Emelésük egyre nehezebb feladat, ezért szüksége lenne a családnak egy olyan eszközre, amely ebben megoldást jelenthet. Marján Zsuzsa - miután megismerkedett a családdal - azonnal eldöntötte, hogy ahogyan tud, segít. A debreceni Bioudvar vezetőjével, a Kossuth utcai gyülekezet tagjával beszélgettünk.
2021-04-07 |
Mint arról korábban beszámoltunk a Miskolci Autista Alapítvány Csermőkei úti lakóotthonánál korábban a rézsű megcsúszása veszélyeztette az ottlakók életét. Megoldásként egy 50 méter hosszú, 3 méter magas támfalat kell építeniük. Jelenleg két szint már áll a falból, és a harmadikat is elkezdték.
0:00
0:00
2021-01-19 |
Közös összefogással szervezi meg a karantén utáni újranyitás örömére programjait a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Szabó Magda Emlékház és a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájának hagyományos időpontjában.
2020-06-27 |
Lezárult a Magyar Református Szeretetszolgálat új adventi akciója, amelyben ötszáz gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették. Az adakozás lényege, hogy az adomány karácsonykor a fa alá kerül és nem hamarabb vagy nem magától az adományozótól veszik át a gyermekek. Az akciónak jövőre lesz folytatása.
2019-12-14 |
Nemrég zajlott Magyarországon a Víz Világtalálkozó, melynek célja a vízválság megelőzése és a kontinenseken átívelő összefogás a jövőért. A világ víz felhasználása az elmúlt száz évben a hatszorosára nőtt. Miközben folyamatosan pusztulnak a termőföldek, a növekvő népességnek köszönhetően egyre több embert kellene eltartaniuk. Az előrejelzések szerint az elkövetkező 20 évben az emberiség vízfogyasztása 30 százalékkal fog emelkedni.
0:00
0:00
2019-12-08 |
Lakástűzben vesztette el otthonát egy család Hódmezővásárhelyen. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de lakás kiégett október 30-án este. Egy négyhónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét.
2019-11-06 |
Nagyszabású civil és szakmai összefogásnak köszönhetően az idén már ötödik esztendeje, hogy a szegedi Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában huszonegy általános iskolás gyermek egy egész hetes, térítésmentes olvasótáborban vehet részt július 15–19. között.
2019-07-16 |
Hívjunk fel egy határon túli magyar ismerősünket, és kérdezzük meg, hogy érzi magát – ezt javasolja a Háló Mozgalom június 4-ére, a Nemzeti Összetartozás Napjára, a Trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulójára. A szervezők szándéka az lenne, hogy élő telefonhívásokkal szőjük be a Kárpát-medencét, ami tulajdonképpen azt jelöli: figyelünk egymásra. A részletekről Szeibert Andrást, a Háló egyik alapítóját és vezetőségi tagját kérdeztük.
2019-06-03 |
Ötödik alkalommal csatlakozott a Szeretethíd, Kárpát-medencei önkéntes napokhoz a Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedője. A Debrecen-Nagytemplomi református Egyházközség intézményében gondozottak az épületet és környezetélt tették szebbé. Buzás Bori összeállításában Dancsó Zoltán, a melegedő lelkipásztorát hallják.
2019-05-29 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt