Átadták a Forrás Lelki Segítők Egyesülete nagyhegyesi Fordulópont Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményének új épületét. Az intézmény így már 20 személy gondozását tudja ellátni. Ide önkéntes alapon jönnek azok a szenvedélybeteg férfiak, akik alkohol vagy drog problémákkal küzdenek. A beruházás 97 millió forintos pályázati forrásból valósult meg. Batizi Ildikó intézményvezetővel beszélgettünk.
2021-06-29 |
Vannak viszont projektjeik, melyek a lakosságot is segítik. A Miskolci Intézetben is szerteágazó kutatásokat végeznek és nemzetközi projektek során öregbítik a város tudományos hírnevét. A Miskolci Egyetemről is sokan tudnak csatlakozni a munkáikhoz, ahol a fiatal kutatók kipróbálhatják magukat. Az elmúlt időszakról Chrabák Péterrel és Bodnárné Sándor Renátával kutatási szakterület vezetőkkel beszélgettünk.
2021-03-02 |
Az esemény célja volt, hogy megismerjék a börtönlakók körében végzett missziókat, módszereket és résztvevőket, valamint, hogy összehangolt munkával még hatékonyabb legyen a segítségnyújtás.
2020-07-16 |
Segédanyagokat és ajánlásokat tett a járványügyi helyzet kirobbanásakor a református iskoláknak a Református Pedagógiai Intézet, amely webináriumokat is tart és mindenben segíti az iskolákat, pedagógusokat a digitális oktatás terén is.
2020-04-05 |
A GreenDependent Intézet tapasztalatai szerint egyre környezettudatosabbak a magyarok. Idén sokkal több család, közösség fordul hozzájuk szakmai tanácsokért, hogy hogyan lehetnek környezettudatosabbak, és hogy hogyan tudják csökkenteni karbon-lábnyomukat. Mindemellett sikeresek voltak a szakmai programok is.
2019-12-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt