A nagy világjárványok sorsfordító változásokat hoztak magukkal már a történelemben is. Ezeknek a járványoknak voltak negatív és pozitív hozadékai egyaránt. Az emberiség szinte mindig tanult belőle valamit, de a legutóbbi világjárvány óta kialakult bennünk a globális fejlődés adta biztonság által egy olyan érzet, hogy már a mi civilizációnkkal ez nem történhet meg. Viszont most a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzet a globális emberi társadalom számára akkora kihívás, hogy mérlegre kerülnek a jelenlegi civilizáció alapértékei is.
2020-04-30 |
Napjainkban a klímaváltozás miatt egyre súlyosabb kihívásokkal kell szembenéznünk. Bár vannak elfogadott klímavédelmi és fenntartható energetikai célok, a jelenlegi változások túl lassúak és kisléptékűek ahhoz, hogy az energiarendszer belátható időn belül fenntarthatóvá váljon.
2019-08-30 |
Idén május 10-re esett a túlfogyasztás napja Európában. A WWF Magyarország szerint ez azt jelenti, hogy ha mindenki úgy élne, mint az európaiak, a Föld éves tartalékai - ezen a napon - kimerülnének.
2019-05-13 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt