A koronavírus járvány időszakában a Debreceni Egyetem iskoláiban elkezdődtek a szokásos nyári karbantartási, felújítási munkák. Így a Balásházy János Mezőgazdasági Szakközépiskola kollégiumának tetőtér beépítését is megkezdték. Az épület műszaki és energetikai korszerűsítése már két ütemben korábban megtörtént. Most pedig 195 millió Ft-ból augusztus végéig egy 155 fős, a mai kor követelményeinek megfelelő épületet alakítanak ki. Ezen kívül ebben az évben már új képzéseket hirdettek meg.
Még nagyobb kihívással állnak szemben a jelenlegi helyzetben a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ munkatársai. Új körülmények között, új formában tartják a kapcsolatot az intézmény hallgatóival és dolgozóival egyaránt. Továbbra is működnek az eddigi szolgáltatások, és mellettük új kurzusokat is indítanak, amelyek segítenek a karantén miatti problémák megoldásában.
Egyedülálló szakmérnöki képzést indít szeptembertől a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a szerkezetintegritási és roncsolásmentes vizsgáló szakot. A kar folyamatosan figyelemmel kíséri a piac igényeit, így a képzés beindítását a Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetséggel kötött megállapodás segíti. Mérnöki diplomával bárki jelentkezhet, és a tervek szerint ősztől 10-15 hallgató kezdheti meg tanulmányait az intézményben.
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt