Egyre környezettudatosabbak vagyunk?
Idén sokkal több család, közösség fordul a GreenDependent Intézethez szakmai tanácsokért
2019-12-08 |
...
A GreenDependent Intézet tapasztalatai szerint egyre környezettudatosabbak a magyarok. Idén sokkal több család, közösség fordul hozzájuk szakmai tanácsokért, hogy hogyan lehetnek környezettudatosabbak, és hogy hogyan tudják csökkenteni karbon-lábnyomukat. Mindemellett sikeresek voltak a szakmai programok is.

Vadovics Edina, az intézet szakmai vezetője az Európa Rádió Kitekintő című műsorában a többi között elmondta, tavasszal sikerrel zárult például energiatakarékos életmód kísérletük, amelyben arra hívták fel a résztevők figyelmét, hogy hogyan tudják csökkenteni energiafelhasználásukat, és tanácsokat is adtak ezek megvalósítására.

A program eredményét mutatja, hogy az előző évi fogyasztásukhoz képest az Élő Labor résztvevői az Élő Labor végéig átlagosan 10 %-kal csökkentették összes energiafogyasztásukat. Ám a változás és fogyasztás-csökkentés a program végével nem állt meg: a 3 hónappal később kitöltött kérdőívek és a folyamatos mérőóra-leolvasás tanulságai szerint tovább folytatódott, és az átlagos megtakarítás 15%-ra emelkedett.

A műsorban szó volt még a szintén sikeres EnergiaKözösségek, valamint a TreeDependent - Fákkal felelősen programról, de arról is, hogy 2020-ban milyen tervekkel készülnek a szervezet munkatárasi.

 

 

Kiemelés: Főoldali kiemelésSola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt