Ráadásul legtöbbször magánterületre teszik le illegálisan a hulladékot. Ez pedig azt jelenti, hogyha nem lehet kideríteni, hogy ki volt az elkövető, a magánterület tulajdonosát kell felelősségre vonni.
2020-06-24 |
Személyesen Pápa polgármestere öntötte be egy pápai lakos udvarára azt a több zsáknyi szemetet, amelyet korábban a férfi közterületen hagyott, ahelyett, hogy elszállíttatta volna, vagy maga vitte volna el egy hulladékudvarba azt. Az akció másnapján a család szerződést kötött a helyi hulladékkezelővel, így most már hivatalosan elszállítják tőlük a szemetet, havonta két ezer forintért. Áldozó Tamást, Pápa polgármesterét kérdezzük az akciójáról és arról, hogy mekkora problémát jelent egy önkormányzatnak az illegális szemét.
2020-05-10 |
A Hernádon mintegy 10 köbméter felgyülemlett kommunális hulladék jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredve torlódott fel, de döntő többségében PET palack volt a szemétben. Figyelembe véve a folyó adottságait az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el az adott szakaszon és nekiláttak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításának, amelynek részeként a szelektív válogatás és kezelés is megvalósul.
2020-02-27 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt