Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2010-ben vezette be az Ökokör programot. Eddig több mint húsz országban vezették be, a skandináv országoktól az Egyesült Államokon át Vietnámig milliónyi embert mozgatott meg, és indított el a változás útján.
2023-08-17 |
Önkéntesek jelentkezését várja a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület egyik legnagyobb akciójukhoz. Március 18-án, teljes hosszában, a Szinvát és a patak környezetét szeretnék megtisztítani a szeméttől.
2023-02-22 |
A Talaj Világnapja alkalmából december 5-én mutatták be a Talaj = Élet című filmet, amelyben azzal szembesülünk, hogy az intenzív gazdálkodás miatt a világ termőtalajainak jelentős hányada leromlott állapotban van vagy már véglegesen meg is semmisült.
0:00
0:00
2023-02-22 |
A feladattal egy közvéleménykutató céget bízott meg az Önkormányzat, így a következő hetekben kérdezőbiztosok keresik majd fel a véletlenszerűen kiválasztott miskolciakat, a válaszadás pedig önkéntes és teljesen névtelen.
2022-07-05 |
A várakozásokat minden tekintetben felülmúló sikerrel zárult a Wáberer Alapítvány akciója a „Tiszta Zemplénért” – értékelte a háromhutai kastélyszállóban megrendezett díjátadó ünnepségen Wáberer György, az alapítvány alapítója.
2022-04-28 |
A rendezvény célja, hogy felhívja a fiatal generáció figyelmét a környezettudatosság fontosságára a környezet fenntarthatóságának mindennapi megközelítésével. A találkozón a fiatal tehetségek által előadott klasszikus zenével hangsúlyozták a környezettudatosság jelentőségét.
0:00
0:00
2022-04-27 |
A „Bolygónk és Városunk” portál díját vehették át a kávézacc újra hasznosításán dolgozó anyagmérnökök. A környezetvédelemmel foglalkozó szakportál 2021. június 5-én, a Környezetvédelem világnapja alkalmából hirdette meg a díjat, amelyet nemrég ünnepélyes keretek között adtak át a Magyar Tudományos Akadémián.
2022-04-20 |
Az Európai Unió által létrehozott alap célja, hogy támogassa azon régiókat, amelyek a környezet- és klímabarát átállás folyamatában gazdasági, foglalkoztatási szempontból a leginkább sérülékenynek tekinthetők.
2021-10-27 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a BMH Nonprofit Kft. képviselői a megállapodás értelmében közös szemléletformáló kampányt indítanak „Ne dobd el!” elnevezéssel, melyről egy szerződés keretében egyeztek meg.
2021-10-08 |
Molnár Attila Dávid, a PET Kupa társaslapítója, a szervező Természetfilm.hu Egyesület elnöke emlékeztetett rá, hogy már a csütörtöki sárospataki rajt előtti napokban gyűjtötték a hulladékot a folyó szlovákiai szakaszán, ahol mintegy négy tonna hulladék gyűlt össze.
2021-09-15 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt