A 2020-as évben több, mint 2400 állatnak tudtak segíteni a Madármentő Állomás Mályi munkatársai. Szerencsére a vírushelyzet a munkájukat kevésbé befolyásolta, csak az önkéntesek létszáma nullázódott le teljesen. Sok komoly esetben is sikeresen mentettek állatokat például a meggyaszói erdei fülesbagoly család is egészségesen távozhatott tőlük és 69 fehér gólya lett szabadon engedve tőlük. Készült egy új film is a Szárnyak Sorsán, ami a nyári időszakot mutatja be ezeket az eseteket is kiemelve. A részletekről Lehoczky Krisztiánt a madármentő állomás vezetőjét kérdeztük.
2021-01-12 |
A Közös Agrárpolitika meghatározása, kidolgozása történik a 2022-2027-es uniós ciklus támogatására. Ennek a stratégiáját dolgozza ki az Országos Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, amelyben meghatározza az ágazat további fejlesztéseit. Ezen kívül kidolgozták a nyúl információs rendszert. A cél, hogy a jelenlegi 4 millió vágónyúl száma 7 millióra növekedjen 2027-re.
2020-03-08 |
A 2020. év madara – az erdei fülesbagoly kampány első országos akciójaként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít.
2020-01-23 |
Természetvédők és szakemberek minden évben kiválasztanak néhány olyan fajt, melyekre szeretnék felhívni a nagyközönség figyelmét, fokozottan védendő, vagy kevéssé ismert élőlényekről van szó. Kiderült, mely állatok kapták a legtöbb voksot az idén, megtudhatják azt is mi lett az év vadvirága és gombája. Juhász Lajost a Debreceni Egyetem Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszékének vezetőjét kérdeztük.
2020-01-18 |
22 kecske pusztult el, további 11 állat megsebesült és két alpakkát haraptak össze. Jogilag 30 napja van a hatóságnak az intézkedésekre. Ezt a folyamatot kívánja felgyorsítani Jakubinyi László elnök, aki a jelenlegi állapotokról nyilatkozott rádiónknak.
2020-01-16 |
Megvan 2020 emlőse, madara, rovara, hüllője, hala, gombája, vadvirága, és fája. Tavaly év végéig lehetett szavazni a különböző egyesületek, társaságok honlapján. A verseny célja, hogy megmutassák a körülöttünk lévő csodálatos élővilágot, s ráirányítsák az emberek figyelmét arra, hogy vigyázzunk ezekre az élőlényekre, s ne szennyezzük az élőhelyüket. Az év élőlényeiről Gécziné Nagy Mária, az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület elnök-helyettese nyilatkozott rádiónknak.
0:00
0:00
2020-01-08 |
Mozgalmasan telt a 2019-es esztendő a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületénél. Több kitelepülést, programot és pályázatot is hirdettek, emellett kiemelt figyelmet fordítottak az ivartalanításra is.
2020-01-03 |
2019-ben is a fiatalok oktatására és nevelésére fókuszált az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Több település óvodájában, általános iskolájában és középiskolájában tartottak előadást a felelős állattartásról.
2019-12-12 |
Hamarosan itt a karácsony, nagyon sokszor kutyusunknak, cicusunknak is jut egy-egy falat az ünnepi asztalról. Ez veszélyes is lehet, hiszen vannak kifejezetten olyan ételek, amelyeket tilos állatainknak adni.
2019-12-10 |
Megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban” című projekt az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinálásával.
2019-12-06 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt