Az állat nem ajándék
Sikeres örökbefogadással két életet mentünk meg: az örökbefogadott kisállatét és azét is, aki a helyére kerülhet
2019-11-25 |
...
0:00
0:00
Közeleg a karácsony, fontos, hogy csak akkor ajándékozzunk élő állatot, ha tudjuk, hogy a család, akihez kerül, hosszú távon gondját tudja viselni. Egy kutya vagy egy macska megfelelő körülmények között 10-15 évet is élhet.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke arra figyelmeztet, előzzük meg, hogy a megunt állatok utcára kerüljenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ünnepek után megnő a kóbor cicák és kutyák száma, sok hobbiállat, így aranyhörcsög vagy épp tengerimalac pedig a kukában végzi.

Ha mégis úgy döntünk, hogy kutyát vagy cicát adunk ajándékba gyermekünknek, fontos, hogy akkor se vásároljunk, hanem látogassunk ki egy menhelyre, állatotthonba és válasszuk ki a család leendőbeli tagját.

A sikeres örökbefogadással két életet mentünk meg: az örökbefogadott kisállatét és azét is, aki a helyére kerülhet. Természetesen egy örökbefogadás nagy felelősség, így előtte mindenképp vizsgáljuk meg anyagi helyzetünket, a körülményeket, az otthonunkat, hogy megfelelő lesz-e az új jövevénynek. Mindemellett nyugodtan kérjük ki szakember segítségét és véleményét is.

Kiemelés:Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt