Hamarosan elkezdődik az aratás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is. Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke elmondta: pont akkor jött a nagymennyiségű eső, amikor fejlődésben voltak a kalászosok, így azok szépen megnőttek. Ennek ellenére azért vannak olyan mélyen fekvő területek, ahol megállt a víz, így ott nagy problémát okozhat. A szakember jó, illetve közepes minőségű és mennyiségű termésre számít az idén.
2020-07-07 |
Az átlaghőmérséklet emelkedése ha nem is olyan látványos mint a sarkvidékeken, a Kárpát-medencében élőket is érinti. A Gyimesben például az elmúlt évtizedek alatt egy hónappal hamarabb kell kaszálni a melegebb időjárás miatt, mint korábban. Ez csak egy példa a sok közül, amellyel foglalkozik a Kárpát-medence közösségeit érintő változások közül a Magyar Tudományos Akadémia pályázata keretében Babai Dániel etnoökológus és a Néprajztudományi Intézet.
2020-07-02 |
Idén május 10-re esett a túlfogyasztás napja Európában. A WWF Magyarország szerint ez azt jelenti, hogy ha mindenki úgy élne, mint az európaiak, a Föld éves tartalékai - ezen a napon - kimerülnének.
2019-05-13 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt