Krízishelyzetbe került néhány hete a harminc évnél is régebb óta létező Zempléni Fesztivál. A fesztivál igazgatója lemondott és úgy tűnt, hogy idén legfeljebb minimális kormányzati támogatásban reménykedhet a térség legrangosabb programsorozata. Ekkor fordulat következett be, a zempléni régió összefogott a fesztivál megmentése érdekében.
2023-05-29 |
Három éve alakult meg az Újhelyi Múzeumbarát Kör azzal a céllal, hogy segíti, támogatja, népszerűsíti a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum munkáját. Az elmúlt évek tapasztalatáról, nehézségeiről, az új tervekről, a kör elnökét, Dankó Alízt kérdeztük.
2023-03-17 |
Az elmúlt évben közel 10 ezer embernek segítettek. A gyűjtést november 7-én kezdték el és december 22-ig tart. Iskolákban, cégeknél és a városban kihelyezett gyűjtőpontokon várják a tartós élelmiszereket, tisztítószereket és édességeket a rászoruló családok számára.
2022-11-10 |
A Bihari Állami Gondozottak Egyesületének tagjai és a Kosárfonó utcai lakásotthon lakói a kárpátaljai és ukrajnai állami gondozott gyerekekért valamint a békéért imádkoztak.
2022-04-30 |
A program által koordinálják a már elindult adományozási akciókat, és állami forrásokból is hozzájárulnak ahhoz, hogy segítséget kapjon mindenki, aki az életét mentve menekül Ukrajnából.
2022-03-06 |
A trianoni határ által kettéosztott térség falvai és városai a magyar állam születésnapján, augusztus 20-án Cigándon gyűltek össze annak érdekében, hogy egységet mutassanak – fogalmazott Oláh Krisztián a kisváros polgármestere a magyarság és az összetartozás tiszteletére állított emlékmű avatásán.
2021-08-25 |
A program a Miskolci Nemzeti Színházból indult el Papp Endre színművész kezdeményezésére 2019-ben, azzal a céllal, hogy példaértékű összefogással közösen tegyenek a jövő és a jelen nézőiért.
2021-06-04 |
A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének kezdeményezésére létrejött Kézfogás Klaszter híd a munkaerőpiac perifériájára szorult munkavállalók és a gazdasági piac szereplői között. A Magyar Vöröskereszt három megyei szervezetén túl a klaszter további tagjai a Savic Consulting Kft. és a MIREHAB Szociális Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Az alapító okiratot aláíró szervezetek és cégek alapvető feladatuknak a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását tekintik.
0:00
0:00
2021-05-05 |
Emelésük egyre nehezebb feladat, ezért szüksége lenne a családnak egy olyan eszközre, amely ebben megoldást jelenthet. Marján Zsuzsa - miután megismerkedett a családdal - azonnal eldöntötte, hogy ahogyan tud, segít. A debreceni Bioudvar vezetőjével, a Kossuth utcai gyülekezet tagjával beszélgettünk.
2021-04-07 |
Mint arról korábban beszámoltunk a Miskolci Autista Alapítvány Csermőkei úti lakóotthonánál korábban a rézsű megcsúszása veszélyeztette az ottlakók életét. Megoldásként egy 50 méter hosszú, 3 méter magas támfalat kell építeniük. Jelenleg két szint már áll a falból, és a harmadikat is elkezdték.
0:00
0:00
2021-01-19 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt