Nem szűnik a poloskainvázió hazánkban. Az egyre melegedő időjárás kedvez mind az észak-afrikai eredetű zöld-, mind pedig az ázsiai márványos poloska elszaporodásának.
2023-11-14 |
Rántott szöcske, sült tücsök, bogárchips, hangyatojás kaviár – ezek csak töredékei azoknak az ételeknek, amelyek rovarokból készülnek és a világ számos pontján, például Mexikóban előszeretettel fogyasztják.
0:00
0:00
2023-04-01 |
Egyre több helyen okoznak problémát a harlekinkaticák, ahogy egyre közeledik a hűvösebb idő, úgy egyre inkább próbálnak melegebb helyre behúzódni. A harlekinkatica nevét a vásári színjátszás egyik jellegzetes, állandó szereplőjéről, a vidám szolgálóról, Harlekinről kapta, akinek jelmeze a katicabogarakhoz hasonlóan változatos, de mindig vörös-fekete mintázatú. A harlekinkaticának fontos szerepe van a levéltetű-populációk korlátozásában, azonban hazai elterjedésével többféle negatív hatás is jelentkezett: a háztartásokba berepülő egyedek zavaró hatása, az érő gyümölcsökön jelentkező kártételük és a bor minőségének romlása – tájékoztatta rádiónkat Dr. Hörcsik Zsolt a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének docense.
2019-10-23 |
A nyár a rovarok szempontjából ideális évszak arra, hogy új tanyát verjenek a lakásban, észrevétlen beosonjanak egy óvatlanul résnyire nyitva hagyott ajtón vagy ablakon. Ezeknek az illetéktelen betolakodóknak nem számít, hogy városban vagy falun élünk-e, vagy, hogy esetleg földszintes, vagy emeletes házban lakunk. Ha területet akarnak foglalni, akkor meg is teszik.
0:00
0:00
2019-07-06 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt