Miskolci indulója is van a WorldVision zenei versenynek, melyet online szerveznek meg. Kétszáz tehetséges induló próbálja bebizonyítani, hogy érdemesek a verseny első helyére köztük Burai Laura miskolci csellóművész. A verseny célja tehetséges művészek kreativitásának támogatása, valamint a klasszikus zene népszerűsítése. A verseny zsűrije számos nemzetközileg elismert zenészből áll. A miskolci művész szeretne tovább jutni a fordulókon, de már ez is egy nagyon jó tapasztalat számára, hogy elindult a megmérettetésen, hiszen ez által is bővül a repertoárja.
2021-04-23 |
Tabajdi Ádám fiatal debreceni orgonaművész zenei tehetsége már korán megmutatkozott. Kezdetben zongorázott, majd beleszeretett az orgonába. Kántorizációs tevékenységet folytatott több debreceni gyülekezetben is nagy sikerrel.Tanulmányait felső szinten folytatta és tanárai biztatására jelentkezett és felvételt nyert a Párizsi Konzervatóriumba, ahol már diplomát szerzett. 2019 szeptemberén egy meghívásnak köszönhetően Japánba utazott, a távolkeleti országban egy évet töltött el.
2020-12-31 |
Megalakult a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – ezt nevezte a 2019-es év egyik fontos eredményének Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) megyei elnöke. A határon túli magyar vállalkozásokat eddig még nem fogta össze senki, ezért gondolták, hogy felvetik, meghívják egy közös fórumba az ottlévő vállalkozói szervezeteket. Nagy örömükre októberben, 20 szervezettel közösen, sikerült is létrejönnie a fórumnak, amelynek elnöke, maga az ötletgazda, Czomba Csaba lett.
2020-01-18 |
Még néhány napig lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség utazási pályázatára. Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje október 1-e. A Rákóczi szövetség idén is meghirdette nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó utazási pályázatát. A program célja, hogy a Kárpát-medencei magyar középiskolások ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik ország magyar középiskolájához, és ott közösen ünnepeljenek október 23-án.
2019-09-30 |
Nyelvtudás nélkül ma már nagyon nehéz boldogulni. Az idegen nyelvek ismerete pedig nemcsak szükséges, de rendkívül hasznos is, hiszen új világokat nyit meg számunkra. Szerencsére már nem jelent gondot, ha nincs időnk, lehetőségünk nyelviskolába, vagy külön órára járnunk, számos applikáció segít a nyelvtanulásban.
2019-08-14 |
Öt év alatt megduplázódott a külföldre örökbefogadások száma Magyarországról. A KSH adatai szerint tavaly több mint 250 gyermeket vittek el külföldi örökbefogadó szülők Magyarországról – többnyire Olaszországba, Franciaországba, vagy Svédországba.
2019-07-09 |
Itt a nyár, egyre többen indulnak útnak külföldre. A célok gyakran egzotikus országok, más ételekkel, más szokásokkal más higiéniai körülményekkel. A következő percekben Takács István miskolci allergológussal, immunológussal beszélgetünk arról, hogy mire érdemes odafigyelni, ha külföldi útjaink során szeretnénk elkerülni a megbetegedéseket.
2019-06-06 |
A plasztiklapot Magyarországon egészségügyi ellátásra jogosult személyek kérhetik és segítségével az uniós tagállamokban, átmeneti tartózkodásuk idején, minden orvosilag szükséges ellátást igénybe vehetnek, ugyanolyan feltételek mellett, mint az adott állam polgárai.
2019-05-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola