A krízisben lévő kismamáknak segítenek, hogy ne az abortuszt válasszák, hanem fogadják el a segítséget. Ez lehet tárgyi jellegű is, ha anyagi problémák miatt merül fel az abortusz, de az alapítvány az örökbedás folyamatát is segíti, ha valaki emellett dönt. Nyíregyházán most alakítják ki az irodájukat a Luther-házban. A részletekről Tóth Fruzsinával, az alapítvány média koordinátorával, önkétessel beszélgettünk.
2020-10-29 |
A szakemberek madárvédelmi burkolattal láttak el 10 villanyoszlopot a Hortobágyon. Ez mechanikai szempontból óvja meg az állatokat, illetve megakadályozza, hogy a madárbalesetek miatt áramkimaradás álljon be. Most egy éves tesztidőszak kezdődik, amely során figyelik az eszköz hatékonyságát. Amennyiben eredményes a rendszer, megkezdődhet a burkolat gyártása és országos terjesztése. Varga Yvett, az eon szóvivője beszél minderről.
2020-06-17 |
2020-ban nagy hangsúlyt fektet az állam a bűncselekmények áldozatainak a segítésére. Egy nagyméretű hálózatot szeretnének 2025-ig létrehozni. Rádiónknak Doszpoly Orsolya a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője azt is elmondta, hogy szorosabbra fűzik az együttműködést idén a rendőrséggel is, ami nagyban segítheti az áldozatoknak a bűncselekmények traumáit mihamarabb feldolgozni. Szorosabb együttműködést terveznek még a Miskolci Krízis Ambulanciával is.
2020-03-07 |
A 2020. év madara – az erdei fülesbagoly kampány első országos akciójaként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság bevonásával országos erdei fülesbagoly telelőhely felmérést hirdet, amiben bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett különösen az óvodák, az általános és középiskolák részvételére számít.
2020-01-23 |
Mozgalmasan telt a 2019-es esztendő a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületénél. Több kitelepülést, programot és pályázatot is hirdettek, emellett kiemelt figyelmet fordítottak az ivartalanításra is.
2020-01-03 |
2019-ben is a fiatalok oktatására és nevelésére fókuszált az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Több település óvodájában, általános iskolájában és középiskolájában tartottak előadást a felelős állattartásról.
2019-12-12 |
Megkezdődött „A rákosi vipera természetvédelmi helyzetének javítása a Pannon régióban” című projekt az Európai Unió LIFE-programja és az Agrárminisztérium támogatásával, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület koordinálásával.
2019-12-06 |
Országos ismeretterjesztő kampányt indít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a Fiv, azaz a macska AIDS, a FeLV, tehát a macska leukózis, illetve a FIP, azaz hashártyagyulladás macskabetegségekkel kapcsolatosan.
2019-11-17 |
Nemcsak az állatokon, hanem a nehéz sorsú állattartó családokon is segít az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Persze itt is az a cél, hogy kevesebb kóbor kutya vagy cica legyen az utcán, hiszen sokan amiatt kényszerülnek megválni kedvencüktől, mert nem tudják már gondját viselni. Erről volt szó az Európa Rádió Kitekintő című műsorában. Balogh Ernő alapítóval Kovács Péter beszélgetett.
2019-10-27 |
Mindenki olyan jelszót szeretne választani, ami valóban biztonságos, másik által feltörhetetlen. Azt már tudjuk, hogy a jó jelszó erős, tartalmaz kis és nagy betűket, számokat és speciális karaktereket is. A legtöbb felület automatikusan jelzi, hogy az általunk beírt jelszó mennyire erős. Fontos, hogy a belépéshez használt kód tehát legyen erős, de az is számít, hogy könnyedén megjegyezhessük őket.
2019-07-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt