Mosómedvék élnek egy Budapesttől 30 km-re fekvő erdőben. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gödöllői vadbiológus kutatói most azt vizsgálják, milyen hatásuk van a hazai őshonos állatfajokra.
2023-09-29 |
Az elmúlt években egy olyan rendszer alakult ki, amely a lehető legszéleskörűbb támogatást nyújtja a bajbajutottaknak. A megújult központot Tuzson Bence igazságügyi miniszter adta át. A kibővített irodában szakmai konferenciák helyszínéül is alkalmas, illetve egy gyermek foglalkoztató szobát is kialakítottak. A részletekről Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ koordinátora számol be.
2023-09-16 |
2022. március 14-én volt nyolc éve, hogy Magyarország kormánya aláírta az Európa Tanács áldozatvédő dokumentumát, az Isztambuli Egyezményt. A Nőkért Egyesület az évforduló kapcsán akkor, egy videót osztott meg közösségi oldalán, melyben többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az aláírást követően a kormány nemhogy nem illesztette be a magyar jogrendbe a dokumentumban foglaltakat, de 2020-ban el is utasította azt.
2023-01-25 |
Két évvel ezelőtt átadta az állam az általa fenntartott hálózatokat az egyházaknak. Ez új kihívások elé állította az egyházi fenntartás alatt lévő gyermeknevelői hálózatot. Olyan nevelőszülők is kerültek a rendszerbe, akik nem tartoztak vallási közösséghez. Ez a két évvel ezelőtti esemény mérföldkő volt minden egyházi fenntartó életében.
2022-07-20 |
Február 2. a vizes élőhelyek világnapja, annak emlékére, hogy 1971-ben ezen a napon írták alá az iráni Ramsarban a Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást a vizes élőhelyek, elsősorban az ott éllő madárvilág védelméért.
2022-02-04 |
A Népi Építészeti Program keretében újabb támogatásikérelem-benyújtási lehetőséget hirdet a Teleki László Alapítvány január 19-i kezdettel. Azok a szervezetek vagy magánszemélyek igényelhetnek támogatást, akik népi építészeti értéket képviselő, egyedi (műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi védelem) vagy területi védelem alatt álló ingatlan tulajdonosai.
2022-01-22 |
A miskolci oktatási intézmények környékén helyeznek ki a közeljövőben hasonló figyelemfelhívó jelzőtáblákat a Látni és látszani! kampány zárásaként.
2021-12-19 |
Szükség is van a védelemre, hisz egyre nagyobb számban jelenik meg a betegség az iskolákban is. Ez nehezíti az oktatás menetét, hisz van ahol több pedagógus is hiányzik, akiket nehéz pótolni.- monda el rádiónknakMolnár Zoltán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógus szakszervezet elnöke. Hangsúlyozta azt is, hogy fontos az oltás beadatása is, bár ebben a formában nem értenek egyet az oltási szabályozásokkal.
2021-12-05 |
Máté Antal polgármester úgy véli ezért sem szükséges, hogy kötelezően előírja az oltás felvételét, de teljesen csak a száz százalékos átoltottsággal lenne elégedett.
2021-11-16 |
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület felhívja a figyelmet a sündisznók védelmére. A kis állatok ilyenkor, ősszel keresik a téli búvóhelyüket, ahol hibernált állapotban átvészelik a hideg időjárást. Gyakran avar alá vagy gallyak közé fészkelnek, ahol a kertet rendezők megbolygatják őket, és ez sajnos az életükbe is kerülhet. Ezért a szakemberek óvatosságra intenek.
0:00
0:00
2021-11-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt