A nyári hőség mindenkit megvisel, embert és állatot egyaránt. Minden nap egyre forróbb nem csak a levegő, hanem a környezetünk tárgyai is - kiváltképp a városokban. dr. Fodor Kinga gyakorlott kutyatartó, elhivatott állatvédő, állatorvos elmondása szerint, kutyáink nagyon nehezen viselik a meleget, könnyen hőgutát kaphatnak, ami tartósan károsíthatja szervezetüket, de akár halált is okozhat. De a forróság más sérülésekkel is járhat. A beton a tappancsokra jelent veszélyt, az erős napsütés pedig kutyáinknál is okozhat napégést.
2023-07-22 |
Az önkéntes segítségnyújtás egyik legnemesebb formája a véradás. Akinek a családjában előfordult már komolyabb műtét vagy vérképző-szervi betegség, végtelenül hálás azoknak, akik vállalják a procedúrát, hogy megmenthessék számukra ismeretlenek életét.
2023-05-16 |
Kellenek vagy sem cirkuszok. Régóta vitatott kérdés, főleg a trükkökre idomított állatok miatt. Utóbbiak szükségességéről egyre hevesebben tiltakoznak unió szerte - szerepeltetésük ellen leginkább az állatvédő szervezetek kampányolnak.
2023-02-02 |
10 év után megszűnhet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, mivel nem tudják finanszírozni működésüket. Balogh Ernő vezető elmondása szerint a legnehezebb év van maguk mögött. Tavasszal elveszítették édesanyjukat, fő állatgondozójukat, aki az egyesület és a fenntartott állatmenhely alappillére volt.
2023-01-12 |
Mintha egy versből vagy dalszövegből idéznénk, pedig az év madaráról, gombájáról, haláról és rovaráról van szó. A természetvédelmi egyesületek, társaságok minden esztendőben kihirdetik az év élőlényeit, hogy ez által is jobban megismerjük a minket körülvevő, színpompás és gazdag természetet.
2022-01-13 |
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a figyelmet a sündisznók védelmére. A kis állatok ilyenkor, ősszel keresik a téli búvóhelyüket, ahol hibernált állapotban átvészelik a hideg időjárást. Gyakran avar alá vagy gallyak közé fészkelnek, ahol a kertet rendezők megbolygatják őket, és ez sajnos az életükbe is kerülhet. Ezért a szakemberek óvatosságra intenek.
0:00
0:00
2021-11-03 |
A már hagyományosnak számító programon a kicsik és nagyok megismerkedhettek az állatorvosi szakma rejtelmeivel. Találkoztak Olivérrel, a patika macskájával, akit orvosi segítséggel meg is vizsgáltak. Két kutya is segített a gyermekek állatszeretetre nevelésében, de a legnagyobb meglepetést a gyermekeknek a miskolci állatkert tatuja okozta.
2021-10-08 |
Május elsején megnyitotta kapuit a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is. Egy több mint 419 millió forintos ökoturisztikai fejlesztés keretében új állatok is érkeztek az intézménybe. A Nyíregyházáról érkezett három oroszlán új otthona a projekt keretében felépült Száhel bemutató épület és a hozzá tartozó kifutó lett. Az ugyancsak a projekt keretében felépült új Fogadóközpont a kor követelményeinek megfelelő komplex szolgáltatásokat nyújt a látogatóknak ajándékbolttal, jegypénztárral, mosdóval. A részletekről Veress Tamás gyűjteményi vezetőt kérdeztük.
2021-05-15 |
A Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány egy svájci állatvédelmi alapítvány segítségével 500 kutya és macska ivartalanítását vállalta be. A program néhány hónappal ezelőtt kezdődött, és eddig 200-250 állat ivartalanítása történt meg. Az állatorvosok naponta 8-10 műtétet végeznek, és a tervek szerint a program év végéig tarthat. Ez az állatvédelem egyik fontos lépése, hiszen a felesleges szaporulat nem kerül az utcára.
2021-04-27 |
Az alapítvány elsődleges célja, hogy a Miskolci Állategészségügyi Telepre került állatok - legyen macska vagy kutya - gazdához kerüljenek. Az Állatvédő Alapítvány és az Állategészségügyi Telep együttműködik többek között az állatorvosi költségek elosztásában, az örökbefogadások lebonyolításában, ellenőrzésében, valamint gyűjtési akciók és nyílt napok lebonyolításában.
2021-04-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt