Kamaszablak az Északvárosi fiókkönyvtárban
már kialakult egy minőségi kisközösség, amelynek tagjait a könyvtár támogatja az önkifejezés különböző formáinak gyakorlásában
2019-07-16 |
...
Nagyszabású civil és szakmai összefogásnak köszönhetően az idén már ötödik esztendeje, hogy a szegedi Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában huszonegy általános iskolás gyermek egy egész hetes, térítésmentes olvasótáborban vehet részt július 15–19. között.

Az elmúlt években az Északvárosi fiókkönyvtárába rendszeresen járó kamaszokból kialakult egy minőségi kisközösség, amelynek tagjait a könyvtár támogatja az önkifejezés különböző formáinak gyakorlásában. Önállóan könyvtári újságot szerkesztenek, kiállításokon mutatkoznak meg, könyvajánlókat írnak és a tini klubok programjára tesznek javaslatot. Egész éves könyvtári aktivitásuk jutalmául kapják a táborban való ingyenes részvételt.

Tóth Károly önkormányzati képviselő, a program fővédnöke az Európa Rádiónak elmondta, a városhoz és a gyökerekhez kötődés az idei év tábori programjában kiemelt jelentőségű, hiszen 2019-ben ünnepli Szeged, hogy 300 éve visszakapta szabad városi rangját, valamint a Szegedi Nagyárvíz 140. évfordulójára is emlékeznek Drámapedagógiai, irodalmi, városismereti és kézműves foglalkozásokkal, csapatépítő közös muffin sütéssel és nagy, közös beszélgetésekkel várják a szervezők a táborlakókat.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt