Gyerekrajzokkal díszített borítékokban apró játékokat, ajándékokat, édességeket tettek a budapesti Lauder alapítványi iskola diákjai ukrán menekült gyermekeknek. Az ötlet Bóta Mária pedagógustól származik, aki azt szerette volna, ha gyerekektől gyerekeknek, lélektől lélekig jut el a szeretet, az együttérzés. Az első borítékokba a cukrok mellé egy színes dobókocka került. Hogy miért?
2022-04-12 |
Az idén általában 15-25 ezer forint értékben vásárolnak az emberek játékokat gyermekeiknek. A reklámozott játékoknak nagyon erős hatásuk van a gyerekekre, de ez nem mindig egyenlő a minőséggel is - hívja fel a szülők figyelmet Papp Jenő, a nyíregyházi Póny Játékáruház tulajdonosa.
2021-12-22 |
A szervezet ma már több, mint 12 éve segít tartós élelmiszer adományával a rászorulóknak. Az idei adventi akció november 25-én kezdődött és december 20- ig tart. A Debrecen BSC kerekasztal tagjai a napokban adták át adományaikat a Dorkásznak.
2021-12-17 |
6-15 éves gyerekek számára gyűjtenek ajándékokat december 13-ig minden munkanapon 8 és 16 óra között a miskolci MCC képzési központban. Az ajándékozókat kérik, a dobozra írják rá, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánják az ajándékokat!
2021-12-09 |
Hatodik alkalommal szervezi meg a karácsonyi MosolyManók akciót a PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató támogatásával az ország minden általános iskolájában november 2. és december 6. között.
2021-11-12 |
A legtöbb macit a református Bethesda Gyermekkórházban gyógyuló gyerekek kapták meg. Viktória azt mondja, senkitől sem fogad el pénzt a mackókért, neki azaz öröm, hogy láthatja a gyerekek boldogságát. Viktóriát családja, barátai is támogatják különleges hobbijában.
2021-10-17 |
A szervezet több programmal támogatja ezt a törekvést. Most szeptemberben megajándékozzák az első osztályba induló kisdiákokat egy-egy iskolatáskával valamint egy jelképes ösztöndíjat juttatnak el több mint kilencezer gyermek számára Felvidékre, Kárpátaljára, Vajdaságba, Erdélybe.
2021-09-10 |
A Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör, a Te is segíthetsz Támogató Alapítvány, és az Abaújvári Református Egyházközség LélekemelŐ szívecskékkel ajándékozta meg a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának hétszáz dolgozóját a Semmelweis-napok keretében, a magyar egészségügy ünnepéhez kapcsolódva, június 29-én.
2021-07-06 |
Az ajándékozás csupán egy momentuma az ünnepnek, a szeretet kifejezésének egy módja, de nem az elsődleges és egyetlen, erről folytatjuk beszélgetésünket Pataky Nóra gyermekpszichológussal.
2020-12-20 |
A kárpátaljai gyerekeknek nem csak a határon túlról várnak adományokat, hanem az anyaországból is. Elsősorban pénzt gyűjtenek a karácsonyi csomagok összeállításához. A részletekről Rácz Miklóst, az Országos Református Cigánymisszió önkéntesét, a kárpátaljai szeretetakció megálmodóját kérdezte
2020-11-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt