Megalakult a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – ezt nevezte a 2019-es év egyik fontos eredményének Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke. A határon túli magyar vállalkozásokat eddig még nem fogta össze senki, ezért gondolták, hogy felvetik, meghívják egy közös fórumba az ottlévő vállalkozói szervezeteket. Nagy örömükre októberben, 20 szervezettel közösen, sikerült is létrejönnie a fórumnak, amelynek elnöke, maga az ötletgazda, Czomba Csaba lett.
2020-01-18 |
Még néhány napig lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség utazási pályázatára. Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje október 1-e. A Rákóczi szövetség idén is meghirdette nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó utazási pályázatát. A program célja, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolások ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik ország magyar középiskolájához, és ott közösen ünnepeljenek október 23-án.
2019-09-30 |
Nyelvtudás nélkül ma már nagyon nehéz boldogulni. Az idegen nyelvek ismerete pedig nemcsak szükséges, de rendkívül hasznos is, hiszen új világokat nyit meg számunkra. Szerencsére már nem jelent gondot, ha nincs időnk, lehetőségünk nyelviskolába, vagy külön órára járnunk, számos applikáció segít a nyelvtanulásban.
2019-08-14 |
Öt év alatt megduplázódott a külföldre örökbefogadások száma Magyarországról. A KSH adatai szerint tavaly több mint 250 gyermeket vittek el külföldi örökbefogadó szülők Magyarországról – többnyire Olaszországba, Franciaországba, vagy Svédországba.
2019-07-09 |
Itt a nyár, egyre többen indulnak útnak külföldre. A célok gyakran egzotikus országok, más ételekkel, más szokásokkal más higiéniai körülményekkel. A következő percekben Takács István miskolci allergológussal, immunológussal beszélgetünk arról, hogy mire érdemes odafigyelni, ha külföldi útjaink során szeretnénk elkerülni a megbetegedéseket.
2019-06-06 |
A plasztiklapot Magyarországon egészségügyi ellátásra jogosult személyek kérhetik és segítségével az uniós tagállamokban, átmeneti tartózkodásuk idején, minden orvosilag szükséges ellátást igénybe vehetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az adott állam polgárai.
2019-05-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt