2019-10-27 |
...
Nemcsak az állatokon, hanem a nehéz sorsú állattartó családokon is segít az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Persze itt is az a cél, hogy kevesebb kóbor kutya vagy cica legyen az utcán, hiszen sokan amiatt kényszerülnek megválni kedvencüktől, mert nem tudják már gondját viselni. Erről volt szó az Európa Rádió Kitekintő című műsorában. Balogh Ernő alapítóval Kovács Péter beszélgetett.

Ilyen esetben az alapítvány állateledel-adományokkal segít, de esetenként az állatorvosi költségeket is átvállalja, valamint folyamatos tanácsadást, információnyújtást és szemléletformálást is végez. Ennek célja, hogy kevesebb kóbor állat legyen az utcákon, menhelyeken és ebrendészeti telepeken, hiszen, ha egy rászoruló családot segítenek, szerencsés esetben nem kell megválniuk kedvencüktől.

A szervezet fennállása alatt több olyan szociális jellegű programot dolgozott ki, amelyekkel célzottan a krízishelyzetbe került családokat próbálta és próbálja segíteni. Ebben leghatékonyabban a humanitárius szervezetek tudnak közreműködni mind szakmailag, mint emberileg, hiszen ők vannak folyamatos kapcsolatban a bajba jutott családokkal.

 

 

Kiemelés:Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt