2019-05-09 |
...
Hamarosan megkaphatja az engedélyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének új Állatvédelmi- és Szabadidős Központja.

Hamarosan megkaphatja az engedélyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete új Állatvédelmi- és Szabadidős Központja. A járási és a megyei hatósági állatorvos hamarosan terepszemlét tart. Balogh Ernő, a szervezet elnöke az Európa Rádiónak elmondta, nagyon bíznak benne, hogy megkapják a központ engedélyét, hiszen szeretnének már hivatalosan is megnyitni. Ugyanakkor állatvédelmi tevékenység már folyik a területen: a három kennelben vannak lakók, elkészültek a nyilvántartó kartonok és hamarosan összerakják a cica-lábadozó mobil házunkat is. A raktár, valamint a szociális helyiség már készen van, ugyanis hatósági előírás az is, hogy legyen egy olyan helyiség, ahol mosdó, átöltözési lehetőség, sőt, szekrények állnak a rendelkezésre. Az elnök szerint meg sem gondolná az ember, hogy mennyi minden jogszabálynak meg kell felelni. Márpedig ők szeretnék az előírásokat a legszigorúbban betartani, hiszen a minőségi állatvédelemre törekednek.

Szép, kulturált központot építenek Hódmezővásárhelyen, nem egy átlagos tömegmenhelyet. Lesz közösségi tér, állati jó játszótér, ökokert, szervezett családi programok, örökbefogadási napok, egyéb megmozdulások, ami szorosan kapcsolódik az állat- és természetvédelemhez.
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt