A „Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány” munkatársai dokumentumfilmet készítettek arról, hogyan élnek utcán, udvarokon kutyák és macskák és mit tudnak az érdekükben tenni az állatvédő szervezetek. Most elkészült a dokumentumfilm második része, amelyben a civil állatvédő egyesületek és az alapítvány munkájának bemutatása mellett a megelőzéssel is foglalkoznak. A szakemberek, önkéntesek egy állatvédelmi tervezetet is készítettek, amelyet egyeztettek az állatvédelmi miniszteri biztossal.
2021-03-12 |
Mindez fontos része annak a törekvésnek, amely a későbbi törvények, rendeletek hatékonyabbá válását segíti és egyben egy szemléletformáló program is. Az Orpheusz Állatvédő Egyesület a 90-es évek óta működik, és most is szorgalmazza a kérdőív kitöltését.
2021-02-23 |
Még 2018-ban hozta létre a Sündetektor Debrecen facebook oldalt három természetvédelmi mérnök abból a célból, hogy modellezzék a környék sün-élővilágát, illetve segítsenek a bajba jutott kisállatoknak. Azóta egyre többen követik a működésüket, és most már sokan keresik fel őket, ha elárvult vagy beteg sündisznókra bukkannak. Az idei évben számtalan esetben tudtak segíteni. A következő terv, hogy civil egyesületként működjenek.
0:00
0:00
2020-07-19 |
Több száz fiatalt szólított meg Szegeden és az ország több pontján idén nyáron az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Számos programra és táborba kaptak meghívást, amiből az látszik, hogy az oktatási intézmények is egyre fontosabbnak tartják az állatvédelmet.
2019-08-26 |
Ivartalanítás, állatvédelem, felelős állattartás - ezt tekinti legfőbb feladatának a Borsodi Állatvédőrség. A szervezet úgy látja,hogy az állatvédelemben még több segítőre lenne szükség, így az egész megyére kiterjedő állatvédőr-képzést terveznek indítani. Az állatok ivartalanítását pályázat útján szeretnék megoldani. Minderről Szepesi Enikő koordinátorral beszélgettünk.
2019-05-31 |
A képzés célja tájékoztatni az orvosokat állatvédelemmel kapcsolatos feladataikról, és annak jogi hátteréről.
2019-05-15 |
Hamarosan megkaphatja az engedélyt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének új Állatvédelmi- és Szabadidős Központja.
2019-05-09 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt