A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben velük együttműködő 31 karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.
2021-04-14 |
Húsvétig a gyűjtéshez online is lehet csatlakozni, de hagyományos úton is gyűjthető tartós élelmiszer. Kiss Ábel Lukácsot, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatóját kérdeztük.
2021-03-25 |
A globális élelmiszerellátási láncban a megtermelt élelmiszerek mintegy egyharmada végzi hulladékként, amely körülbelül 1,3 milliárd tonnát tesz ki évente. Magyarországon mintegy 1,8 millió tonnára becsülik az évente keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét. Ennek nagyobbik része a háztartásokban termelődik.
2020-12-10 |
Több mint 700 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a miskolci egyetemista vöröskeresztes önkéntesek az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű négy napos kampányban. Az adományokkal a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete elsősorban olyan miskolci családoknak segít majd, amelyekben a családfenntartó a koronavírus-járvány miatt vesztette el munkáját, vagy került nehéz helyzetbe. Szatmáry Király Ágnest a humanitárius szervezet kommunikációs munkatársát hallják.
2020-10-30 |
400 tartós élelmiszercsomaggal segít 230 családnak és 100 nehéz körülmények között élő idősnek Debrecenben és további 15 településen a Dorkász Szolgálat Alapítvány. A segélycsomagokat a szervezet 2020 szeptemberi Kék Vödör-Kihívás online akciójának köszönhetően tudta összeállítani. A részletekről Kiss Ábel Lukácsot, a Dorkász igazgatóját kérdeztük
2020-10-15 |
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
2020-07-19 |
Remélhetőleg megváltoztatja a vásárlási szokásokat a vírushelyzet és olyan mezőgazdasági termékeket veszünk, amelyeket magyarok állítanak elő. Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke rádiónknak elmondta: ez szerinte stratégiai fontosságú is lenne, hiszen az alapvető élelmiszerek esetében – ha megérné termelni - nem kellene ellátási hiánytól tartanunk egy esetleges újabb járvány alatt. A szakember példaként a burgonya esetét hozta fel.
2020-07-11 |
A különleges helyzetben is folytatja a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programját. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. A kezdeményezésről Tóth László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja beszélt rádiónknak.
2020-06-10 |
A hálózatban működő karitatív szervezetek azonnal alkalmazkodtak a járványügyi helyzethez és megteremtették a biztonságos osztás feltételeit. Rádiónkat Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója tájékoztatta.
2020-05-05 |
Az öt millió tonnás idei búzatermés akár ötöde is fertőzött lehet egy gombabetegséggel. De mindez mekkora kockázatot jelent ránk, fogyasztókra nézve? Hogyan jut el a búzatáblától a pékségekig a liszt? Mi garantálja, hogy ne kerülhessen fertőzött péksütemény az asztalunkra? Illetve, ha mégis megtörténne a baj, hogyan ismerhetjük azt fel, és mi lehet a következménye? Ezekre a kérdésekre keressük a választ vendégünkkel, Pauk Jánossal a szegedi Gabonakutató kutatási igazgatóhelyettesével, az MTA doktorával, az Újszegedi Egyházközség gondnokával.
2019-11-05 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt