Nyelvtanulás alkalmazással
óvakodjunk azoktól az alkalmazásoktól, amelyek azt ígérik, hogy csak egy appal megtanulhatjuk a nyelvet
2019-08-14 |
...
Nyelvtudás nélkül ma már nagyon nehéz boldogulni. Az idegen nyelvek ismerete pedig nemcsak szükséges, de rendkívül hasznos is, hiszen új világokat nyit meg számunkra. Szerencsére már nem jelent gondot, ha nincs időnk, lehetőségünk nyelviskolába, vagy külön órára járnunk, számos applikáció segít a nyelvtanulásban.

Durst Péter, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hungarológiai Központjának adjunktusa szerint óvakodjunk azonban azoktól az alkalmazásoktól, amelyek azt ígérik, hogy csak és kizárólag ennek az egyetlen appnak a segítségével megtanulhatjuk az adott nyelvet. Az ilyen egyszerű, de nagyszerű megoldások általában nem léteznek.

Még ha az alkalmazás készítői a legjobbat is szerették volna piacra dobni, egyetlen forrásból tanulni nem tanácsos. Elvégre a nyelvtanulásnak pont az a szépsége, hogy új csatornákat nyit meg előttünk, új információkhoz jutunk általa.

A nyelvtanulást segítő applikációk eszközök, azonban jó, ha a szimpla használaton és nyelvismereten túl mást is nyújtanak. Azokkal az alkalmazásokkal, amelyek játékos formában próbálnak tanítani minket és mondjuk pontokkal ösztönöznek, biztosan több időt fogunk tölteni.

Ahogy bármilyen sportban, úgy a nyelvtanulást illetően is rendkívül motiváló tud lenni, ha közösségben gyakoroljuk. Sok nyelvtanulást segítő applikáció ad lehetőséget arra, hogy az alkalmazáson belül felvegyük a kapcsolatot más tanulókkal, illetve az appot összeköthetjük a közösségi oldalainkkal, ahol elbüszkélkedhetünk azzal, hogy egy újabb szintet sikerült teljesítenünk.

 

Kiemelés:
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt