Az ételpazarlással akarja felvenni a harcot az a magyar egyetemisták által fejlesztett honlap és mobilalkalmazás, amelyen keresztül éttermek, pékségek, cukrászdák megmaradt, de jó minőségű, teljes értékű ételeit vásárolhatjuk meg, általában féláron. A felhasználók meglepetés csomagokat foglalhatnak le, így pontosan nem tudják, mit vesznek meg.
2020-10-22 |
A szervezet ezzel pénzt gyűjt, hogy a hálózatában mentett élelmiszereket minél több nélkülözőhöz el tudja juttatni. Tavaly mintegy 141 ezer rászoruló család kapott adománycsomagot ennek köszönhetően.
0:00
0:00
2020-09-23 |
A virágok konyhai felhasználásának évezredes múltja van, hiszen a kínaiak, a görögök és a rómaiak is színesítették ilyen módon étkezésüket. A virágok hozzáadásával nem csak esztétikusabbá tehetjük ételeinket, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk. Az ehető virágok reneszánszukat élik és egyre több hazai étterem alkalmazza. Ezek a növények azonban nagyon gondos termesztést, odafigyelést igényelnek, hogy mire a vendég tányérjára kerülnek, ne csak szépek, hanem valóban biztonsággal fogyaszthatók és élvezetes ízűek legyenek. Egy olyan debreceni hölggyel beszélgettünk, aki évek óta foglalkozik zöldfűszerek és ehető virágok termesztésével.
0:00
0:00
2020-06-25 |
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei a turisztikai szempontból frekventált vendéglátóhelyeket, mozgó boltokat és gyorséttermeket, azaz úgynevezett Street Food-helyeket, valamint a fagylaltosokat is fokozottan ellenőrzik. Dr. Tamás Péter, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos rádiónknak elmondta: élelmiszer-előállítók közül 3-at, a kereskedők közül 21-et, míg vendéglátóhelyeket közül 42-őt ellenőriztek.
2019-08-08 |
Az egészséges táplálkozásról sokat hallunk mostanában, mégis nehéz eligazodni az egymásnak ellentmondó információhalmazban. Első lépésként tisztázzuk le mit is jelent az „egészséges táplálkozás” fogalma. Sokan egészséges ételek fogyasztását értik alatta. Az „egészséges étel” nem megfelelő kifejezés, hiszen a forgalomban lévő élelmiszerek mindegyike egészségesnek tekinthető.
2019-07-27 |
Eteleink édesítésére a legelterjedtebb természetes édesítő manapság a kristálycukor és a méz használata, ugyanakkor már nagyon sokféle édesítőszer közül választhatunk a boltok polcairól. Nem kell aggódnunk, ha az édesítőszerek mellett döntünk, semmilyen egészségügyi kockázattal nem kell számolnunk az általánosan fogyasztható mennyiségen belül – mondta el az Európa Rádiónak Dr. Szakonyi Zsolt, a szegedi egyetem Gyógyszerkémiai Intézetének egyetemi docense.
2019-07-24 |
Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. De mit is eszünk? Miért van nagyon sok túlsúlyos és cukorbeteg? Adhatunk-e a gyerekeknek édességet, és mennyit? Kovács Judit dietetikussal Fekete Zsuzsa beszélgetett.
0:00
0:00
2019-06-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh