Éljünk maradék nélkül!
Az élelmiszerpazarlás korunk nagy problémája, környezetvédelmi, gazdasági és erkölcsi kérdés is egyben
2020-12-10 |
...
A globális élelmiszerellátási láncban a megtermelt élelmiszerek mintegy egyharmada végzi hulladékként, amely körülbelül 1,3 milliárd tonnát tesz ki évente. Magyarországon mintegy 1,8 millió tonnára becsülik az évente keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét. Ennek nagyobbik része a háztartásokban termelődik.

Legnagyobb arányban készételeket pazarolunk, ezt követik a pékáruk, majd a zöldségek és gyümölcsök. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal 2016 óta számos kormányzati és civil szervezettel működött együtt annak érdekében, hogy a problémára adható legjobb válaszokat meghatározhassák. Fontos, hogy az élelmiszeripar, a kereskedelem és a kutatóintézetek, egyetemek képviselői is szerepet vállalnak a munkában. Balázsné Rozgonyi Katica dietetikussal arról beszélgetünk, hogyan tudjuk vásárlásunkat, étkezésünket úgy megtervezni, hogy maradék nélkül élhessünk.

 

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt