Május 10 - Az európai túlfogyasztás napja
Magyarországon is jóval túllépjük az ideális fogyasztási szintet.
2019-05-13 |
...
Idén május 10-re esett a túlfogyasztás napja Európában. A WWF Magyarország szerint ez azt jelenti, hogy ha mindenki úgy élne, mint az európaiak, a Föld éves tartalékai - ezen a napon - kimerülnének.

A Global Footprint Network minden évben nyilvánosságra hozza a Túlfogyasztás Világnapjának aktuális dátumát, amely tavaly augusztus 1-jére esett. Idén először arra is fény derült, hogy mikor van az európai túlfogyasztás napja.

Magyarországon is jóval túllépjük az ideális fogyasztási szintet, hiszen ha az egész világ úgy élne, mint mi, akkor több mint kettő Földre lenne szükségünk. Ezt nem csupán a WWF tanulmánya támasztja alá, hanem a folyton növő lakossági hulladéktermelés is. A hulladékvadász.hu arról írt, hogy az Eurostat szerint egy európai lakos éves szinten fél tonna hulladékot termel, aminek egy része a kukába, másik része a települések határában, a környezetben végzi.

Az Európa Rádió Kitekintő című műsorában Kovács Péter beszélgetett az ökológiai lábnyomról és annak csökkentéséről Dr. Ilosvay György nyugalmazott főiskolai tanárral, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület elnökével.
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt