Tizenegy tonna – körülbelül kétezer zsáknyi - hulladéktól szabadította meg a Bodrogot a negyedik alkalommal megrendezett Bodrogi PET Kupa mintegy 150-160 fős mezőnye. A versengést a BarlangÁszok csapata nyerte.
2023-09-08 |
A tavalyihoz képest kétszer annyi csapat és résztvevő indult útnak a negyedik alkalommal elkezdődött Bodrogi PET Kupán, hogy Olaszliszkától Tokajig megtisztítsa a Bodrogot a hulladéktól – hangzott el a csütörtöki megnyitón Olaszliszkán. Ez, mint kiderült, tíz csapatot és mintegy kétszáz résztvevőt jelent, ami abszolút csúcs a Bodrogi PET Kupa négyéves történetében
2023-09-01 |
A társaság munkatársai a csatlakozó önkéntesekkel június 12-e és 16-a között szedik össze az utak mentén illegálisan kidobott hulladékokat. Az állami úthálózat kezelőjének mindez óriási és mindig visszatérő feladat: a 80 mérnökség területén a mindennapi munka során évente 12ezer tonna szemetet gyűjtenek össze, ami jelentős pénzösszeget és munkaerő-kapacitást vesz el.
2023-06-02 |
Mágneshorgászok fogásait is felhasználják kutatók arra, hogy megpróbálják megbecsülni, mekkora lehet a hazai vizeinkben az olyan hulladék, amely horgászatból származik - például horgok, úszók, etetőkosarak, damilok. De mekkora lehet a hazai vizek szennyezettsége, és milyen hatással lehet ez az élővilágra?
2023-02-08 |
Az üzemben található szuperválogató már az egyhónapos próbaüzemet teljesíti. Még vannak kisebb munkálatok az üzem területén, de előreláthatólag a beruházás 2023. márciusára fejeződik be. A zöld fenntarthatóság jegyében vármegyei szinten több települést is bevontak a szelektívhulladék gyűjtésbe és ezért volt szükség az új válogató üzemre.
2023-02-08 |
A várakozásokat minden tekintetben felülmúló sikerrel zárult a Wáberer Alapítvány akciója a „Tiszta Zemplénért” – értékelte a háromhutai kastélyszállóban megrendezett díjátadó ünnepségen Wáberer György, az alapítvány alapítója.
2022-04-28 |
Nem példa nélküli ez a tevékenység, hiszen iskolák, civil szervezetek, baráti társaságok manapság egyre gyakrabban vállalnak ilyen hasznos, közösségi munkát egy-egy helyszínen.
2022-04-01 |
Csikkmentes október hónapot hirdettek országszerte, melyhez a nyíregyházi Zöld Akciócsoport is csatlakozott. Kondorosi Gitta alapító tag azon dolgozik az önkénteseivel, hogy minél tisztább, zöldebb legyen Nyíregyháza.
2021-10-31 |
A Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal részeként március óta működő Hulladékgazdálkodási Osztály határozott fellépést és széles körű együttműködést kezdeményez annak érdekében, hogy megvédje megyénk természeti kincseit.Az eddigi tapasztalatokról és eredményekről is kérdeztük Alakszai Zoltán kormánymegbízottat.
2021-10-15 |
Egy átlagos 4 fős magyar háztartásban 128 ezer forintnyi élelmiszert pazarolnak el egy év alatt. Bár hazánkban 2016 és 2019 között 4%-kal csökkent a kidobott ételek mennyisége, további lépésekre van szükség, hogy javuljanak az adatok.
0:00
0:00
2021-10-06 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt