, őket elsősorban a szülésre és az anyaságra készítik fel.

Kiemelés:



Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt