Puskás István alpolgármester Debrecen kulturális ágazatára vonatkozó költségvetésről tartott tájékoztatót- melyen hangsúlyozta, hogy a tavalyi évhez képest nem csökken a kulturális intézmények működési költsége. A  Megyei Jogú Városok Szövetsége egy olyan javaslatcsomagot vitt a kormány elé, amelynek része, hogy közös fenntartású színházak esetében, mint például Debrecenben a Csokonai Színház és a Vojtina Színház, az idei évben a kormány vállaljon nagyobb szerepet a színházak támogatásában.
2021-02-25 |
Januártól törvény biztosítja minden 16. életévét betöltött látássérült ember számára az államilag támogatott látásrehabilitációs szolgáltatást. Ehhez évente 600 millió forint pályázati forrás áll rendelkezésre. Ezzel kapcsolatban Nagy Sándort, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnökét kérdeztük.
2021-02-25 |
100 ezer forint támogatást kap a Magyar Református Szeretetszolgálat „Több, mint 500” című programja részeként a Kispaládi Református Gyülekezet és a Nagyhalászi Református Óvoda. Az összeget missziós célokra használhatják fel. A támogatást azért kapják, mert a 2020-as Szeretethídon készült fotójukkal megnyerték a szeretetszolgálat Facebook oldalának szavazását. A részletekről Lucski Zsófiát, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs referensét kérdeztük
0:00
0:00
2021-01-09 |
A Debreceni Környezetvédők Társaság a csere-bere csoportján belül rendhagyó felhívással jelentkezik. A társaság ma már 28 ezer tagot számlál és célul tűzte ki, hogy 4+1, vagyis 5 civil szervezetet, vagy rászoruló családot szeretne támogatni abban, hogy eljuttatja a kívánt információjukat poszt formájában a csoport tagjaihoz, hogy minél többen segíthessenek nekik. Minderről Lenner Ádámot, a Debreceni Környezetvédők Társasága egyik alapítóját kérdeztük.
2020-12-03 |
A vendéglátás, szabadidős tevékenység szolgáltatást nyújtó munkaadók részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50 százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb a legkisebb munkabér 150%-áig. Ennek részleteiről és az ágazat jelenlegi helyzetéről beszélgetünk Szendrei Mihállyal, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnökével.
2020-11-25 |
Emelkednek az önkormányzati bérlakások bérleti díjai Miskolcon, az alacsonyabb jövedelmű bérlők számára azonban új lakbértámogatási rendszert vezetett be a borsodi megyeszékhely önkormányzata. A novembertől igényelhető hozzájárulás akár együtt is igénybe vehető a már korábban is létező lakásfenntartási támogatással. A részletekről Kaposváriné Bornemissza Emesét a Miskolc Holding Zrt. lakáshasznosítási vezetőjét kérdeztük.
2020-11-17 |
A magyarok átlagosan 35 és fél kilónyi baromfit fogyasztanak évente, fejenként – ezt mutatják a KSH hivatalos adatai. Így már jelenleg is ez a legnépszerűbb húsféle, de a csaknem 2600 hazai baromfitartó gazdaság így is jóval többet termel, mint ami az országban eladható. A koronavírus járvány ezt az ágazatot is sújtotta, az év első felében emellett a madárinfluenza is jelentős károkat okozott, különösen a vízi szárnyasoknál.
2020-11-12 |
Az idei gyengébb termés ellenére is lesz elég méz a belföldi fogyasztásra-áll az Agrártárca október 5-én kiadott közleményében. Az utóbbi 6 évben a termés 20 és 32 ezer tonna között volt, az idén a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt az átlagostól elmaradó, 14 ezer tonna méztermésre számítanak. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület borsod megyei szaktanácsadóját, Farkas Jánost a helyi tapasztalatokról kérdeztük.
2020-10-15 |
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta rádiónknak, hogy az egymilliárd forintos keretösszeg több mint 7000 elektromos rásegítésű kerékpár megvásárlását teszi lehetővé. A kormánybiztos szerint a pályázat segíti a környezetvédelmi célok elérését, az egészséges életmódot, a kerékpáros közlekedés részarányának növelését.
2020-10-13 |
Közel 250 millió forintból épült bortanműhely a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumban és Szakképző Iskolában, Sátoraljaújhelyen. A beruházás egy nagy projekt egyik elemeként valósult meg, melyet Magyarország Kormánya támogatott.
2020-10-10 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt