Egy régi keletű együttműködésnek köszönhetően a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a Kassai Bocatius János Nyilvános Könyvtár egy közös projekt során megörökítettek ötven miskolci, illetve száz kassai emléktáblát. Híres személyiségekről, történelmi eseményekről, épületekről szólnak a táblák, amelyek mobil applikációban is megtalálhatók.
2020-02-26 |
Többen látogatták tavaly a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárat és a beiratkozók száma is több volt 2019-ben, mint az azt megelőző évben. Mintegy 33 százalékkal emelkedett a beiratkozók száma 2019-ben és 37 százalékkal többen látogattak el hozzájuk. Szám szerint ez azt jelenti, hogy mintegy 279 ezren vették igénybe a központi és fiókkönyvtárainak a szolgáltatását.
2020-02-08 |
Relax Klubot indított felnőtteknek a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Kartács utcai Fiókkönyvtára. Az alkalmat a magányos, közösségbe vágyó felnőttek számára találták ki, akik saját kézimunkáikat is hozhatják a foglalkozásokra, de akár színezhetnek és beszélgethetnek is tagtársaikkal. Emellett más elfoglaltságot is szerveznek az idősebb generáció számára, de fiataloknak és az óvodásoknak is tartanak rendezvényeket.
0:00
0:00
2020-01-19 |
Elhozta Debrecenbe Verát Grecsó Krisztián. A mai kor egyik legkedveltebb írója új regényét mutatta be még tavaly év végén a cívisvárosi közönségnek a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. Az író saját elmondása szerint műveivel segíteni szeretne másoknak, átgondolni, feldolgozni egy-egy életeseményt.
0:00
0:00
2020-01-07 |
A tárlat a gyermekkönyvtár szervezésében valósult meg, de nem csak a kicsiknek szól, hanem mindazoknak, akik szívesen emlékeznek vissza Frakk, vagy a Futrinka utca lakóinak történeteire. A kiállításhoz kapcsolódva foglalkozások is várják a gyermekeket.
2019-12-19 |
Rangos szakmai elismerést kapott a Somogyi-könyvtár. A 2019-es Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton az idei Könyvtári Minőségi Díjat a szegedi intézménynek adták.
2019-12-18 |
November 14-től automatából is hozzá lehet jutni a könyvekhez Nyíregyházán, ugyanis a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár épülete elé is megérkezett az újdonság, a Poket automata. A Poket Zsebkönyvek egy 2018 áprilisában indult kezdeményezés, melynek célja a minőségi irodalom terjesztése automatából, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában. A részletekről Tomasovszki Anitával, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatójától tájékozódtunk.
2019-11-20 |
Az élménypedagógia áll „Az én könyvtáram” program Csongrád megyei könyvtárpedagógiai workshop fókuszában. A rendezvény október 22-én, kedden 10 órakor kezdődik a Somogyi-könyvtár első emeleti olvasótermében. Zsilinszki-Fodor Mónikával, a könyvtár munkatársával, Az Én Könyvtáram projekt megyei szaktanácsadójával beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2019-10-21 |
A XXI. század közkönyvtára már nem pusztán könyv-tár, dokumentumbázis, hanem kultúra- és értékközvetítő intézmény. A tanulás és a tájékozódás helye. Közösségi hely, ahol az emberek olvasnak, tanulnak, szórakoznak, beszélgetnek; valamint a kreativitás helye, ahol az emberek kreátorok: az információt újabb tartalmak létrehozására és saját kreativitásuk kifejezésére használják fel.
2019-10-09 |
Az országos könyvtári napok keretében, vasárnap is kitárta kapuját a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és városi könyvtár, ahol megválasztották az olvasók királyát és királynőjét, valamint díjazták a könyvtár legfiatalabb és legidősebb, a 93 éves tagját is. A családi vetélkedőn több mint 30 csapat mérte össze tudását, de népi játékok, kézműves foglalkozások, agyagozás és gyöngyfűzés várta az érdeklődőket.
2019-10-08 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt