Bogarak terítéken
enni vagy nem enni, ez itt a kérdés
2023-04-01 |
...
0:00
0:00
Rántott szöcske, sült tücsök, bogárchips, hangyatojás kaviár – ezek csak töredékei azoknak az ételeknek, amelyek rovarokból készülnek és a világ számos pontján, például Mexikóban előszeretettel fogyasztják.

Igen, ne lepődjenek meg a rovarevés kultúrája nem mostanában alakult ki. Már az ókorban is fogyasztottak bogarakat, sőt az 1800-as években az európaiak is. Az állattenyésztés elterjedésével azonban Európában ma inkább kuriózumnak számít a rovartáplálék, sőt a legtöbben óckodnak tőle, egyenesen gusztustalannak tartják, holott a növekvő világnépesség élelmiszer-ellátására, amely mind nagyobb kihívást jelent, szakértők szerint, így például dr. Torma Attila, a Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszékének  egyetemi adjunktusa szerint is a megoldás részben a rovarfogyasztásban rejlik.

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt