Bár az iskolai tantárgyak darabokra szedik a világot, az élet mégsem tantárgyakból áll, ezért évtizedek óta saját óráin az életre neveli tanítványait Pecze János képzőművész-tanár, mesterpedagógus, a gönci Károlyi Gáspár Általános Iskola nyugalmazott igazgatója.
0:00
0:00
2023-03-30 |
A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adták át Csomós Józsefné nyugalmazott gönci református lelkipásztornak, amint arról már híreinkben beszámoltunk. Az elismerést, a miniszterelnök előterjesztésére, csaknem négy évtizedes lelkészi és hitoktatói szolgálatáért, valamint Gönc város közösségi életében vállalt aktív szerepéért kapta.
2021-06-11 |
Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfaluban. Boldogkőújfalu a Gönci járáshoz tartozik, ami Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű járása. A Segélyszervezet által az elmúlt évben átvett és széles körű összefogással teljesen felújított épületbe költöztetett intézmény a kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra.
2019-11-13 |
Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Boldogkőváralján a Gönci Barack Vigasságot. A következő percekben Czakó Mónikával, a rendezvény szervezőjével, a Bestillo Pálinkaház egyik tulajdonosával beszélgettünk a gönci barackról, a különleges gyümölcsből készült pálinkáról, valamint a fesztivál céljairól.
2019-07-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt